La France (32)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
claudia99 spune:
Auras ma bucur ca ti-a placut gradina mea de trandafiri, aceea este singura caci eu stau la bloc si nu am unde sa plantez dar sunt florile mele preferate. Cat deste CD am sa ti-l pregatesc caci daca are si licenta ma gandesc ca nu ai ce probleme sa ai(romanasii cei inventivi),cat despre unitatea ta de dischete cand ti-a instalat-o a activat-o din BIOS?, oricum cand ai sa sosesti in Romania ai sa ai CD pregatit, astept un telefon cand esti acasa 0744695114. Va urez toate cele bune la toate si aveti grija de voi
Claudia 99
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Felicitari, Otilia, ca ai biruit niste scorpii.
Eu am acum musafirii plecati si tre' sa-mi ajut sotul la gradina.
O saptamina viitoare cit mai agreabila si cu vesti bune !
Mik.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Otilia este adevarat ca sintem amindoua in acelas colt de lume ,numa ca ale naibi distante sint cam mari pentru mine ,mi-ar fi palcut sa fii in acelas oras ,sa pot sa-ti trec pe sub fereastra sa te fluer si sa te intreb ce-ai gatit astazi!
Cu semintele sint partanta ,eu ador sa maninc seminte ,as putea trai numa cu asta(si cu oberica linga daca se poate!!)mais ufffffffff!muta-te si tu mai aproape de mine!!!
Elena ,observ ca unele din reflexiile noastre despre "raul de tara" si locul fiecaruia dintre noi ,te-au atins si pe tine ,asta insemna ca si tu simti la fel .
Eu ma intreb ,oare daca am fi fost aici doar pentru o perioada de timp ,stiind ca sa zicem peste 5 ani ne intoarcem acasa s-au stiind ca avem acasa un apartament mobilat si care nu asteapta decit sa-i deschidem usa ,oare am mai fi simtit la fel?!
Este o senzatie pe care o simtitm cu totii cind parasim tara de origine s-au depinde de la individ la individ?
Nu vreau sa fiu ipocrita si sa nu recunosc ca m-am adaptat super rapid la toate facilitatile acestei societati si ca profit de ele ca toti ceilati dealtfel ,ca mentalitata franceza i-mi place si-mi convine in multe privinte ,ca m-am obisuit cu ea si ca eu personal am inceput sa gindesc si sa rezonez in acelas sens !
I-mi ramine insa un "ceva" acolo in suflet care ma face sa ma simt diferita de ceilalti!
Percep anumite situatii si anumite lucruri de o maniera diferita ,i-mi dau seama ca e din cauza unei mentalitati de baza diferite,unora li se pare interesant ,altora doar bizar!
Dar marea mea durere este natura aici .............
Este curata ,ingrijita ,conservata ,protejata ,ti-e mai mare dragul sa te plimbi printr-un parc aici ,ies la un lac de la margine comunei si dau in nas cu o lebada ce iese din apa si vine sa ne inspecteze ,peste putin timp un cird de rate galagioase vin si ele spre noi!
E minunat cum oamenii au grija de ceia ce-i inconjoara !!
si totusi.........
Ma plimb printr-o padure si nu reusesc sa simt acelas lucru pe care-l simteam cind ma plimbam prin oricare padure de acasa ,acolo ma lungeam sub copacii inchideam ochii si ascultam glasul padurii care-mi vorbea !!
Ma simteam legata de ea implicata in tumultul ei ,reciteam in minte "ce te legini codrule" si dintr-o data deveneam un copac al padurii......
Aici am incercat de nenumarate ori sa resimt macar o bucatica din ceia ce simteam acasa si nu reusesc ,aici padurea ma impresioneaza prin imensitatea si salbaticia ei ,prin istoria pe care a putut sa o cunoasca ,i-mi inspira respect dar si teama si nu reusesc sa o simt facind parte din mine .........
Nici cintecul pasarilor nu e acelasi,le ascult dar nu inteleg acelas lucru!
Am citit "Mizerabilii" este o MARE opera de arta !
Prefer insa de departe sa recitesc "MOROMETII"!!!!!!!!!!
Ma simt inca suspendue intre doua lumii si nu stiu cind voi reusii sa-mi gasesc locul !
Ca un copac care are radacinile in romania si ramurile in franta !!!!!
Dati-mi va rog formula voastra de succes ,licoarea voastra magica sa ajung sa privesc cu aceiasi ochi pumnul de pamint adus din rominia si pamintul din gradina!!!
Acum va multumesc ca m-atia sculatat si va las sa va bucurati de duminica asta insorita!
Aura&Luca,3 ani!!!!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
lu.more spune:
In primul rand felicitari Otiliei pentru victorie, si bafta in continuare Mariei!
Acum, referitor la starea de rau a ta, Aurelia, eu cred ca cu cat te gandesti mai mult, cu atat te apuca disperarea! Stii, persoanele care sufera ca sunt prea grase sau prea slabe, si urca de cinci ori pe zi pe cantar... e un cerc vicios si eu cred ca razboiul trebuie sa se dea la nivel mental. Sa nu te lasi rapusa psihic. Sa-ti amintesti cu ce sperante ai venit aici, pentru ce ai hotarat sa faci aceasta schimbare radicala, si sa continui sa lupti!
Eu nu vorbesc din experienta, fiindca, cum am mai spus, eu nu ma simteam acasa in Romania. Senzatia de "fund in doua luntre" am avut-o si eu dar altfel. Aurelia, tu spui ca esti un copac care are radacinile in Romania si ramurile in Franta? Eu am simtit o perioada ca nu am radacini de loc! In Romania nu le aveam, e clar, iar aici imi trebuia timp ca sa le plantez viguros. Dar am stiut ca acesta e pamantul "fertil", din care-mi pot trage seva si datorita caruia voi da roade mai tarziu. Cu siguranta ca timpul nu se scurge la fel pentru toti, si-mi pare rau sa aud ca acum, dupa atatia ani, iti mai pui problema "radacinilor". Pune-o pe seama unei conjuncturi defavorabile DAR de moment. In mod sigur esti stresata si obosita, cu scoala, cu casa si cu altele. Uite, si noi trebuie sa ne gasim o casa, si Dumnezeu stie daca n-o fi in vreun HLM, date fiind mijloacele financiare. Imi fac si eu probleme in legatura cu mediul in care o voi duce pe Anca, despre colegiul in care va intra de la toamna si ce colegi va avea, cum o vor influenta pe mai departe...
Sotul meu are un contract care ii expira la sfarsitul lui iulie, dupa ca mai mult de un an a fost intretinut... eu nu stiu cum sa ma mai impart intre un serviciu de dimineata care nu-mi face placere si pe care l-as schimba oricand (pentru ca l-am acceptat din nevoia de bani, bineinteles) si unul de dupa amiaza care ma solicita destul de mult...
Dar sunt sigura ca vor veni vremuri mai bune, nu incetez sa sper si voi invinge!
Iar acum va las, ca mi-a venit Sebastian in vizita!
Va pup!
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
lu.more spune:
Cu dedicatie pentru toate acelea dintre voi care intr-o zi s-au gandit sa renunte...
Alegoria broscutelor
A fost odata un grup de broscute care voiau sa se ia la intrecere.
Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.
Se adunasera deja multi spectatori, pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.
Cursa urma sa inceapa...
Totusi...
Dintre spectatori, nici unul nu credea ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului.
Tot ce se auzea era exclamatii de genul:
Oh, ce obositor!!! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!
sau:
Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!
Broscutele incepura se abandoneze ...cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe...
Spectatorii continuau sa strige:
E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!
Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... Doar una singura se catara consecvent mai departe...
Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!
In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului!
Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!
Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului.
Asa se afla ca...
Broscuta invingatoare era SURDA !!!
Morala?
Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti, fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!
Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!
Deci:
FII MEREU OPTIMIST!
Si mai ales FII SURD cind cineva iti spune ca nu-ti poti realiza visurile!
Gandeste-te: Poti reusi daca vrei cu adevarat!
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Pentru Lu
e super povestea ta cu broscute !
Mi-a placut sa stii!
Iar pentru celelalte sper ca nu vaicareala mea va facut sa amutiti!
Aura&Luca,3 ani!!!!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Maria I spune:
Saru'mana de urari, fetele dragele!
Otilia, mare dreptate ai tu cu vasele-alea, da' al meu nu pricepu si pace! Ba acu' ma simt si nitel vinovata, ca banii dati pe bucatarie erau pt biroul lui, care va trebui sa mai astepte, da' asta e!
Auras, zi asa, "barbatii care trebuiau"! Povestea-i lunga, al meu sot e artist rau de tot si cand am venit eu aici, in august, prima impresie pe care-am avut-o la intrarea-n casa a fost ca ma aflu in Gaza bombardata! Era ceva intre birou, studio foto, atelier, orice, numai casa de om normal nu! Catinel-catinel, uite-l ca devine si gospodariu, deh, daca i-a trebuit nevasta din Romania, acu' trage ponoasele! Si scuza suprema pt lentoarea lui ar fi ca arde soarele prea tare! Gluma gluma, insa eu cred ca daca e intelegere si sanatate, mai ales sanatate, cu rabdare si cu incredere neconditionata in Dumnezeu, totul se rezolva! Si eu am trecut prin momente de tot respectul, va mai amintiti cum ma tanguiam, nu cu mult timp in urma... Dar ma gandesc tot timpul ca poate nu intamplator am ajuns aici si ca hazardul - frumos cuvant - nu exista... Curaj si speranta, Auras!
Lu, frumoasa povestea Sa ne mai spui asa povesti!
Elena, cum aflu ceva la afpa, cum dau o strigare. Deocamdata astept cu interes primul rdv, pe 30 mai. Eu am specificat la anpe ca ma intereseaza cursurile de franceza pt etranjeri, daca nu spuneam eu ca stiu de ele, nici nu pupam informatia! Iar functionara surazatoare a dorit musai sa-i dau sursa informatiilor, ca tot vorbeai tu despre batalia pt drepturi!
Si-acum sa va mai distrez nitel: limba romana nu exista in baza de date a anpe-ului, asa ca eu am fost incadrata ca vorbitoare de "alte limbi slave" Am incercat, timid de tot, sa ma apar, recitand-o pe-aia cu Romania, insula de latinitate in ocean slav, samd. Si pt ca mai asteptau si altii la rand, zambitoarea functionara mi-a taiat-o scurt: "Posibil, dar e in Est!" Nu m-am suparat, dar mie mi-a sunat ca bancul cu omul care-avea doi cai, unul era maro si celalalt n-avea nimic impotriva! Logic, nu?
Va cu mare drag pe toate si-mi doresc din tot sufletul sa vi se-mplineasca tot ce vreti voi