Care este varsta corecta a sarcinii ?

Care este varsta corecta a sarcinii ? | Autor: miruna28

Link direct la acest mesaj

La primul control, doctorul mi-a spus ca am 4 saptamani de sarcina si m-a pus sa revin peste exact 4 saptamani; la urmatorul control, in loc sa-mi spuna ca sarcina este de 8 saptamani cum ma asteptam, mi-a spus ca este de 10 !!!
Explicatia : prima data a fost in functie de ziua conceperii iar acum a calculat exact de la prima zi a UCM.
Cum se calculeaza corect 40 saptamani ? De la prima zi a UCM sau de la prima zi a UCM +14 zile (care ar fi cam ziua conceperii, in mod normal )?
Voua cum v-au calculat medicii vostri ?
Multumesc,
Miruna.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

De la ultima zi a ciclului menstrual. Pt a calcula DPN ginecologii au un cerc special (poate l-ai vazut si tu) si asa iti spun rapid in ce saptamana esti si cand e DPN. Varsta rezultata pe acest cerc poate fi putin diferita de cea rezultata din masuratorile ecografice din diverse motive (calculul cu cercul este valabil pt pt femeile cu ciclu regulat de aproximativ 28 zile, depinde si de dezvoltarea fatului). La mine UCM fusese pe 8 februarie, DPN (cand se incheiau 40 sapt) a fost pe 14 noiembrie si am nascut pe 15.

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

A treia varianta ? De la ultima zi a UCM (ultimul ciclu menstr.) ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Cele 40 de saptamani se calculeaza de la ultima menstruatie, din prima zi, cel putin asa stiu eu. La mine prima zi de la ultima menstruatie a fost 30 mai 2004, DPN -ul l-a stabilit doctorita la 6 martie 2005, si eu am nascut la 25 febraurie.

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Din prima zi a ultimei menstruatii! Sigur! Doctorul meu ma intreaba tot timpul cand a fost prima zi a ultimei menstruatii; plus 40 de saptamani ajungi la DPN!
Sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos!
Mihaela 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

ok, MULTUMESC FRUMOS.
E clar.....

Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Scuzeeeeeeeeee, am vrut sa scriu prima zi a ultimului ciclu menstrual si din cauza vitezei a iesit o mare gogomanie. Nu aruncati cu rosii- asa se intampla cand scrii cu cupilu in brate si nu verifici apoi ce ai scris. Asa ca rectific- prima zi a UCM.

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Eu stiu ca se calculeaza asa: prima zi a ultimei menstruatii la care se adauga 10 zile. De ex. la mine a fost asa 2.12.2001--12.09.2002 trebuia sa nasc, iar eu am nascut in 28.08.2002( aveam cam 38 de sapt.), de obicei daca ai baiat nasti dupa 40 de sapt., iar daca e fetita putin mai repede.
Intervalul unei sarcini este de 37-42 sapt. care variaza...
Pa si pusy!!

Ps: de cate ori mergeam la control ginecologul meu plusa cu o sapt..., cred ca e ceva normal la ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Salutare fetelor!

Se calculeaza incepand cu prima zi a ciclului menstrual din luna in care trebuia sa-ti vina si nu ti-a venit! Adica prima zi a ultimei mestruatii...
In legatura cu baieteii ca vin dupa sapt 40. Trebuie sa va contrazic. O prietena de-a mea a nascut in sapt 37 cu 3 sapt mai repede si a avut baietel. O alta de care am aflat recent a nascut in sapt. 38 de sarcina. Deci nu este valabil. Cand vrea el atunci iese. Ca se zice ca daca este baietel vine mai tarziu. Dar astea sunt iarasi vorbe din batrani si nu este o regula...

Pupici la burtici
34 si 7 zile

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny_82 spune:

Buna Miruna.....aceeasi problema o am si eu .....sunt nelamurita in privinta dpn-ului.Hai sa-ti spun de ce:tinand cont ca UM-ul a fost pe 24 oct. un doctor mi-a zis cum ca dpn-ul ar fi pe 15 iulie,un altul ca pe 31 iulie iar acum mai nou am gasit intr-o revista o asa zisa formula de calcul al dpn-ului:UM+10zile+9luni=dpn si din asta rezulta ca dpn-ul ar fi 3 august .Nu se stie cat e de adevarata formula .....dar un lucru e cert .....cu toate formulele astea de calcul contradictorii numa' puiu' hotareste cand e gata sa vina.....

Deny si puiul 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny_82 spune:

Probabil nu ti-am raspuns intrebarii.....hai sa-ti mai spun ce am mai gasit...citez:

Durata sarcinii se calc. in doua moduri:
-in sapt. de amenoree,adica fara menstruatie,numarand din prima zi a ultimei menstruatii constatate
-in sapt. de sarcina reala:aceasta debuteaza la inceputul celei de-a treia saptamani de amenoree,o data cu fecundatia;reprezinta deci nr. de saptamani de amenoree,minus doua sapt.
Statisticile arata ca sarcina are o durata variabila.Teoretic,ea dureaza in medie:
-280 de zile numarate din prima zi a ultimei menstruatii;
-266 de zile numarate din momentul fecundarii
Cum puteti cunoaste data nasterii?
-scrieti numeric data primei zile a ultimei menstruatii;de exemplu:24/10 pt. 24 oct(um-ul meu)
-scadeti 3 pt. luni;de ex.:10-3=7
-adaugati 7 zile;de ex. 24+7=31 iulie....tocmai ce spuneam mai devreme.....Oricum sper ca nu te-am derutat mai rau....

Mergi la inceput