Copilul isi insulta parintii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

"Time out inseamna indepartarea recopmpensei (prezenta/atentia celorlalti). Copilul trebuie sa stea in time-out pana se linisteste, si o perioada (1-2 minute) in care sa fie linistit, pentru a dobandi auto-control, a invata sa se autodisciplineze."

Sunt de acord cu acest lucru. Aplicam si noi aceasta metoda, in anumite limite. Nu sunt de acord cu (scuzati cacofonia) "coltul rusinii". Emi are libertatea de a se linisti oriunde vrea si reuseste in mai putin de 30 sec.

Citeste mai bine mesajul initial, nu cred ca este vorba de un tata prea ingaduitor. Ai dreptate, incearca sa se apropie de copil, e logic.

Imi pare rau pentru relatia dintre tine si tatal tau. Era un om sever? Era bland/delicat in rest? Te pupa si lua in brate la fel de des cum te palmuia?
Nu sunt de acord cu educatia severa. De fapt, cu nici o extrema. Si le combat pe amandoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

scor la pauza: emi si mami 1-0 contra oce.&Co. Acestea din urma, confesindu-se despre palmele primite in copilarie,au pus-o pe emi si mami in pozitia favorabila detasat de a le plinge de mila.
Go Emi si Mami!!!
in repriza a doua se trece la muscaturi, Emi si Mami fiind din noi favorita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Nane, m-ai lasat fara replica !No comment!
Ema si mami,m-am gandit destul de mult daca sa iti raspund sau nu la intrebarea ta ''Ia amintiti-va, insa, cele care ati avut parinti buni, NU violenti: cand va mai atingeau, ce simteati? Frica sau respect fata de autoritatea parinteasca?"

Cu mana pe inima iti marturisesc ca nu am fost batuta decat de vreo 5 ori in viata de parinti, iar palme daca luam una pe an.Am fost insa f des batuta de matusa mea, sora mamei care la fel a procedat si cu propriul ei copil si acum culege ''roadele'', roade pe care nu si le-ar dori nimeni niciodata.
De cate ori am fost pedepsita fizic fie de parinti fie de catre matusa, am simtit o frustrare imensa, o ura , vedeam verde in fata ochilor si ma simteam tare mica si umilita. Zile intregi nu uitam bataia, chiar daca eram f obraznica de felul meu.
Dupa bataita, nu puteam reflecta la ce am gresit si mintea mea era plina de ura si de ciuda.
Spuneai mai sus ca acel ''colt al rusinii''
''Este preferabil sa-i tinem la coltul rusinii, sa se macine acolo si sa dezvolte frustrari? Invatatoarea mea a procedat asa cu mine si tin minte si acum furia, durerea si frustrarea, ca astea au fost singurele rezultate. Din nou, vorbesc din experienta mea, nu a altora!
''

Cred ca modul in care aplica invatatoarea pedeapsa era total gresit si stiu bine despre ce vorbesti.O mama nu aplica pedeapsa in acelasi fel ...La scoala acel colt avea scopul de a te ''face de ras'' in fata colegilor,de a te umili ca tu de rusine sa te motivezi si sa iti faci temele , sa inveti.Nu-i asa?????
Ai scapat din vedere faptul ca acel Time Out este timp pt reflectie,pt copil sa se gandeasca la ce a facut,la ce i-a explicat mama inainte si timp sa se calmeze.De cele mai multe ori copilul este ignorat si nu sunt alti 10 care il privesc si rad de el! La scoala nu se recomanda Time Out-ul in fata colegilor, ci se aplica celelalte metode si rareori Time Out in alta camera fara sa il faca de ras in fata colegilor.
In momentul imediat urmator bataii cand se aduna atatea frustrari in inima copilului, el de multe ori nu intelege de ce e pedepsit ci (eu cel putin asa gandeam )incearca sa dea vina pe parinte. El crede ca arintele e rau, el l-a batut, el e mare si autoritar, iar copilul se simte nedreptatit de raportul de forte.Isi plange de mila si isi linge ranile in loc sa se gandesca de ce e in Time Out.Eu daca imi dadea 2 palme sau ma tragea un pic de par aveam impresia ca m-a omorat, ca m-a jumulit, nu alta.
In opozitie, in Time Out copilul este nervos pt cateva minute dar apoi are timp sa se gandeasca , sa reflecteze. Aproape intotdeauna copilul dupa Time Out va incerca sa cucereasca atentia mamei pt ca simte ca a gresit, ca a suparat-o DAR copilul batut aproape niciodata nu va merge direct in bratele mamei.Va fi suparat pe ea, o va vedea intr-o alta lumina, cumva indepartat de el pt cateva ore bune.
Asta este o diferenta enorma intre cele 2 metode educative.

''Exemplul cu fetita cu mana rupta nu-si are locul aici. Este o exagerare pe care o resping. Daca doresti sa discuti subiectul maltratarii copiilor, poti deschide un topic separat''Ema

Ema, daca ai fi citit cu atentie mesajul meu, ai fi vazut ca am dat-o ca exemplu pt a ilustra faptul ca si in cazuri f grave, institutiile statutlui nu erau investite cu putere decizionala sustinuta de lege, ca sa opresca abuzurile.
Nu am facut nici un fel de referire la voi, fetele care alegeti sa dati o palma , 2 in copil!!!Cazul relatat depaseste limitele imaginabilului,dar din nefericire sunt familii in care se mai practica.In presa , in ultimii ani au fost relatate cazuri extreme de abuz asupra copilului si cred ca stiti si voi asta.
Sunt convinsa ca nu esti o mamica violenta si ca doresti tot binele copilului tau, ceea ce vreau eu sa spun este ca exista alternative, exista si alte metode prin care se pot evita palmutele.

''Mie atitudinea asta imi suna a exagerare tipica culturii vestice care, a propos, e cam varza in materie de educatie, si NU ma refer aici la lipsa bataii.
Ma refer la problemele pe care le au adolescentii in tarile "civilizate" si care, sa recunoastem, le depasesc pe cele de aici (si aici exista droguri, bande de cartier, puberii fac sex, etc., dar nu in halul ala, frate).
Problemele astea rezulta si din metodele de educatie care li s-au aplicat acestor adolescenti pe vremea cand erau copii.

Cu sau fara bataie, parintii nu au stiut sa trezeasca in sufletul copiilor sentimentul de respect pentru "tatal si mama ta" (porunca din Biblie, btw, de care respectivii adolescenti nu prea au auzit).
Daca imi respect mama, fac si dupa capul meu, dar tin seama si de parerea ei. ''Ema

Incep prin a-ti pune o singura intrebare:
Cat timp ai trait in tarile civilizate, vestice(cum le numesti tu)???
Eu nu neg faptul ca exista si aici probleme ca oriunde in lume si ma refer aici strict la Uk, respectiv Londra pt ca aici traiesc si vad zi de zi adolescenti, ba chiar am 2 fetite adolescente in casa.

Ceea ce nu se stie este ca si aici sunt copii care merg regulat la biserica, asa cum is fetele ''mele''.Ca parintii nu le lasa sa se imbrace oricum si sa umble noaptea pe strazi.
Am intalnit si aici un baiat de vreo 17 ani care mi-a vb frumos si s-a oferit sa ma ajute.
Cunosc indeaproape inca 2 familii cu fetite adolescente si care sunt niste copii model, echilibrate,destepte,vorbesc f frumos, sunt respectuoase.
Parintii isi fac timp sa se joace cu copilul, sa discute si unde stau eu e rata cea mai mare de copii pe familie.Au cate 3,4copii dar isi fac timp pt toti.De mici ii scot la cluburi speciale sa ii ajute sa socializeze.
Asta vara parintii copiilor de care am eu grija , nu avusesera o intalnire cu prietenii lor de luni de zile, dar organizasera nu-s cate petreceri si intalniri pt copii lor ca sa se vada cu colegi de aceeasi varsta.
Este vb de prioritati.Aici parintele are prioritate nr 1 copilul.
In Romania, daca mergeam pe strada, la fiecare colt erau cate o adunatura de ''baieti de cartier'' care te fluierau,iti vorbeau urat.In discoteca tb sa mergem cu un grup mare de prieteni, altfel sigur se lua cineva de noi.
Am mers acasa de Craciun si nu puteam sa merg pe strada de copilasi de 8-15 ani care mai de care mai smecher sa arunce cu pocnitori si sa iti vorbeasca urat daca protestai.Si asta e privita ca normalitate.
Vb cu mama mea si ea imi spunea ''si ce sa faci acum , asta e ,nu avem ce face!''Am vazut cum niste copii aruncau cu bulgari intr-o femeie batrana si vai de capul ei. Femeia a tipat la ei, s-a enervat, ii cazusera ochelarii jos si nimeni nu se baga.Doar era iarna, frumos si is normale bataile cu zapada,nu?!!!
Astfel de copii sau tineri nu au servici, nu invata , dar au bani de tigari si sa manance seminte pe casa scarii,iar parintii care odinioara erau cu bata, acum dau din umeri.Ceva nu a functionat ! Ce?

Spre deosebire de adolescentii cu ''frica '' de parinti , care daca a zis mama Nu , apoi Nu este ..... in Uk copilul are dreptul sa isi spune punctul de vedere, pt ca uneori parintelui ii poate scapa unghiul din care copilul vede o problema. Se discuta,se sfatuieste si la urma se impune acel ''Nu'' dar copilul pricepe de ce nu este voie.
Daca copilului i se va impune mereu fortat acel NU, atunci el se va ascunde si mai mult, pe fata va fi mereu cuminte si pe la spate va face mii se prostii.
De asta se trezesc parintii ca fata lor fumeaza, bea, e insarcinata si umbla cu nu-s ce idioti si parintii raman blocati. Replica e aceeasi ''vaiii, dar era asa cuminte si intelegatoare,vai dar invata asa de bine, era devreme acasa, nu se poate , nu pot sa cred ca e adevarat ...'' Si crede-ma ca stiu ce spun ca nu de mult am fost adolescenta , am stat si in camine de studenti, am vazut multe...

Ceea ce ma doare si ma deranjeaza pe mine, nu este faptul ca o mama da o palmuta la funduletul copilului, ca o poate da de obosita, de necaz , de multe ....CI faptul ca se mandresc cu asta.Nu se sfiesc sa afirme ca e perfect corect sa fie asa si combat (neargumentat) alte opinii.
Si inca asteptam sa intram in UE,inca avem pretentia sa ne mearga bine, sa fim eficienti in afaceri, sa cresca nivelul de trai!
Si o sa ma intrebati ''Care e legatura cu chestiunea in cauza?''
Mmmmm, si inca ce legatura este .........

In incheiere,dau un citat dintr-un mesaj scris de Ema, un mesaj f optimist din punctul meu de vedere, care ma face sa inteleg ca ideea expusa de mine functioneaza.

''Daca aplic micile trucuri pomenite de tine? DA! Functioneaza? DA! In 99% din cazuri.''

In orice domeniu, un procent de eficienta de 99% este mai mult decat peste asteptari, asa ca iti doresc succes!

Ema, sper sa nu iei comentariile mele personal.Nu am facut decat sa raspund la mesajul tau si dincolo de toate ,sincer, iti spun ca imi pari o femeie f inteligenta si cu bun simt care vrea binele copilului tau.Numai ca tu recunosti doar partial faptul ca tu comunici cu fetita ta, ca ii explici unde a gresit si ca ...in cazul asta ai putea f bine renunta la palmute.Eu cred ca receptivitatea copilului tau vine din celelalte metode si nu din efectul palmelor!
Insa nu tb sa uitam ca suntem pe un Forum public si multi parinti care iti citesc mesajele (in mare parte de bun simt) s-ar putea sa perceapa exagerat p tau de v si sa creada ca bataia e cea mai buna solutie.

Pup,
Cristina

http://site.neogen.ro/liviu.ungureanu/files/ps_despre.html

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Ajutati un OM sa traiasca!

Mergi la inceput

Nu plang de mila nimanui, incerc sa port o discutie cu niste oameni inteligenti. Nu cred ca fetele au nevoie sa le plang eu de mila.
Sper ca este o gluma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Cand eram copil mic, tata era sever; asa mi-l amintesc. Pe masura ce am crescut, severitatea s-a mai diminuat. Incepand cu clasa a V-a n-am mai primit nici o palma, pana intr-a XII-a, cand i s-a parut ca sunt obraznica si mi-a mutat obrazul din loc. In studentie, m-am inteles foarte bine cu el. Dar pana sa ajung acolo, a fost cale lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

beeeey, nu da in arbitru.

Mergi la inceput

Arbitrule, vezi ca s-a schimbat scoru'.
Daca este o gluma, e bine venita, pentru ca ne mai destindem putin.

Chestiunea e serioasa si avem tendinta de a ne implica prea intens. Vorba Adelei, la un alt subiect: "poti sa-ti bati copilu' cat vrei tu, ce-mi pasa mie?"
Cine are minte, citeste, judeca singur si ia propriile decizii, in functie de opiniile exprimate.

Mergi la inceput

Am ignorat partea cu muscaturile.
E o ironie prea fina pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

am citit cu interes tot ce s-a scris si unele raspunsuri m-au lasat masca,pentru ca,asa cum am precizat nu sunt de acord cu bataia la copii.Bineinteles e ca ideal e sa inteleaga copilul doar din inflexiunile vocii si mimica,sa prceapa de vorba buna.
Din pacate oricat de talentata,rabdatoare etc ar fi o mama,..depinde si de copil..si sunt copii foarte infipti,care nu se supun.Si totusi bataia nu e buna,nici cearta..copiii sunt extrem de smecheri si,daca acum mici ii potolesti ..cand cresc ajung sa se ascunda de tine,sa te minta,tocmai pentru a scapa cu basma curata (de la minciunele nevinovate acasa,la note la scoala,la anturaj etc,si o fac cu atat de multa arta.La asta duce bataia,cearta si cicaleala exagerata.

Pe de alta parte,o palma la fund cat atunci cand o merita,si numai in cazurile in care fac ceva interzis numai de-al naibii,atunci cand chiar sar calul,cand time-out nu este suficient,..ei bine o palma la fund odata la 2 luni nu lasa copilul traumatizat.

si insist ca nu e o crima asta atunci cand se intampla la fapte grave..sunt mame care una-doua dau o palma la fund ,atunci nu mai are nici un efect,copilul se obisnuieste si ii este egal,face tot ce vrea..de regula duce la asprirea pedepsei si..e un cerc vicios,o greseala.

Sunt alti copii amarati,insultati,batuti cu cureaua,cu furtunul,cu palma peste fata,sau peste cap,cu rigla la palma,cu sutul in fund ..nu mai zic de bagati in spital,acei parinti nu merita titlul asta.

si sunt mame care acum sunt de acord cu bataia dar care nu numai ca nu si-ar lovi copilul cu o floare,dar nici nu.l pedepsesc in nici un fel si alte mame care,desi au sustinut o viata ca nu si-ar bate copilul,tot scapa o palma la fundulet.

Mergi la inceput

Mamica dulce, .

Mergi la inceput