CIM director vanzari

CIM director vanzari | Autor: Soleil

Link direct la acest mesaj

Am de incheiat un contract de munca care cuprinde un salariu fix si comision in functie de vanzari.
Dar, conditiile sunt cam ciudate, adica:
- sal lunar net = 11.000.000 lei, indiferent de valoarea vanzarilor
- comision de 2% din valoarea contractului.
La atingerea unui target de 100.000 EUR vanzari, comisionul devine 3%.
Acest 3% se aplica si retroactiv... Adica, in acel moment, se va plati - o singura data - 1% din valoarea contractelor incheiate anterior.
Comisionul este in suma neta, in valuta, platibil in lei la cursul zilei.

Concret despre comision:
La incheierea unui contract de 20.000 EUR, comisionul sau net este de 400 EUR, platit in lei la cursul zilei.
Dupa atingerea targetului de 100.000 EUR vanzari (adica peste 6 luni, 1 an, etc.) trebuie sa ii mai platesc inca 200 EUR corespunzator acelui contract.

Cum trec eu toate clauzele astea sucite in contract?!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Flaviana, parerea mea:
- 2% procentual din cifra de afaceri, pana la atingerea plafonului de 100.000 EUR, cu/fara TVA, la cursul..?
- bonus 1000 EUR la atingerea plafonului de 100.000 EUR
- 3% procentual din CA pentru tot ce depaseste 100.000 EUR
La camera de munca oricum nu ti-l primeste sub forma asta, sumele trebuie sa fie trecut la valoarea bruta, nu am idee daca le poti trece in valuta; sincer, eu nu am auzit de contracte inregistrate asa(este un contract pe care se trece doar brutul de la fix si mentiunea ca exista bonusuri, care apar pe o anexa neinregistrata dar semnata de ambele parti)- dar poate exista pareri mai avizate decat a mea
Succes

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Adina, multumesc!

Un nene de la ITM care se ocupa de firma noastra zicea ca pot sa trec in contract si sumele nete si in valuta - cu mentiunea ca se platesc in lei la cursul... Ca numai sal de baza e obligatoriu sa fie trecut un suma bruta.

Dar totusi cred ca voi face o anexa la contract in care voi specifica toata polologhia asta, precum si conditiile de acordare a bonusurilor (ceva de genul sa fie contracte incheiate cu clienti adusi de el, etc). Mi se pare mai "ortodox".

Pupici pufosi!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput