Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 10
T_Ioana spune:
Fetelor, sunt in culmea fericirii!
Am mers ieri la control si mi-a facut iar doctorita eco.Mi-a spus ca totul evolueaza BINE dar ca exista in continuare iminenta de avort. O sa am grija de mine, o sa iau in continuare Duphaston si Nospa asa cum mi-a prescris si sper din suflet ca bebe sa fie bine si sanatos.
Sper ca 3 eco intr-o saptamana nu o sa innebuneasca "samburelul" de cap!
Bic iti multumesc draguto ca mi-ai raspuns si spune-mi si mie te rog cum e testul cu verigheta...![]()
Fetelor, voi cum calculati sarcina? Mie mi-a zis dna doctor ca am intrat in a 7-a saptamana, dar eu stiu exact cand am ramas graviduta si stiu ca am intrat in a 5-a saptamana....cum sa calculez?
Va tzuc!
Ma treceti si pe mine, va rog, in lista cu
de noiembrie-decembrie? UM 19.03.2005 si DNP 24.12.2005
o_pasiune spune:
Buna fetelor,sunt si eu o fericita viitoare mamica de noiembrie,cum fac sa intru si eu in lista,ca data aproximativa a nasterii am data de 8 noiembrie.
De abia astept si eu sa treaca greturile,si ma bucur ca nu ma mai dor sanii asha rau ca la inceput.
O singura mare problema am,in viata mea nu am avut bubite la gura si de vreo 3 sapt m-am trezit cu un herpes care nu-mi mai trece,m-a pus doamna doctor sa fac analize sa vedem daca nu a intrat virusul in singe ca deja cam dureaza de cand a aparut.,E bine ca este doar la gura si nu in alte zone,mor de nerabdare sa vad rezultatul analizelor,sper sa fie ok,nu- mi pot imagina cand si de unde am luat asha ceva deoarece nimeni la servici sau acas nu are.
In rest trebuie sa-mi caut hainute largi ca ,tot ce am ma cam stringe la burtica si mi se face rau,si de abia astept sa vedem ce sex va avea bebe,eu acum sunt la sf,primelor 3 luni de sarcina.
Va pup si sarcina usoara
coralia76 spune:
Anda..la mine durerile care eu presupun ca sunt de la intinderea ligamentelor din cauza mariri uterului se manifesta ca o febra musculara usoara,niciodata crampe..doar o durere surda care persista uneori pe tot parcursul zilei in partea inferioara a abdomenului.Nu e deranjanta,adica nu e ceva ce nu se poate suporta...mi-a zis dr. ca daca n-am scurgeri ciudate(maro,sange)..aceste dureri daca nu sunt foarte puternice sunt normale.Cam atat pot sa-ti spun eu...poate iti spun si alte fete ce simt ele.
Ina869 spune:
Irinuca: multumesc frumos!
coralia76: mie dr. ob-gin. mi-a spus ca sint normale micile sangerari rozalii sau scurgerile maronii, atita timp cit nu sint abundente...am avut o scurgere maronie luni si m-am dus imediat la el, mi-a spus ca este normal, sa nu ma sperii...cred ca depinde de la caz la caz, sint fete care au avut sangerari pe tot parcursul sarcinii si au avut bebei sanatosi.
Cum mai stati cu simptomele, fetelor? Cum va mai este, ce mai simtiti? Cum stati cu pofta de mincare, cu somnul, etc?
A fost vreuna dintre voi la echo in saptamina 9-10, cum a fost?
Ma duc si eu simbata cind voi avea 10s si vreau sa stiu la ce sa ma astept.
Sarcini usoare!
& bobita 9+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
IrinucaR spune:
Ina869, noi am fost la eco la 10 sapt si 1 zi: bebele era mic 34.4 mm (dar in grafic
)dar dadea din maini si din picioare, ne-a aratat cordonul ombilical, cum ii bate inimioara si cum isi baga mana in gura!!! Am murit de dragul lui!!!Ne-a dat si poza, dar nimeni in afara de noi nu intelege nimica!!!
Urmatoarea eco la 15 sapt si 1 zi, pe 25 mai. Deabia asteptam!!!
www.irinucasisoru.3x.ro
maria_alexia spune:
Buna fetelor!
Tot trag cu ochiul pe aici de o vreme, doar-doar prind si eu un loc pe listuta voastra... Si acum, gata, e oficial: am o sarcina micuta, de 6 saptamani! UM 19.03.2005, DPN 28.12.2005 (a fost ovulatie tarzie).
Ieri am fost la echograf si l-am vazut prima data pe puiutz: are 9,3mm, iar sacutzul lui 27mm. Mai mergem peste 2 saptamani si la medicul la care m-am hotarat pana la urma.
Am asteptat tare mult sarcina asta, vreo 2 ani, si acum suntem de-a dreptul euforici. Eu mai moderat, caci acum au inceput si greturile, deocamdata numai ca senzatie si sper sa ramana asa.
Vad ca majoritatea dintre voi sunteti mult mai avansate, probabil voi avea eu mai mult de profitat din experienta voastra.
Va doresc tuturor sa fiti sanatoase si voi si bebe-ii si sarcini usoare!
Maria

PS. Stiu ca ati tot discutat, dar eu
tot nu inteleg cum e cu numarul de saptamani pe care il treceti: deci eu daca sunt in 6 saptamani (implinite), si practic intru in a 7-a, ce sa trec ??
Mi-am facut un calendar pe parenting.ivillage.com (vi-l recomand calduros si voua!), in care imi spune ca sunt in sapt. 7, dar vad ca voi treceti 6+...
Care e de fapt evolutia
-ului pe care s-o urmaresc ?
IrinucaR spune:
maria_alexia, tu ai implinit 6 sapt si cateva zile deci esti in stadiul de
6+ (adica in a 7a saptamana) cand vei implini 7 saptamani si cateva zile vei fi
7+ adica in a 8a saptamana si asa mai departe.
Si mie imi place foarte tare calendarul de la ivillage.
Sarcina usoara si bebel sanatos!!
IrinucaR
12+ (adica
in a 13a saptamana de sarcina)
www.irinucasisoru.3x.ro
Ina869 spune:
Irinuca foarte utile link-urile ref. la ultrasound postate de tine la cap. 4.
Multam'fain! 
& bobita 9+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
meems spune:
Fetelor, din nou va prind din urma... Sunt si eu pe-aici, la fel de somnoroasa ca pana acum si lipsita de chef. Mi-e din ce in ce mai greu sa ma trezesc dimineata sa vin la servici - daca as putea, as lenevi in pat toata ziua. In rest, durerile de sani s-au ameliorat si greturile de dimineata sunt foarte usoare - inca nu am vomitat deloc de la sarcina asta. Peste 10 zile am programare la eco si atunci voi asculta si bataile inimii. De-abia astept si sper din toata inima ca bebe-ul meu e ok si se dezvolta cum trebuie.
Pupici la burtici 
Meems 7s+
alisia spune:
TIoana,
Felicitari pentru sarcina
!!Iti doresc o sarcina usoara si un
sanatos si mancacios!!!
Alisia