Ce trebuie sa stiu cand inchei contract inchiriere

Ce trebuie sa stiu cand inchei contract inchiriere | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Intentionez sa inchiriez un spatiu comercial, este situat pe terenul unei case. Ce anume pot sa negociez cand stabilim pretul? Are importanta faptul ca spatiul necesita amenajare? (varuit, gresie, jaluzele, mobilier).
Multumesc.

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Contractul de inchiriere cuprinde: partile contractante( propietarul si chiriasul), obiectul contractului, termenul, pretul si modalitatile de plata, obligatiile platilor, clauze finale si modul de solutionare a incalcarii obligatiilor(de comun acord sau in instnta). Daca spatiul este in copoprietate -> acordul scris al fiecarui propietar. Spatiul si terenul de sub cladire apartin aceleiasi persoane? Stabileste daca iti permite sa subanchiriezi spatiul. Spatiul sa nu fie gajat sau .......... Cel mai bine este sa inchei contractul la un notariat. Prin lege nu-l poti obliga pe propietar sa suporte cheltuielile volutorii(aspectul spatiului). Poti negocia zona, aspectul cladirii, modul in care se face plata, utilitati, etc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Multumesc mult pentru informatii, e interesant de stiut care sunt punctele unde se poate negocia pretul chiriei. Faptul ca cere o plata anticipata poate constitui si asta o reducere a cuantumului lunar?

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by vilma

Faptul ca cere o plata anticipata poate constitui si asta o reducere a cuantumului lunar?

Totul depinde de propietar. Daca este o persoana atunci sa nu te astepti la prea multe. Poate obtii o reducere daca plata se face pentru 6 luni sau 1 an. Nu am auzit de reduceri atunci cand plata e facuta pe 3 luni. Daca amenajezi spatiul poti sa ceri sa-ti scada din chirie o parte din valoare lucrarilor - scazi uzura. Ca doar cand o sa pleci nu o sa iei cu tine: reparatiile, gresia, faianta, etc... -> aici beneficiaza si el de toate astea. Trebuie sa iei in calcul felul in care lasi la plecare spatiul. In privinta reducerilor nu este o regula, asa cum am mai spus depinde de om.

Mergi la inceput