VA ROG informatii angajare 1/2 norma

VA ROG informatii angajare 1/2 norma | Autor: Doris-Alina

Link direct la acest mesaj

Dragii mei,

Am o prietena foarte buna, care are o fetita de 2 ani si trei luni, a carei situatie financiara e precara.
Am reusit sa o ajut si am angajat-o la o firma privata, pe post de agent procedural (mai exact, duce -aduce posta, acte, legalizari).
E foarte bine acolo unde este, respectiv salariul bunicel, adica la jumatate de norma are 2.750.000, iar in mana ia 2.250.000.
Problema ei este urmatoarea:
Primeste numai 10 tichete, concediul de odihna este de 10 zile si ce o doare cel mai tare este ca vechimea in munca este la jumatate, adica lucreaza de un an, si are in cartea de munca trecute doar 6 luni.
Am auzit ceva, despre un articol de lege, care spune ca mamicile care au in ingrijire copii cu varsta pana la 6 ani si care nu beneficiaza de crese sau gradinite, au dreptul de a lucra cu jumatate de norma fara ca vechimea in munca sa fie afectata, adica lucrezi jumatate de norma, dar figurezi pe cartea de munca norma intreaga.
Daca stiti ceva de acesta lege, va rog din suflet sa o ajutam, e tare necajita...
Eu cred ca trebuie sa aduca o adeverinta medicala de la pediatru care sa ateste faptul ca fetita are probleme de integrare in colectivitate si de aceea nu o poate duce la gradi, nu? La asta se refera, oare legea?

Am auzit de :

Contract Colectiv de Munca nr. 1.116 din 30 ian. 2003, incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/96 republicata, inregistrat la Ministerul Muncii si solidaritatii sociale cu nr. 1.116/01/30.01.2003.

Va multumesc,
hai sa facem o fapta buna...

Doris si printesa mea, Ines

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

imi pare rau pentru prietena ta si entru faptul ca nu pot sa iti dau un raspuns concret la ceea ce ai cerut tu, insa am lucrat si eu cu 1/2 norma timp de 2 ani si pot sa iti spun in legatura cu concediul de odihna ca are dreptul la tot atatea zile ca si persoanele care lucreaza cu norma intreaga 20, 21). cel putin la mine asa a fost, si nu cred ca seful meu ar fi facut o exceptie de la regula si sa binevoiasca sa-mi dea mie de pomana zile in plus.
si pe mine munca la jumatate de nroma m-a afectat pentru faptul ca nu nu am putut sa intru in CIC si ca urmare mi-am dat demisia ca sa stau acasa cu bb.

Mergi la inceput