cu ce incalziti casa?
Buna!Stiu ca subiectul pare depasit deja, avand in vedere ca vine vara...dar intrebarea mea e in felul urmator:
Momentan avem centrala termica pe gaz, dar am platit milioane bune de lei....si acum se mai scumpeste gazul...
Mai are cineva sobe pe lemne?
Cine are centrala pe lemne cum se comporta?E mai ieftina ca si gazul?
Vrem sa facem modificari anul asta in vara, ori centrala pe lemne ori centrala pe gaz sa ramana pentru apa calda si sa punem 2 sobe pe lemne in 2 camere.
As vrea sa stiu cu ce incalzesc altii...si mai ales cat de scump li se pare iarna?Pe noi ne-a stors de bani... si mai nou cica vom plati cam 430 de mii pe luna abonament la gaz......
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
Raspunsuri
SIMONABB spune:
poate ar trebui sa izolezi casa in vara asta cu un strat de polistiren.
La acelasi consum de combustibil (gaz, lemne, electric), intr-o casa bine ziolata temperatura e mai mare cu 5-6 grade. Iti spun din proprie experienta.
Mai ieftin ca gazul nu cred ca exista.
http://community.webshots.com/user/simonabb
dante01 spune:
centrala termica si gazul metan sunt cele mai bune solutii...
pe langa randamentul bun al gazului comparativ cu lemn sau pacura se mai adauga si randamentu ridicat al instalatiei, respectiv cantrala fata de sobe sau mai stiu eu ce arzatoare...
exista si centrale cu lemne insa chiar si la astea randamentul nu-i mai mare de 50%...
ok, e scump gazul,dar nici lemnele nu sunt chiar ieftine...
monteaza un termostat la centrala daca nu ai deja si robineti termostatati la calorifere, se pot face economii importante...by the other hand, daca ai casa de peste 100 mp si cu grad de izolatie scazut, randametul termic al instalatiei degeaba e mare ca se pierde mai tot...
bafta!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
nana_sim spune:
Ma fofilez si eu la acest subiect, daca nu nu lemne si nu cu gaz, atunci ... surse neconventionale? Ati incercat panouri solare?
Simona
ponicid spune:
Sa nu radeti de mine dar zilele trecute mi se scurgeau ochii dupa o moara de vant. Eu voi locui pe un deal unde se face deltaplanorism deci este un fel de "la rascruce de vanturi". Mi-ar prinde bine o moara de vant care ar avea cu ce sa se roteasca pe acolo.
Aveti idee cum e cu morile de vant? Cat costa, ce energie asigura, cum se conecteaza la reteaua casei, cum se face trecerea de la reteaua morii la reteaua electrica atunci cand moara nu functioneaza?
Chiar va rog sa nu radeti de mine. Am si eu o problema la ora asta si orice informatie m-ar ajuta sa-mi fac o parere.
In legatura cu instalatiile solare zilele trecute am vazut pe site-ul firmei Ariston (cred) ca fac centrale termice combinate care folosesc si energia captata de la celulele solare.
Daniela, mamica de Ana-Maria