Bebelusi-feciorasi din septembrie 2001
Raspunsuri - Pagina 2
Danza spune:
Mey Cristina, dar ce atenta esti la toate!!!
pt straduinta!
Apropos, Mihnea e tot fecioara? E nascut la 24 septembrie, nu cumva ati trecut pragul balantei?
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
ioana spune:
Dar ce mai fac tinerii in cauza? Cresc, bineinteles...Tudor are dintisori mai multi, dar maselute numai patru, spune in fiecare zi cate un cuvant nou (ultimul - "meca"- melcul), a renuntat de mult la biberon dar inca nu se cere la olita, a fost in vacanta la tara si tare mult i-a placut... Acum abia astept sa vad cum o sa fie la mare... Pupici tuturor de la Tudor si de la mama lui.
palmyrah2002 spune:
Mihnea e BALANTA !!!!Dar e la limita,pentru ca e nascut doar la 5 minute dupa miezul noptii,asa incit s-ar putea sa aiba si ceva "ramasitze"de fecioara.
Abia acum ii ies caninii,are patru dinti sus,patru jos(ultimul i-a iesit acum trei saptamini)si patru masele.Este foarte fericit ca poate spune "apte"= lapte si repeta la nesfirsit.Spune cocu-cu(sau coca-caca,coio-coio)=coca cola,mama,tata,ouuuuuu si cind are chef :baca=basca,biza=brinza,bai=baie,caca si mie.Bineinteles ca pe limba lui mai spune o sumedenie de cuvinte,dar deocamdata in chineza.Face la olitza(se cere cind face kk si citeodata cind face pishu),deseneaza pe cersafuri,hainutze si mobila cu pixul-bine asta cind scapa citeva minute nesupravegheat- si ii place la nebunie sa faca baie si sa se spele pe cap.Se "spala" si pe dinti si a "mincat"deja jumatate de periutza si ii place la nisip.
Vineri am fost la McDonald's la spectacolul cu Ronald si a fost foarte incintat,a dansat si a aplaudat dar cind s-a facem o pozica cu clovnul s-a pus pe bocit!!!
Nu a renuntat inca la biberonul de lapte.Sper sa reusesc sa-l dezvatz cit mai repede,pentru ca ceai bea cu canitza sau cu sticluza de la Prigat Activ,asa incit primul pas a fost facut!!!
Multa sanatate tuturor si petrecere frumoasa in vacantza!!!Cristina si Mihnea
bubu spune:
Noi sintem cred ca mai lenese. De vorbit vorbim toata ziua, uneori mi-e si rusine ca ma duc pe strada si striga dupa oameni. In rest, zie mama, tata, baba(in loc de buba), bye-bye, caca (dar nu cind face, numai daca o intreb daca a facut). De biberon nu am scapta si inca nu il scot. Bea cite 250-300 ml dimineata si seara si ii place foarte mult.Bea ceaiul si sucul din paharel si daca i sete imi aduce sucul sa ii dau. Pe wc am pus-o de 2 ori, a facut pipi, iar acuma cind vreau sa o pun incepe scandalul. Cred ca acuma ii iasa ceva maselute ca isi baga toata mina in gura.
Delia, Melany
Danza spune:
Ce sa facem? Crestem si noi ca toti copilasii, pe unde mai voiosi, pe alocuri cu ceva zgaraieturi si poznute.
Danutz acum la 1 an si 9 luni are tot 8 dinti, la fel ca ceva luni in urma. Ii apare o maselutza si doi canini, dar inca n-au iesit pana la capat!!!! Asteptam si ne chinuim cu durerile nebune.
In rest, numara pana la 5 fara greseli, recunoaste aceste cifre in carte si in setul de litere colorate pe care il avem, pe diferite avizuri publicitare etc., mai recunoaste si cifrele 6 si 10. Cunoastem deja 6 culori, pe care nu le confunda, le pronunta si le arata> rosu, albastru, alb, maro, negru, verde. In limbajul lui ar fi> roru, batu, maro, aba, anga (neagra) si gheghe (verde). Il arata si pe galben, dar nu-l pronunta si se intampla sa-l mai confunde.
Pronunta foarte bine RR, atat separat cat si in diferite cuvinte. Bunicii, pe care o cheama Raia ii zice Rara.
Are in vocabularul sau o groaza de cuvinte, pe langa mama, tata, pe care le intelegem cu usurinta:
- mamaca sau mimica > mamica
- Mica ii zice surorii mele Mihaita de la Miha cum o strig eu
- Zii sau Zizi - ii zice bonei pe care o cheama Zina
- Ciacia - Sasha (numele lui tati)
- buzu - troleibuzul
- 'neatza / Buna dimineata
- caliul - calul
- rara sau iatza - rata
- cuciu - catelusul
- co-co - cocosul si gaina
- puiu - puiu
- Baliu - Ballo pisoiul ns.
- apte - lapte
- pupa - supa
- bubu - bunica
- mimea - mingea
- nuna sau rareori liuna - luna
- patucu - patuc
- patutu (cu t) - patutzu
- pizzia - pizza (desi n-o papa)
- lala - oala
- pipi - pipi
- caca - caca
- mimu - camionul
- cucu - sucul
- gaca, rareori gata - gata!
- baie - baie
- tikilea - sticla
- keakelea - ochelarii
- catea - cartea
- titza - fetitza
- balio - balon
- nasiu - nasul
- minea - mana sau mainile
- bibu - bunelul
- Nutzu sau Nunutzu - Danutz
- Kiki - Cristi
- mima - maimutza
- cica - floricica
- kaki - carne
- bara pt sport - para
- cici- cirese
- cheche - caise
- pepa - perna
- maru - marul
- noru - norul
- bebe - bere
- bavu - bravo
- bumu - albumul
- picu - pixul
- Niki - prietena lui Nichi de la Nicoleta
Acum nu-mi mai amintesc tot, dar va asigur ca e un vorbaret si jumate. Toate ziua comenteaza, bodoganeste. Nu-i tace guritza nici o clipa. E o dulceata de baietel. Cand vin seara ma cuprinde, ma pupa, imi zice mimica si imi ia fata in palmutele lui.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
ioana spune:
Tudor nu recunoste culorile, pare foarte interesat cand ii arat jucariile si numesc culorile, dar le confunda. In schimb, urca si coboara singurel, fara ajutor, cele patru etaje ale blocului in care locuim. Acum facem baie in cada cea mare, ii place foarte mult sa se joace acolo, abia mai reusim sa-l scoatem. Am auzit ca sunt piscine mici, gonflabile, si nu sunt foarte scumpe, cred ca ii voi cumpara una, sa o aiba cand mergem la tara sau la mare. Multa sanatate tuturor. Ioana si Tudor.
ioana spune:
Tot noi: cate kg au copiii vostri? Al meu inca nu a reusit sa treaca de 14 kg, se tot "invarte" in jurul acestei valori. De mancat mananca destul de bine, oare sa fie din cauza ca alearga toata ziua? Toate cele bune, Ioana si Tudor.
bubu spune:
Ce sa zis ca fetita mea abia a trecut de 10 kg si nu pot sa zis ca e slaba, chair are o burtica si lumea spune ca e inalta.
Delia, melany & bebe
palmyrah2002 spune:
Mihnea are 13 kg!!!Maninca toata ziua cite ceva,dar la cit este de topait,ma si mir ca se prinde ceva de el!!!Cristina si Mihnea