probleme cu Desorelle si cu prietenul
Buna,
Problema mea este urmatoarea...Am 22 de ani si de aproximativ doi ani am luat Marvelon dar cand am fost la un control ginecologic dna doctor mi-a recomandat sa schimb cu Desorelle pt ca este mai efeicient in ceea ce priveste si problemele cu tenul.Mi-a descoperit si o infectie candida pe care am tratat-o cu Nizoral si gynozol.Am inceput sa iau Desorelle dar au inceput sa apara sangerari...de fapt nu sangerari..ci niste scurgeri maronii...nu foarte abundente dar cam in fiecare zi.Prima intrebare deci ar fi daca sa continui inca o luna sa vad daca persista problemele sau sa revin la Marvelon (desi Desorelle chiar a fost eficient pt ten).Stiu ca si Desorelle si Marvelon au aceeasi cantitate de hormoni deci nu imi explic fenomenul, pt ca la Marvelon nu am avut niciodata probleme.
A doua problema este urmatoarea.Prietenul meu nu stie ca iau anticonceptionale iar singura lui metoda de contraceptie este ejacularea afara, care stiu ca e ineficienta.De asta am hotarat sa iau si anticonceptionale.Ieri i-am spus si lui ca as vrea sa incep sa iau pastile dar a zis NU spre surprinderea mea.Fosta lui prietena facea f des infectie cu Candida si doctorul i-a spus ca e de la anticonceptionale, iar el a luat si el infectia si s-a tratat aiurea cu antibiotice mult timp si se simtea f rau.Eu stiu ca anticonceptionalele fac mai mult bine dacat rau si as vrea sa stiu cum as putea sa il conving ca este nevoie sa iau si ca efectele pozitive sunt mai multe decat cele negative.De asta am apelat la dumneavoastra.Va rog sa ma ajutati.Multumesc
Raspunsuri
mcrmiki spune:
Parerea mea este ca nu trebuie sa-l minti. Incearca sa-l convingi ca este cea mai eficienta metoda de a te feri de o sarcina nedorita si ca nu se face nici un fel de candida de la anticonceptionale, cel putin eu nu am auzit. Voi nu mai aveti cunostinte care folosesc anticonceptionale? Daca da deschideti odata o discutie despre anticonceptionale in prezenta lui si sa se lamureasca de efectul lor.
Numai bine!
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
maria_alexia spune:
Roxanamara, candida e o ciuperca si in nici un caz nu se trateaza cu antibiotice. Dimpotriva, te poti pricopsi cu ea daca iei antibiotice, caci acestea rup echilibrul zonei. Lucru care ar putea fi valabil intr-o oarecare masura si pentru anticonceptionale, dar nu cred ca poti spune ca ele sunt cauza.
Pentru infectia cu candida ai primit tratament ok, dar ar fi trebuit tratat si prietenul, chiar daca nu dadea semne.
Mai mult suport ar trebui sa gasesti la medicul tau ginecolog, caruia sa-i spui toata povestea si sa-l rogi sa te lamureasca. Poate mai e nevoie inca de tratament pentru ciupercuta asta...