Ajutor! Sa ma marit sau nu sambata?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Multumesc pentru apreciere, Ruprich.
Nu e cazul, fetelor, sa ne certam. Fiecare isi spune parerea lui, fara a o critica pe a altuia.
Fata ne-a cerut un sfat, noi i-am raspuns fiecare cum ne-am priceput mai bine.

Eu am un singur lucru de adaugat. Nimeni de aici nu pare sa fi vorbit cu bunica sau cu alta femeie in varsta despre cum a fost viata lor. Lucrurile astea erau ceva comun pe vremea aia, nimeni n-a murit si nu au trecut decat 60-70 de ani de atunci. "Puritanismul" a fost introdus, la noi, de comunisti.

NU vreau sa spun ca ar trebui, ca femei, sa acceptam asa ceva. Sa traim in minciuna, amaraciune si, de ce sa n-o spunem, in pacat.
Situatia s-a schimbat mult de atunci, iar noi avem alte principii si traim altfel.
Dar vreau sa spun (repet, parere strict personala) ca nu cred ca bb va fi distrus pe viata daca parintii se casatoresc.

Dimpotriva, daca tatal isi asuma rolul de tata (si exista aceasta posibilitate), iar mama accepta situatia asa cum a facut-o timp de 9 ani (eu cred ca ii raspandeam creierii pe pereti, dara-mi-te sa fac un bb cu el, dar asa sunt eu, mai impulsiva), bb va fi relativ OK.

OK au fost si bunicii si parintii nostri care au trait in aceasta societate patriarhala unde "era normal" ca barbatul sa-si insele nevasta, daca o facea "cu delicatete" si "respectandu-si familia" (nu inventez, sunt cuvinte pe care le-am auzit, mai ales de la batranii din fosta burghezie). Copiii erau tinuti departe de astfel de probleme si sotia inghitea in sec cum stia mai bine, saraca.

Poate ca lui bb i-ar fi mai bine daca ar creste doar cu mama. Dar oare mamei i-ar fi mai bine? Daca nu-i era teama sa-l lase si nu-l iubea, mai ajungeam noi sa discutam aici?

Sunt multi factori de luat in considerare si nu cred ca ar trebui sa ne grabim sa rupem pisica-n doua. Suntem tinere si intransigente, dar asta nu inseamna ca nu putem judeca situatia cu maturitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Aurora iti admir calmul, eu nu as fi rezistat nici 2 saptamani in aceste conditii. Iti doresti acum sa te casatoresti? Daca nu propune-i sa mai asteptati un pic. E adevat ca au mai fost cazuri cand unii barbati s-au schimbat complet, dar asta nu inseamna ca este o generalitate. Si daca va casatoriti si el nu se schimba, ce? Va despartiti si gata. In nici un caz nu iti nenorocesti viata. Nu mi se pare normal ca el sa creada ca un bebelus il va determina sa nu te mai insele. Fara sa te superi pe mine dar un barbat cand iubeste o femeie nu o inseala. Tu i-ai fi facut toate acestea? Este adevarat ca tort de ciocolata nu poti manca o viata si mai calci pe "aratura" cateodata dar nu in stilul acesta. Exista posibilitatea sa va fie mai bine(doar daca se intampla vre-o minune) dar si opusul, adica sa-ti fie mai rau. Sa nu iti fie frica daca-i spui ca nu doresti acum sa va casatoriti. Daca e sa te paraseasca pleaca chiar si daca sunteti casatoriti religios. Ori se pacaleste singur ori te santajeaza. IMPORTANT E CE ITI DORESTI ACUM NU CE AI DORIT CANDVA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Ne-am dat fiecare cu parerea, da`, una-alta, azi e simbata, iti dorim sau nu casa de piatra?

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei

Toti pentru unul!...Iata-ma-s !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

te-ai maritat??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

salut sincer eu iti zic la fel ca si de pe forum,sa amini aceasta casatorie,de fapt si de drept ascultati inima,daca intradevar vrea pentru propriul copil sa se scinbe,o va face,si-ti va dovedi,si nu numai pentru copil s-o faca si cel mai mult pentru tine,daca te iubeste cu adevarat,si-si iubeste si copilul se va scinba dupa care fa-o,inprimul si-n primul rind,daca zice ca intradevar copilul il va sta pini,trebue sa se mindreasca ca a intilnit o persoana,care-l iubeste cu adevarat si a reusit sa-l faca fericit,nu toate cuplurile din ziua de azi sunt fericiti,cear una din prietenele mele,a fost cu iubitul ei de ani de zile,au avut si un copil inpreuna ea dat numele,la inceput ea nu a vrut sa se marite cu el,pentru ca-n adincul sufletului,nul cunostea bine,dupa 5 ani de zile se marita,si de cind sa maritat zice ca veata ea devenit cu cadavru,ca mai bine se intelegea cu el cind traia in concubinaj

Mergi la inceput

partea2;asa ca vorba fetelor hirtia nu scinba nimic omul,sau persoana respectiva,ori cum dupa cum stieam legele noi,ori ca te mariti,si stai ani de zile,inpreuna dupa care doamne fereste ajungi la divort,trebue sa inparti totul jumi juma,ori ca stai in concubinaj este la fel,asa ca vezi si singura ce faci,pa cu stima si respectdin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inger alb spune:

Haide spune ce ai facut, pana la uma!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Incep sa cred ca ai plecat in luna de miere si daca-i asa bon voyage.

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei

Toti pentru unul!...Iata-ma-s !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

....asta cam a luna de miere suna...........

adjadyn

Mergi la inceput

fetelor ce mai face-ti?nu nu am fost nicaeri plecata doar am fost perduta,adica am cazut putin in milancolie si atit,cu stima si respectdinpa dragele mele

Mergi la inceput