inginere chimiste, chimiste?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cristina, eu am intrat in 90 si nu m-am reorientat la timp. Tu te-ai reprofilat acum?

Anaemi, poate are dreptate mishulina, poate mai sunt firme diverse, aparatura analitica, eu stiu, la care ai putea sa lucrezi si sa castigi decent. Altfel, invatamant sau cercetare, viata frumoasa, dar ai nevoie de sponsori, ca nu poti trai din leafurile respective.

Eu nu facui cu Kriza nika, ura, am facut cu Cristurean, Marinescu, Rosu, moshu Negoiu (care s-a pensionat). Cristurean nu putea sa ma sufere ca il iubea tare pe sotul meu (prieten si coleg pentru mine la ora aia) si auzise ea barfe ca cica nu ma port frumos cu el, motiv pentru care pasamite a luat dansu' un 6 la fizica si era ingrijorata, cica era vina mea:)) Parca imi era soacra:)). Pe noi ne cunoastea toata lumea pt. ca eram unu' din cuplurile alea.. Ma trezeam ca mi se adresau pe nume persoane pe care nu le cunosteam:))

La organica l-am avut pe Baciu, Moraru. P'aia de la analitica i-am uitat:))

Va pup,
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angyju spune:

Angela ma cheama.
am terminat in 1991, la Cluj sectia CF3,apoi am continuat si in 1997, in sfirsit am luat licenta.Am lucrat in invatamint.Mi-a placut mult sa lucraz cu copii de-a 7 si-a 8, le faceam tot felul de experiente interesante si le placea.Am lucrat apoi cu elevi de liceu care n.aveau nici un interes in chimie, cica era prea grea.
Dupa 10 ani de chimie in invatamint, m-am maritat si m-am mutat in Germania unde locuiesc acum.
Binenteles ca cu diploma mea nu pot sa incep nimic.
Ma gindesc sa ma reprofilez.
Nici nu mai vreau sa aud de chimie.
La 20 ani am dat la chimie, mai mult pentru ca imi placea fizica si am ales Cf3 pentru ca ratasem de doua ori examenul la medicina.

Cind aud de laborator si de subst. toxice ma gindesc numai la moarte.
N-as vrea sa ma prinda pensia intr-un laborator. Poate nici nu ajungi pina acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuchi spune:

Felicitari ruxij pentru postul de la universitate!
Si eu tot anorganica am terminat, iar licenta si dizertatia am avut-o la domnul Andruh, numai cuvinte de lauda am despre dansul. Acolo am invatat ce inseamna cercetare si pot spune ca am avut ce invata de la dansul! Si acum sufar ca am plecat din grupul dansului, cand vad fetele astea acre ale englezoilor astia (colegii mei), care se mai si cred buricul pamintului doar prin simplu fapt ca sunt englezi.
Mishulina draga dar cum ai ajuns la doamna Kriza cu lucrarea, brrr., dupa chinurile din anul 1 sa te duci la dansa? Imi amintesc si eu cum tipa la un domn saracu de vreo 40 de ani, care era doctorand de-al dansei ca nu i-a scris cum vroia dansa un capitol de referat, pe holul din Dumbrava de fata cu noi, studentii, si l-a trimis in sala de curs sa modifice referatul. Eu ma referam ca am fost in relatii bune in sensul ca am stat impreuna cu dansa la masa de ziua profului si era tare haioasa.
Tema mea de doctorat acum e un amestec de chimie supramoleculara cu bioanorganica, asa ca draga anaemi, nu dispera ca vad ca biochimia e tare de viitor pe afara, sunt bani foarte multi veniti pe partea asta si daca intram in EU in 2007 vei gasi usor master sau doctorat pe biochimie in Europa, asta daca te va atrage cercetarea. Acum numai pentru faptul ca suntem non-EU platim niste taxe la facultate de 10 ori mai mari decat cei din EU.
Si imi aduc aminte tot de Contineanu, se zvonea ca in tinerete a fost tractorist si ca a facut studiile la Stefan Gheorghiu, de asta nu prea avea tangenta cu cinetica, voi ati auzit asa ceva? Un prof de cosmar! Si la noi avea povestea aia cu fetele cu minijupe care sar pe cabinetul lui numai ca sa treaca examenul pe alte criterii!
La organica am facut si noi in anul 3 cu Baciu si cu Nicolae, iar in anul 2 cu un mosulica, am uitat cum il chema, care numai chef de cursuri si examene nu avea, la care nu a invatat nimeni la examen, drept pentru care acum sufar ca habar n-am mecanisme de reactii si advisorii mei la teza sunt organicieni, asa ca ma astept numai la intrebari de organica la vara cand am viva cu ei! Dar de Dobrescu? Vai ce misto erau laboratoarele cu el! In perioada examenelor era asa de fericit ! Sau profu de informatica? Imi aduc aminte ca inainte de examen se auzise ca nu-i plac fetele in fusta la examen, drept pentru care ne-am dus toate in pantaloni, insa notele tot dupa ureche le-a dat!
Hai mai povestiti si voi!
Va pup,
Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Multumesc Tzuchi, mult succes si tie in cariera!
Cand eram eu pe acolo, Andruh era in Canada si de fapt eu lucram cu Mme Cimpoesu, din anul trei am lucrat cu ea la et.3 in Dumbrava, desi conducatoare de diploma imi era Dna Antoniu.
La cinetica am facut cu Segal si structura cu Sahini.

Bai, dar cum l-am uitat pe Baiulescu? Ca asta era figura figurilor! Ceva povesti cu Baiulescu stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Cristina, eu am intrat in 90 si nu m-am reorientat la timp. Tu te-ai reprofilat acum?

practic dupa ce a murit ceausescu nu prea mi-a venit sa cred ... vedeam cum totul se duce de rapa... munca mea de atatia ani, nu mai valora nimic. Acum toata lumea imi spunea sa renunt si ma apuc de ASE. Nu am avut putere sa renunt si am facut tot felul de alte cursuri in paralel cu scoala. Nu am lucrat nici o clipa, altceva decat programare.

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by angyju

Angela ma cheama.
am terminat in 1991, la Cluj sectia CF3,apoi am continuat si in 1997, in sfirsit am luat licenta.Am lucrat in invatamint.Mi-a placut mult sa lucraz cu copii de-a 7 si-a 8, le faceam tot felul de experiente interesante si le placea.Am lucrat apoi cu elevi de liceu care n.aveau nici un interes in chimie, cica era prea grea.
Dupa 10 ani de chimie in invatamint, m-am maritat si m-am mutat in Germania unde locuiesc acum.
Binenteles ca cu diploma mea nu pot sa incep nimic.
Ma gindesc sa ma reprofilez.
Nici nu mai vreau sa aud de chimie.
La 20 ani am dat la chimie, mai mult pentru ca imi placea fizica si am ales Cf3 pentru ca ratasem de doua ori examenul la medicina.

Cind aud de laborator si de subst. toxice ma gindesc numai la moarte.
N-as vrea sa ma prinda pensia intr-un laborator. Poate nici nu ajungi pina acolo.

In sfarsit cineva de la Cluj!!! Eu am avut 2 colege de camera care au terminat CF3 in '91. Le cheama Cristina, e din Ludus si Vali-Valeria Popescu, care s-a maritat si a plecat in Germania. Cu Vali am fos prietena buna, mi-e tare dor de ea si nu mai stiu nimic... Le cunosti? Trebuie sa fi fost colege...Vali stiu ca a continuat si a terminat CF5.
Precis am avut profesori comuni...analitica, organica...ai terminat CF5 pana la urma?

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Draga Tzuchi,am ajuns la madam Kriza printr-o "ironie a sortii",nici nu sti cat regret si acum...De fapt,a fost un fel de "lantul slabiciunilor". Eu m-am dus la madam POP (Veronica Pop,daca o stiti) care m-a refuzat pe motiv ca: " stii,draga,am doctoranzi,am un proiect cu Institutul de cardiologie,treburi multe bla,bla,bla dar nu te las de izbeliste,te recomand la altcineva" si ma duce pa madam Pricop parca care avea altele pe cap:sotul paralizat,doctoratul spre final,baiatul da BAC-ul si nu invata etc asa ca m-a luat de manuta si a zis: mai facem o incercare,daca nu,asta e! Si m-a dus la Kriza! Eu,cand am vazut in ce birou intra era sa o iau la fuga,dar n-am putut ca m-a impins in birou! Si exact asa imi facea si mie pe hol in Dumbrava,zbiera la mine de fata cu toti,plecam plangand si apoi venea dupa mine sa-mi spuna ca-i pare rau...
Numai eu stiu cat am "albit" la usa ei si de cate ori am vrut sa renunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Trebuie sa ma inscriu si eu in clubul asta, am terminat Biochimie Tehnologica la Facultatea de Chimie in 1995 (cu master cu tot), am navigat in cercetarea romaneasca timp de cativa ani, timp in care m-am plictisit sa-mi dea tata bani sa-mi platesc telefonul, m-am apucat de calculatoare, am prestat un alt masterat in consecinta si o certificare bunutza, dupa care am ajuns in state la ideea sotului meu, unde dupa teste si admitere am ajuns doctorand intr-un laborator de chimie fizica, dar care basically face molecular dynamics simulations pt proteine.
Din facultate partea mea favorita a fost catedra de chimie fizica, dl. Oancea, dl. Sahini.

Despre biochimie nu pot sa spun decat ca e o alegere perfecta, atata timp cat e urmata de o plecare din Romania imediat dupa licenta; iau acum la batranete un curs de advanced topics in biochem si pe scurt imi petrec 4 ore pe saptamana in clasa stand cu gura cascata la cam ce inseamna biochimia de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crig72 spune:

Va dorim din inima un Paste fericit alaturi de cei dragi!Sa aveti liniste sufleteasca si sa fiti iubiti!

Cristina si Mariuca
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">Povestea nasterii

Poze noi pentru voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Paste fericit pentru toti chimistii !!!

Mergi la inceput