Postez acest anunt aici deoarece mi se pare sectiunea potrivita!
Pe scurt despre ce este vorba:
De la 1 aprilie a intrat in vigoare noua lista de medicamente compensate si gratuite. Mama mea este suferinda de glaucom, boala care este inclusa in categoria celor care beneficiaza de medicamente gratuite. In concluzie am luat reteta gratuita de la medicul nostru de familie, care este super informat de regimul de compensare si gartuitate a medicamentelor si am inceput periplul prin farmacii. Si....STUPOARE. La cateva farmacii mi s-a spus ca reteta e gratuita....dar trebuie sa mai platesc bani (cam jumatate din pretul unui flacon de picaturi), ca statul COMPENSEAZA numai 50% din valoarea retetei GRATUITE? Voi mai intelegeti ceva? Ori e gratuit ori e compensat? Ne dau praf in ochi cu retete gratuite...dar de fapt cu bani? In final am luat reteta GRATUIT de la o farmacie oarecare? Ce sa inteleg de aici? Unele farmacii intr-un fel si altele in alt fel? Eu as vrea sa reclam...dar unde? Asta e hotie pe fata. O data ce am luat reteta asa cum trebuia, GRATUIT de la O FARMACIE, inseamna ca unele farmacii profitand cu nepasare de brambureala cu retetele gratuite, iau bani pe nedrept de la oameni. Alta explicatie nu vad....sunt atat de revoltata!!!!! Nu e vorba de mama mea, careia noi putem sa-i asiguram tratamentul pentru glaucom (care netratat duce la orbire, deci tratamentul e vital!!!), e vorba de acei oameni la care si 10 lei conteaza, dar cateva sute de mii de lei??? Ce e de facut sa nu mai fim bataia de joc a farmaciilor, care nici pe deparrte nu sunt in situatiile pe care le vehiculeaza ei..ganditi-va ca ei supravietuiesc din retetele pe care le luam noi luna de luna. Altfel de unde ar fi aparut atatea farmacii ca ciupercile dupa ploaie, daca nu ar fi o afacere rentabila?
Astept opiniile voastre si vreau sa stiu daca cineva s-a mai confruntat cu o situatie similara!
Va multumesc!!!
Denisa,copilul Alexandru si bb Luca