Care este adevaratul lui caracter?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Betia nu-i o scuza; nimeni nu poate sa-ti ceara sa treci cu vederea o lovitura. Vei alege, probabil, sa ramaneti impreuna, dar atentia ta trebuie sa fie dubla. Nu-i un capat de lume, dar nici sa nu devina.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea42 spune:

<<Eu am trait intr-o familie cu principii in care parintii s-au inteles perfect si am avut parte de parteneri care m-au respectat.Problema e ca acum mi s-a intamplat tocmai cu omul cu care am ales sa traiesc.
...>>
Pai treaba e simpla. Nu ai ales drept sot pe vreunul dintre cei care te-au respectat, ci pe actualul (cel cu iesirea violenta), tocmai pentru acel depozit de violenta. Mai exact nu tu ai facut alegerea, ci inconstientul tau, care a mirosit sub calmul lui doza cu pricina de violenta. In mileniile anterioare (iar 1000 ani e fleac, la scara istoriei speciei umane), a fi capabil de violenta prindea bine la ginta omului.

<<Dintre noi 2, eu sunt cea impulsiva si cu gura mare de fiecare data. Chiar ma mira calmul lui in orice discutie de-a noastra. De-asta sunt asa rascolita acum...>>
De fapt si el pare sa fie impulsiv, numai ca prin educatie a fost invatat, dresat sa nu si-o manifeste. Numai ca stapinirea asta vine incontestabil in oarece contradictie cu firea-i, iar daca a nu a fost invatata sa-si descarce neumultumirile, le tot aduna. Cind se aduna prea mult, barajul se rupe, indeobste prin intermediul inevitabilului alcool.
Omul a fost PREA blind cu tine. Indeamna-l sa mearga la meci, sa injure in voie,s au sa iasa cu amici de incredere. Zic si eu, ca la sfaturi nimeni nu ne intrece...

In ce priveste energicele sfaturi de a lasa un asemenea partener, ele or fi justificate, dar numai din partea celor care nu au aflat ca orice barbat e un mic animal violent, iar care nu este devine mototolul, leguma scarii dupa patrj'de ani.

Apostol al violentei,
Mircea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Mircea! Super opinie!!! Mai are maica-mea o vorba; o stiti si voi... aia cu lacul linistit care e adanc si nu stii ce ascunde...
Numai ca noi stim ce "avem la usa casei", nu-i asa, Lady? Avem ditamai comorile de barbati linistit si blanzi... iar daca din cand in cand mai scapa si ei "ca vaca in lucerna" cum se zice prin popor si ne supara, i-om ierta, ca doara sunt si ei oameni... si au si ei nevoie sa-si mai "descarce nemultumirile", cum bine zicea Mircea.
Iubire sa fie, ca in rest... ne descurcam noi!
la toata lumea!

Optimistul e mai aproape de Adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inger alb spune:

Iarta-l una pt ca era iar doua pt. ca si tu ai fost ai fost respingatoare etc....

Atentie la urmatoarea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady79 spune:

Mircea, multumesc pt opinie. Apreciez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu daca as primi o palma de la sotul meu,fie el beat sau treaz,as pleca in minutul urmator sau pleaca el sau..mor cu el de gat.

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Lady, o vorba din popor zice ca omul la betie e sincer. Si eu cred ca la betie ii poti testa iubirea si la betie isi arata adevarata fata, toate ascunzisurile sufletului ies la suprafata.

Nu vreau sa te amarasc, tu ai cerut parerea noatra si eu iti spun ce cred. Se mai intampla sa bea omul un paharel in plus (dar raaaaaar de tot), insa de aici si pana la lovit si injurat e o cale lunga. Asa ceva nu are scuze. Daca mi s-ar fi intamplat mie, nu stiu daca as fi stat sa vad ce si cum si etc. S-a intamplat o data, se mai poate intampla. Daca nu vrei sa rupi legatura din cauza sentimentelor, amintirilor etc, parerea mea ar fi ca intr-o zi, cat de curand, sa il provoci, sa il scoti din pepeni, sa il enervezi la culme, sa il disperi si sa vezi cum reactioneaza. Daca are tendinte violente, daca recurge la violenta fizica si verbala sau se abtine cu greu, eu zic ca ai raspunsul si nu va mai trebui sa ne intrebi pe noi, caci vei stii foarte bine ce vei avea de facut!!!

Succes, Adi

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

dar daca impingandu-l sobectul principal, cu mintea-n ceata a actionat inconstient ca un fel de autoaparare? zic si io.
si mai spun ceva: eu sunt dovada vie ca am iertat la inceputuri o palma si nu s-a mai repetat in optij'pi ani de casnicie si bag mana'n foc ca n-o sa se mai repete. pt ca el insusi uraste violenta si nu intelege barbatii care apeleaza la asa ceva, chiar cu scuza bauturii.
si ce e mai interesant este c-am primit palma inainte de a ma casatori cu el....am suferit destul atunci, si cerut disperat iertare...dar nu conteaza cata iertare isi cere, ci conteaza ce-ti spune tie intuitia.
pe tine te vad in dubii, nu stii ce sa crezi...eu m-am bazat pe intuitia mea si am mers inainte, si ma felicit. a fost singura palma primita de la dansul, desi am avut situatii tensionate, mereu stau relaxata, stiu ca n-o sa ridice mana.
dar cazul sotului meu e unul relativ izolat, in general cel care da o palma o va da si pe a doua, iar daca a primit a doua sansa asta nu inseamna ca trebuie sa primeasca la nesfarsit.
ai grija de tine si multa intelepciune.

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

>Buna fetelor. Va citesc de mult timp si ma bucur tare mult ca existati. Iata vin si eu cu o problema despre care va rog sa va dati cu parerea.
Zilele trecute am primit o palma de la omul pe care-l iubesc. A venit acasa beat turta(ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata), m-am suparat pe el, a vrut sa ma ia in brate iar eu l-am impins si a cazut. Atunci m-a lovit si m-a injurat.

Buna,

Eu nu sunt o "fata"; totusi ma gandesc ca nu te superi daca primesti raspuns si de la un "baiat"... De aceea iti prezint parerea mea:

1) In primul rand iti pun si eu o intrebare: tu la ce te astepti de la cineva cand actionezi cu violenta asupra lui?

Daca cineva, sa zicem, iti da tie un branci - cine stie ce l-a jicnit pe el in atitudinea ta... - tu cum reactionezi: te faci din ce in ce mai blanda, mai dragalasa?!...

Fii atenta la urmatorul aspect: VIOLENTA NASTE VIOLENTA.

Deci VIOLENTA TA nu face decat sa NASCA / AMPLIFICE VIOLENTA LUI !

Daca tu actionezi violent, nu te mira prea mult daca primesti violenta.

Iar daca tu te-ai iertat foarte usor pe tine insati ca ai actionat violent, cauta sa ierti la fel de usor si reactia (violenta, de altfel) la violenta ta!

>Noi suntem impreuna de 2 ani, relatia noastra nu a avut deloc de suferit pana acum, ne iubim si ne-am respectat (fara sa vreau ma exprim la trecut), dar acum mi-a incoltit samanta indoielii...

Nu este bine ca a aparut indoiala... Nu este cazul. Intr-o relatie trebuie rabdare.

>Daca asta este adevarata lui fata?

2) Pai... vezi tu... oare adevarata ta fata este cea in care ii dai branci?

Sper ca intelegi ceea ce vreau sa spun... Ai rabdare...

>El zice ca nu-si mai aminteste prea bine ca s-a intamplat si si-a cerut iertare de nenumarate ori pana acum.
Oare ce sa cred fetelor???

3) In primul rand sa crezi in el! Sa nu-l abandonezi, cand este la greu, cand are niste probleme...

Gandeste-te ca este foarte posibil sa gandesti / vorbesti / faci ceva gresit... si cred ca ti-ar placea ca el sa aiba rabdare cu tine, si sa nu te paraseasca...

Nu te lua dupa cele care spun: "Vaaaiii, pai ce-i faceam, ce-i dregeam, il paraseam intr-o secunda...il mancam cu fulgi cu tot..."

Nu sunt de acord cu ele! Nu orgoliul construieste o relatie, ci iubirea, intelepciunea.

Iar...VIOLENTA NASTE VIOLENTA! Nu face - de dragul orgoliului propriu - lucruri in cateva secunde, pe care sa le regreti apoi toata viata!

Am sa-ti mai spun ceva:

a) NU gasesti usor un suflet cu care sa te intelegi, cu care sa formezi o echipa; deci nu iti parasi iubitul, decat in cazuri extreme: cand il vezi ca este de-a dreptul rauintentionat!

b) Intr-o echipa uneori celalalt "jucator" poate avea o zi proasta, in care nu "joaca" bine.

Nu-l elimina din echipa pentru un singur "joc" prost!

Un om sincer si bineintentionat merita sa fie iertat! De cate ori? De 70 de ori cate 7 !

c)Poate cel mai important lucru intr-o relatie este comunicarea; cauta sa nu intrerupi comunicarea cu el, exprima-te (daca poti fara imbrancituri este si mai bine ), lasa-l si pe el sa se exprime... Fii sincera si bineintentionata si ai rabdare cu el...

Cu respect,
Giuliano

Mergi la inceput