Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_alexandra spune:

Salut Silvana,

Am ajuns deja acasa. Operatia a fost miercuri iar doctorasul meu a fost tare necajit pt ca eram cam plina de endometrioza... A zis ca a desprins ovarele de uter (chistele endometriozice se sparg iar continutul lor e lipicios si lipeste zonele apropiate...uter, trompe...). In rest a zis ca a curatat tot ce a gasit, ca trompele sunt permeabile, una impecabila iar cealalta mai putin dar destul de bine. In timpul operatiei m-a vazut di dr. Niculescu, care nici el n-a fost incantat de cele vazute (mi-a zis ca am multe si marunte, dar nu s-a referit cu exactitate la ceva...). La externare mi-a zis ca doua luni sa incerc natural, ca inseminarea ar fi inutila pt ca trompele sunt ok, ovulatia la fel si nu are rost inseminare. Dupa parerea lui ma vede candidata la FIV. Deci dupa doua luni daca nu raman ma intorc si o sa incep din nou monitorizarea ovulatiei si nu mi-a zis daca o sa fac trat sau o sa trec direct la FIV. Doctorasul meu inainte de operatie si dupa mi-a zis ca ar trebui inhibata endometrioza dar dr. Niculescu se va ocupa pt ca el nu e specializat pe sterilitate.
In ce priveste invitatia din 2003 era pt Centrul de la Giulesti, cu tratament cetrorelix. Nu stiu daca a inceput atunci sau daca s-a terminat studiul, chiar o sa sun si eu sa intreb doctorita.
Tu la ce doctor/spital esti? Nu te-au indrumat spre FIV, sau au zis mai inainte sa faci tratamentul? Laparoscopie ai facut?
Nu ai intrebat cand se incepe tratamentul cu cetrorelix?

Nu ne pierdem speranta.

Pupici

A.A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Buna Alina!

Bine ca ai scapat de operatie! Deci - intr-adevar - nenorocita asta de endometrioza nu te lasa sa faci bebe...
Da, trebuie inhibata sigur inainte sa faci FIV!

Eu sunt operata laparoscopic in iulie a.c. la Elias (dr Tutunaru) care mi-a gasit endometrioza in fundul de sac Douglas (o leziune endometriozica de 1 cm pe care a excizat-o). Mi-a spus ca asta ar fi in proportie de 99% cauza infertilitatii mele. In rest sunt bine.
Mi-a recomandat tratamentul cu cetrorelix in cadrul unui program care ar fi trebuit sa inceapa in septembrie dar inca mai astept...
Dupa acest tratament o sa-mi recomande sa merg la un homeopat ca sa-mi revina ciclul natural si apoi voi presta pt bebe.

Eu - intrucat nu imi da pace ganditu' in perspectiva - deja ma gandesc la un FIV la Szeged pentru la toamna (in cazul in care fericitul eveniment nu se va produce pana atunci) - FIV care este mult mai profesionist facut decat in Romania si mult mai ieftin.

Ei, ce sa zic, desi incerc de 6 ani sa fac bebe, totusi parca inca nu imi vine sa ma gandesc ca o sa ajung la FIV..dar mai stii? De-aia vezi, gandesc in perspectiva..
Poate ne da Doamne-Doamne niste cu FIV-urile astea.

Weekend placut!

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Buna,
prietena mea a fost diagnosticata cu endometrioza, are dureri mari; a urmat si tratament cu anticonceptionale; medicul ginecolog a zis ca nu are sanse sa ramana gravida........si isi dorea atat de mult asta; i-a spus ca e mai bine sa nu umble si sa faca operatie pentru ca asta poate face chiar mai rau; i s-a dat tratament cu diferelin fiole; i s-a spus ca i se va opri menstruatia; are 33 de ani; ce implicatii pot fi asupra organismului in caz de urmare a acestui tratament si oprirea menstruatiei.
Pana la urma se poate ramane sau nu gravida daca esti diagnosticata cu endometrioza?
O sa citesc mai mult si mai atent ce ati scris sa vad unde se poate gasi acest medicament in bucuresti; care este firma producatoare?

ce parere aveti despre operatia in caz de endometrioza? e foarte riscant; ea are dureri foarte mari;

Am citit despre Sovata pe aici imi puteti da mai multe info; se poate trata si endometrioza?

ea a zis ca incearca si la un bioenergetician, inainte de a lua diferelin, ii e teama de oprirea menstruatiei.

In ce consta FIV? se fac tratamente inainte?

merci mult

www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Lorena
Am facut operatie(clasic) anul trecut in iulie , si at mi sa spus ca am endometrioza, nu am stiut ce este aceea mia spus sa raman insarcinata imi doream foarte mult un bb, eu mai aveam de rezolvat o problema (rana pe col), la rana am fost la alt dr care nu mia dat multe sanse sa am un bb al meu , din martie am inceput un tratament cu mai mult feluri de miere(l-am tinut cam 3 luni)si intre timp am luat si mastodynon(are o planta despre care am citit ca este f eficienta in ednometrioza se numeste vitex agnus castus, iar mastodynonul este singurul medicament de la noi care se gaseste, dupa 5 luni de incercari am ramas insarcinata, acum sunt insarcinata cu un baietel tare neastamparat de 6 luni
Deci nu va pierdeti speranta se poate ramane insarcinata si fara tratament dupa op(cum este cazul meu)
26+

Mergi la inceput

merci pentru raspuns

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Ce tipuri de miere si unde le pot gasi si unde pot gasi planta aceea; merci mult

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Aici gasesti de unde m-am inspirat si am luat combinatia de miere at cand am putut sa o iau am baut si suc de ovaz verde (nu este prea bun la gust)ceaiuri nu am baut http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=460&&idart=2273&&numecap=Sănătate&&cc=suc%20de%20orz%20verde
iar de vitex agnus castus in tara nu se gaseste decat mastodynon, at cand am cercetat eu aceasta planta creste in grecia si nu numai si gasisem si niste medicamente in germania care contine aceasta planta,
Multa bafta
Mai gasesti si altceva in formula as intra si da o cautare in site

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Tanti,

De unde stii despre vitex agnus? Vreau sa citesc pentru ca si eu am endometrioza.
Mastodynon-ul nu era ceva pentru sanii tensionati?

Ce stadiu era endometrioza la tine?

Eu am inceput de cateva zile tratamentul cu Diphereline si incerc sa tin si regim alimentar (in limita posibilului).

Silvana

Mergi la inceput

Merci mult pentru raspuns:)

Silvana ce ti-a zis tie medicul referitor la utilizarea dipherelinului; la ce star sa te astepti?
cate fiole ai de facut?

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Silvana
nu mai stiu de unde am aflat de vitex , oricum dupa internet am rasfoit cam tot ce am gasit, dar pe siturile noastre nu prea am gasit informatii asa ca am cautat in cele din lb engleza, si mai stiu de o fata care sta in Germania care a luat 8 luni niste pastile care contin vitex agnus(dupa 8 luni a ramas insarcinata), si mai stiu inca de o fata de aici(nu mai tin minte numele) care tot asa a luat un medicament(toate aceste medicamente care le-au luat fetele erau din plante, iar vitex era in proportie foarte mare)da-ti o cautare si aici pe DC dupa vitex
Iar Mastodynonul intr-adevar se da mai mult pt sani
Daca nu ma lasa pe mine memoria stiu ca am citit pe site la dr T despre endometrioza si ca una din cauzele aparitiei endometriozei este cresterea prolactinei, iar Mastodynonul are proprietatea de a scadea prolactina
Nu stiu in ce stadiu era endometrioza la mine, am avut un chist de 6 cm pe un ovar iar pe celalat erau altele mai mici ,
Multa bafta la toate fetele sa aiba bb dorit
26+

Mergi la inceput