Mamici de mai-iunie 2005 (48)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Buna ziua mamici cu burtici
Am fost ieri la eco mi s a confirmat inca o data ca vom avea fetita ( spre fericirea noastra si mai ales a baietelului), este bine sanatos cu capul in jos dar tb sa existe si ceva negativ nu?
Mi s a spus ca am placenta pravia laterala si la prima sangerare sa zbor la spital.
Daca cumva dintre voi este in aceeasi situatie sau ma rog a fost la prima sarcina va rog sa mi spuneti daca veti naste cu cezariana/ ati nascut cu cezariana sau nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna fetele!
In ceea ce priveste ceaiurile pt. stimularea lactatiei eu am gasit solubile de 2 feluri- unul de la Milupa - Milutee fenicul (e si pt. BB de la 2 sapt. si pt. adulti - si am inteles ca e bun dupa cezariana- dar mai mult pt. stomac decat pt. lactatie) si cel nou de la Humana (Still-tee) pt. mamici care alapteaza (asta are hibiscus,fenicul,verbina, zmeura,i. gastii,vit.C etc)- in carefour, cora si la Sensiblue -in jur de 100000 -150000 cutia. Eu am mai luat de la sensiblue Galactogil -astea sunt granule pt. stimulat lactatia si contin si malt (ca berea) -destul de scump -in jur de 300000/cutia.

Voi v-ati pregatit brau pt. dupa nastere ? Am inteles ca mai ales dupa cezariana- la cateva zile- ar fi util ?
Am vazut de la Chicco la BBtau cu 1,1mil (pe marimi :S,M,L) si acelasi brau la 3 ursuleti cu 800000 (da' nu specifica marimile ). Si chiar nu stiu ce marime mi-ar trebui ?
Nefertari - cel mai bine intreaba pe PM de tarife pe cineva de pe forum care a nascut cu acelasi medic -iti dau si eu un PM cu ce stiu eu - da' se refera la CFR2.

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Beatrice, ce frumos trenuie sa fie parculetul. As sta si eu sa ma relaxez! Eu am o curticica minuscula, si peste drum, o gradinita tot f. mica, dar in care abia au iesit cateva narcise. Stiu ca e mai mult decat sa stai la bloc, dar ce mi-as dori o gradina mare si frumoasa (de care sa se ocupa altcineva, bineinteles !)

Carolinah, multumesc, am vazut ceva oferte si la mag. buburuza. Vroiam sa evit comanda, dar probabil ca tot aici o sa ajung.

Mercedes, felicitari pt. fetita! Nu stiu ce sa iti spun de placenta praevia. Daca mai stii, eu am sangerat pana la 6 luni. Un motiv a fost ca aveam placenta jos inserata, dar se pare ca s-a ridicat. Stiu ca e de mai multe grade, daca zici ca e laterala, posibil sa poti naste normal. O colega a avut placenta praevia totala (era asezata jos) si a nascut la 7 luni, prin cezariana de urgenta, pt. ca se declansase hemoragia. Fetita ei e sanatoasa. Sper ca tu sa nu ai probleme!

Se vede ca au ramas putine fete pe la serviciu, ca e cam slaba activitatea pe aici (daca am ajund eu sa scriu atat ). Ce or mai face fetele care nu au mai scris de mult? Dar At Andreea, care are d.p.n.-ul asa aproape? Maria Munteanu, tu esti ok?

Va pup,
Cornelia (37 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

pt raspunsuri !

WOW ! Asa de scump anestezistul ? Stiam ceva de 1 milion si 1 milion neonatolog .
Mi-a povestit cineva care a nascut in ianuarie ca a dat doar 100 eur la dr - in Municipal .

fran - data trecuta am avut brau luat din piata - marime universala - si a fost super . Aceeasi "marca" voi folosi si acum - nu mai stiu la ce pret se gasesc insa banuiesc ca ieftine in Obor.
Mie mi-a prins foarte bine avand in vedere senzatia de" scapat burta pe jos " cand mergeam sau cand ma intorceam pe o parte.

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hop si eu, inca pe baricada....tot la serviciu, si fara prea mari ganduri de concediu deocamdata. Am o energie debordanta si ma simt nesperat de bine pentru cele 33 de saptamani jumate de sarcina pe care le am.

Legat de centura sau brau, eu am avut asa ceva insa n-am folosit, am citit pareri pro si contra si am hotarat ca e mai bine fara. Si intr-adevar am lasat muschii abdominali sa lucreze singuri si mi-am revenit nesperat de bine, nu ramasesem aproape deloc cu burta dupa prima nastere. Insa depinde si de organism zic eu, iar daca chiar vreti sa folositi asa ceva dupa nastere se gasesc la orice tarabe si costa sub 100.000 unul. Parerea mea e ca pentru cateva zile cat il veti purta nu merita sa va luati chestii aberant de scumpe din magazine. dar fiecare e liber sa faca ce vrea.

Si ceaiurile pentru stimularea lactatiei eu zic sa le lasati pentru dupa nastere. Eu urasc ceaiurile, n-am baut nici unul cat am alaptat, si am avut suficient lapte.
Totul e sa aveti incredere in voi ca puteti alapta, sa nu il treceti pe bebe pe forumula nici macar partial, indiferent ce sfaturi veti primi, sa evitati sa-i dati alte lichide (gen ceai) in primele zile si cel mai important sa-l puneti cat mai des la san. Chiar daca poate in primele zile vi se va parea ca nu se satura, sau va vor durea sanii, secretul e sa nu renuntati. Organismul vostru se adapteaza din mers la nevoile bebelusului si in cateva zile veti avea suficient laptic sa-l alaptati exclusiv. Si incercati sa fiti cat mai calme, stresul va poate face sa pierdeti usor laptele!

Hai ca m-au apucat sfaturile.....da' nu mai e mult pana sa apara primul bebelus! Eu cred chiar ca at_andreea il tine acum in brate (ea parca zicea ca va naste spre sfarsitul lunii asteia, daca nu ma insel). Mai stie cineva ceva de ea?

Mickyyy (33 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Cornelia -iti multumesc pentru raspuns, stiu ca ai avut probleme cu sangerarea si eu avut la fel cam in aceeasi perioada. Eu pe baietel l am nascut la 38 de saptamani( aveam placenta jos inserata) si probabil si de asta am nascut f ff rapid in 2 ore. Acum acelasi medic care pana acum nici n a stat de vorba cu mine de cezariana ( este adeptul nasterii normale) n a mai exclus cezariana . Om trai si om vedea, eu pana acum ce am citit pe net de placenta pravia m a cam pus pe ganduri. Sincer 99% vreau cezariana dupa cele aflate ieri
Va doresc la toate nopti cat mai linistite pana la implinirea visului dupa aceea va fi un pic mai greu
33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Merci de pontul cu braul - imi trimit sotul sa colinde pe la tarabele din Obor. Se pare ca parerile coincid - la nasterea normala nu prea e de folos- dar dupa cezariana cam scapa burta la plimbare...in primele zile.

Mey, deci cu alaptatul dupa cezariana cum fac? Ca de obicei se zice ca dureaza cateva zile pana vine laptele? Vorbesc cu asistentele sa nu-i dea nimic in perioada asta? Ca am auzit alte mamici ca se plangeau de contrariu- ca ele nu aveau lapte, copilul scadea in greutate si asistentele nimic? Sa vorbesc sa-i dea glucoza ? Cat poate sta BB fara sa pape nimic?

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

era sa intru in panica...nu credeam ca va mai gasesc.....
, mikka, cum sa uitam de tine...in nici un caz, sanatate tie si bebelui, si sa mai treci pe la noi.......
este cineva PRO intalnire azi?

Pozele mele

Luluku + BB - DPN 27.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Luluku, ar fi trebuit sa ma intilnesc cu Adina(babygirl) sa mergem in parc, dar am contramandat. Eu ma uit pe geam si vad un cer negru si sta sa ploua. Am zis sa o lasam pe alta zi, cind o fi mai insorit.

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

fran - un pic de glucoza nu strica in primele zile daca nu ai lapte ,dar in nici un caz sa nu-i dai formula ca il pierzi de musteriu .

De scazut in greutate oricum va scade - pana la 500 gr e normal .

Al meu - cu tot laptele lipsa -n-a pierdut decat 200 gr dupa o saptamana de stat in spital . N-a avut parte decat de foarte putina glucoza .
Prostia mea a fost ca m-am speriat dupa ce am ajuns acasa ca nu am lapte -maica-mea,de moda veche , a zis sa nu infometez copilul si am inceput cu suplimet de formula .Dupa 2 saptamani puturosul de Alex nu mai accepta decat biberonul - ca deh! curgea usor - de ce sa mai muncesca el ? Cand il puneam la san parca ii dadeam somnifer - adormea urgent fara sanse de reanimare.

De data asta promit sa las copilul sa suga pana i s-or muta falcile.

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Freya-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput