Cum iau romanii tzeapa...

Cum iau romanii tzeapa... | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

Cu copyright de la aileene...

Ideea e sa vada cat mai multi, sa prevenim oamenii, sa nu se mai intample asa ceva!!!

aileene
Trimis la - 11/04/2005 : 11:32:16
--------------------------------------------------------------------------------

"Daca nu ai bani , , nu este nici o problema . Te imprumuti la banca , la vecini , la prieteni , la parinti , , ii depui la firma noastra , care este unica in lume , nu are concurenta si , in cel mai scurt timp , devii cel mai bogat om din lume , ajungand sa fii invidiat de cunostinte si de cei apropiati . La inceput depui 2.290 de euro si in 10 luni vei ajunge la un capital de 40.000 de euro , fara sa misti un deget " ... din pacate , ai mei au muscat-o rau de tot cu treaba asta si bineinteles mii si mii de oameni saraci si naivi cu constiinta de copil increzator in ceea ce li se ofera , "sa devii bogat" , dar cine n-ar vrea sa devina bogat , eu una nu am cunoscut o persoana care sa-mi spuna ca n-ar vrea si el un ban in + , mai ales cand acest vine atat de usor !
Imi cer mii de scuze daca mi-am permis sa deschid acest subiect pe "discutii generale , religii , secte s.a.m.d" , dar eu cred de buna cuviinta ca acest subiect are locul lui potrivit si sper sa am raspunsuri din partea celor care-au avut nesansa si ghinionul sa afle-n calea lor acesti excroci de mana-ntaia care si-au batut joc de oameni din toate paturile sociale , fara doar si poate !
Mama mea , e o femeie simpla , vaduva , si-a pierdut sotul cand eu eram doar de 6 ani si surorile mele , tot mici erau , ea ne-a crescut cum a putut , nu ma-ndoiesc ca si altii au cunoscut viata grea , dar acum eu vreau sa va povestesc in "mare" , viata mamei mele , alaturi de noi , cu multe sacrificii dar si multa dragoste de mama !
S-a zbatut din rasputeri sa obtina un apartament in oras (locuiam la tara) , era nevoita sa faca "naveta" si sa lucreze multe ore suplimentare , noi ca si alti copii , eram crescuti de "toata lumea" , cu cheia la gat si o bucata de paine-n mana , iar mama se chinuia sa ne-aduca din ce trai in fiecare zi !
Dupa ce-a obtinut in sfarsit un apartament cu ajutorl D-nei Elena C. ca asa se facea pe timpul acela , trebuia sa lingi cizmele si sa devii comunist inversunat , ca sa fii auzit de cei "mari" , mai ales cand esti o simpla femeie de rand si vaduva , fara nici o "pila" , ca sa obtii ceva !!! Cu greu , mama reusise sa ne scoata de la "sapa" , cum spunea ea , si ajunseseram sa traim intr-un ap. de 2 camere , eu , inca 3 surori , 1 nepotel , o bunicuta si mama = 7 persoane , ceea ce era prea mult , dar norocul nostru a fost ca chiar daca am trait cativa ani stramorati , mama a reusit sa schimbe ap. cu unul mai mare (3 cam. decomandate , f mari si cu tot ce cuprindea el , destul de spatios !
Incetul cu incetul , ne-am dus , care mai de care la casele noastre , mama cu bunica si cu una dintre surorile mele au ramas impreuna , alta se maritase si cealalta la fel , era mai bine ! Eu m-am maritat de 12 ani , departe de-ai mei , dar aproape de sufletul lor si cu gandul mareu la ei !
Intr-o buna zi , seara pe la ora 00h00 , vin acasa cu sotul si vad ca "robotul" de mesaje pleznea de atatea mesaje , mi-am spus , ce se intampla ? Cand am inceput s-ascult mesajul , nu puteam sa-mi dau seama dacat cu greu ca era cineva din familia mea , de atatea plansete , nu reuseam sa-mi dau seama cine era ! Fara sa mai caut in "stanga sau in dreapta" , am format nr de tel al lui mama evident , si am dat de sora mea care ramasese in casa cu ea , care era o fata serioasa si-si vedea mereu de treaba ei !
Am intrebat-o ce se intampla ? Mi-a raspuns : trebuie sa ne ajuti , am incurcat-o rau de tot !
La care eu buimacita nu-mi dadeam seama ce se intampla ??? In sfarsit , pana la urma urmei inteleg ca , au facut o prostie , intrand in aceasta "firma" "delphinul international" , in care dadusera ea sora mea si nepotul meu suma de 2.990x2=5.980de euro ma implora sa le ajut , dar eu nu am asa posibilitati grozave , chiar daca triesc in Franta nu-s cainii cu colaci-in coada nici aici , viata e tare grea peste tot , avem si un baietel de aproape 6 ani , iar eu nu lucrez , decat sotul , iar salarul este un salar normal de muncitor si nu poti face ceea ce vrei , mai ales ca numai ce ne cumparasem o noua masina modesta , ca sotului i se facuse lehamite de atatea reparatii ptr cea veche , si aici o masina , nu inseamna "lux" ci o necesitate ! I-am raspuns ca nu pot sa fac nimic , atunci ea mi-a raspuns ca daca nu fac nimic , o sa fie obligati sa paraseasca apartamentul , ptr ca l-au ipotecat ... si asa a fost !!! Mama , de la oras , a fost nevoita sa se-ntoarca sa traiasca la tara , unde pierduse obiceiul sa traiasca , unde trebuie sa muncesti ca sa ai din ce trai , acuma la batranetile ei , asta i-a trebuit ? Nu poate sa se bucure de viata de pensionara , trebuie sa munceasca , sa taie lemne sa dea mancare la vietatile de pe langa casa , sa mearga-n fundul gradinii sa-si faca treburile , s.a.m.d , ce mai o viata ca a ei , nu doresc la nimeni , mai ales ca bunicuta mea mai traieste , are 86 de ani , dar din pacate are si boala de "althzeimer" si nu prea stie de ea , mama trebuie sa fie mereu dupa ea sa nu se piarda , uneori vecinii o aduc acasa , ca ea nu-si mai aduce-aminte unde locuieste , e pierduta rau de tot saraca si-mi pare tare rau de situatia lor ! Iarna trecuta , a fost f grea ptr ele saracele , a fost f frig si n-au avut nici un ajutor !!!
Eu am scris aceasta intamplare adevarata , ca sa stiu daca cineva a cunoscut aceasta firma , si de care trebuie sa facem ceva sa nu se mai repete , ca e pacat de la D-zeu sa-si bata joc de oameni !
Va rog sa ma intelegeti si sa nu ma judecati , iar daca moderatorii , cred ca subiectul meu nu-si are locul potrivit , atunci mutati-l unde credeti ca e mai bine !
Va multumesc tuturor si multumesc ca mi-ati citit randurile ! Numai bine tuturor si un gand bun alaturi de multa sanatate voua si familiilor voastre ! Aileene

danielaaaaa
Trimise - 11/04/2005 : 16:45:56
--------------------------------------------------------------------------------

eu nu am auzit de aceasta firma dar ma voi interesa iti promit.
Ai mei au luat teapa cu CARITAS din ce stiu eu si de atunci foarte multa lume nu a mai avut incredere in asa ceva.
Voi reveni dupa ce voi intreba mai multe persoane

aileene
114 Mesaje
Trimise - 11/04/2005 : 18:17:46

danielaaaaa iti multumesc ptr raspunsul tau modest , chiar daca nu ai auzit de aceasta firma , mi-a facut bine sa stiu ca te vei putea interesa in jurul tau daca ai auzit cumva , te si numai bine MULTUMESC ! Aileene

Ramonika
Trimise - 13/04/2005 : 14:44:47

draga mea,

nu inteleg prea bine din titlul subiectului tau calea lui... delph? sau ce vrei sa zici? poate a vorba de firma/compania DELFIN?
stiu ca exista o astfel de firma, care e oarecum asemanatoare cu Caritasul si care trage tzeapa ...
un prieten de-al prietenului meu a participat cu bani (90 de milioane de lei) si a vrut sa-l atraga si pe prietenul meu, care nu avea de unde scoate banii, ca altfel ar fi depus... era aproape convins ca se imbogateste...
am auzit si la TV acum vreo luna de faza asta, ca se dizolva firma... au avut o intalnire la Campulung prin iarna, decembrie sau ianuarie si prietenul meu s-a dus la seminarul respectiv (a se citi spalatul creierilor), invitat de prietenul lui care se inscrisese deja si a platit 300.000 lei la intrare.
mi se pare o mare tzeapa...
totusi trebuia sa postezi la Discutii generale, parerea mea.

Ramonika
Trimise - 13/04/2005 : 14:56:57

tot eu.. scuza-ma, am citit inca o data mesajul tau si am vazut intr-adevar ca ai scris undeva delphin... deci probabil despre ei e vorba.

uite, ce pot sa-ti mai zic. cred ca nu e nimic de facut. adica sa-si mai recupereze banii...
cand am citit in prima parte a mesajului tau despre mama ta ce bines-a descurcat pana la urma mi-am zis ca e o femeie de admirat. si asa si este, numai ca s-a lacomit sa se imbogateasca. poate era mai bine sa se multumeasca cu ce avea...
ar trebui sa le intre in minte tuturor romanilor ca nu e de gluma cu chestiile astea. doar am avut cazuri de genul Caritas, FNI, alte banci care au dat faliment si nu au mai inapoiat banii... de cate ori trebuie sa se mai intample pana o sa ne invatam minte?

imi pare rau sincer. incearca sa pui subiectul la generale. poate astfel vor citi mai multi si vor fi atentionati sa nu pateasca la fel. si schimba in titlu, scrie clar DELFIN. astfel nu-ti dai seama despre ce e vorba. daca vrei sa mai vb, cu placere, numai ca nu stiu foarte multe despre firma in sine.

papadie
Trimise - 13/04/2005 : 17:58:14

http://www.evz.ro/transilvania/?news_id=144409

imi pare rau pt mama ta:-(

gianna_r
Trimise - 13/04/2005 : 21:21:49

Doamne, aileene!

Citeam si ma minunam! Imi pare sincer rau pt mama ta! Tare greu trebuie sa fie!

Din pacate, sunt numeroase persoane care au fost "prinse in cursa"!
Eu una nu am auzit de firma aceasta, dar...naivitatea unor persoane, este bataie de joc pt altii! Rusine sa le fie acelor oameni, dar fiind lipsiti de caracter...nu stiu ce e aia rusine sau altceva!

Cu sinceritate, Gianna

Nihil sine Deo!

numeioana
Trimise - 14/04/2005 : 06:15:20

Exista multe astfel de "afaceri". Luni de zile l-au batut la cap pe prietenul meu sa intre si el....desi nimeni nu-ti spune despre ce e vorba cu exactitate. Mai zilele trecute ii spuneam unei bune prietene ca ar trebui sa ne facem si noi o afacere, ca nu prea merge treaba cu jurnalismul in provincie si ea zice: "pai eu mi-am facut. Vrei sa-ti dau o super idee de afacere?" Apoi mi-a povestit ca sunt 2 saptamani de cand a intrat intr-o afacere din care o sa se imbogateasca, ca i-a cerut bani lui taica-su sa investeasca si ca trebuie sa "muncesti" (desi nu a vrut sa-mi spuna in ce consta munca, dar m-am prins ca e vorba sa cooptezi si pe altii) si iti vin banii inzecit. Ascultam si nu-mi venea sa cred cu au indoctrinat-o aia de nu vrea sa spuna nimic despre asta! De parca ar afla cineva ca mi-a zis mie ceva...Sunt multe astfel de persoane implicate in acest gen de afaceri. La Campina, spre exemplu a aparut un articol intr-un ziar local despre DELFIN si membrii cica se intrunesc acolo la casa tineretului in fiecare sambata.
Aveti grija, ca banii nu se fac chiar asa usor cum cred unii naivi.

Ioana

Ana_m
Trimise - 14/04/2005 : 09:47:08

Buna la toata lumea,
Citeam subiectul si brusc mi-am amintit ca prin 2003 , in Timisoara fiind atunci, printr-un anunt de mica publicitate am sunat si eu o individa . Un anunt tot de genul vrei sa muncesti , castigi mult , bla bla bla. Din pura curiozitate am sunat ( neavand servici, eram curioasa) si o individa nu voia sa discutela telefon cu mine ci sa ne intalnim personal. Ne-am intalnit , si de pe urma discutiei nu am ramas cu nimic Individa era foarte secretoasa nu voia sa spuna nimic, dar ma invita sambata la un seminar. Am zis ok nu am nimic de pierdut. M-a chemat sa ne intalnim sa la a doaua intalnire in oras cica ¨¨ sa discutam detalii ¨¨ care detalii se refereau ca trebuie sa vii la seminar la costum , etc ca intalnirea e intr-un alt oras ,Lugoj dar ca ei ne ofera masina adica transport si ca ......invitatia costa 300.000. Cand am auzit ( eram destul de suspicioasa si asa ) i-am zis ca eu nu lucrez si ca nu am bani de invitatie si ca nu mai vin. Dar ea , ca vai, sa ma linistesc ca ea imi plateste inviatatia dar sa nu afle nimeni (cei de la seminar) , ca banii de fapt o sa imi vina inapoi prin posta ca e doar un fel de garantie ca vii. Ca munca care consta sa o fac e sa fac intalniri cu oameni de afaceri bla bla bla.Tampenii. Nu am inteles dar am zis OK. Intamplarea face ca a intervenit ceva in familie si a trebuit sa plec din localitate si nu am putut sa merg la seminar. L-am pus pe sotul meu sa o sunne sa-i spuna ca nu merg , ca daca vorbeam eu ma prindea cu vorbe si o amanm pe alta sambata si chiar nu mai imi ardea sa merg. Tot ce imi amintesc ca mi-a spus ca firma se numeste Delphi asa am inteles eu atunci, dar 100% ca e aceassi de care vorbiti voi. Norocul meu ca nu am reusit sa ajung la seminarul ala ca cine stie. Dar oricum vreau sa zic ca din primul si pana in ultimul moment mi s-a parut foarte dubioasa afacerea, i-ar acumm dupa ce am citit ce ati scris voi , m-am convins.
Pacat ca exista oameni creduli.

danielaaaaa
Trimise - 14/04/2005 : 11:50:18

aaaaaaaaa pai daia nimeni nu stia de aceasta firma ca eu ma tot zbateam sa intreb de DELPH si nimeni nu auzise nimic,poate acum daca voi intreba de delfin poate sant mai multe persoane care cunosc aceasta firma.
Dar din ce spun fetele poate este mai bine sa postezi subiectul la discuti generale .
Te pup si ai grija de tine

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza