Buna ziua!
sper ca am postat bine msj meu. Va rog, daca se poate as dori sa stiu mai multe despre acest virus!In urma aparitiei repetate a unei secretii vaginale(insotita de usturimi si vagi mancarimi) m-am hotarat sa fac niste analize mai amanuntite(pentru ca doar simplele analize de secretie erau tot timpul negative)- ar trebui sa mentionez ca partenerul meu si-a facut cam toate analizele posibile si la el totul este in regula,dar se pare eu sunt cea care are probleme!Nu pot pricepe pe de ce tot reapare, este posibil, tinand seama ca in relatia noastra exista si sex oral ca eu sa am acele ...bacterii in gura, apoi sa ajunga in zona vaginului si tot asa...tratamentele pe care le-am facut au fost doar pentru zona vaginala.
In fine, mi-au fost date urmatoarele analize:
culturi mycoplasma, ureea plasma; depistare chlamydia/ trahomahis; depistare hpv.
Din cate am citit HPV costa cam 2.000.000 si as dori sa stiu daca, din punctul dvs. de vedere chiar este necesara aceasta analiza sau ar fi mult mai indicat sa merg la un medic ORL sa-mi ia din cavitatea bucala saliva pentru analize?
multumesc mult pt. raspuns! o zi buna! oana dan
Cred ca mai bine iti faci mai intai culturi din secretiile cervicale pentru ureaplasma,chlamydia si micoplasma si apoi determinarea hpv.Oricum sunt destul de scumpe si astea,dar e foarte bine sa le faci,pentru ca barbatii nu prea au simptome si de cele mai multe ori ei sunt cei care ne transmit noua tot felul de mununi,asa ca nu te mai invinui.
Nu stiu ce ai avut inainte dar ar fi fost bine sa faci si un tratament sistemic nu numai local.
Nu neglija ca s-ar putea sa ai probleme mai tarziu.
Cat despre ORL,nu prea e cazul,sau poti sa faci o cultura faringiana ca sa stai linistita,dat in principiu gonoreea da faringite gonococice si poate ai si o candida care se manifesta frecvent la femei dar ambele ar fi trebuit sa iasa la examenul de secretie.Asa ca nu cred ca le ai.In schib celelalte nu se depisteaza decat prin culturi.
Multa bafta