ce sa fac?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flafi/flafi.jpg)
Dragelor,
apelez la voi pentru ca am nevoie de un sfat. ovestea este urmatoarea:
Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei (ne stim de vreo 10 ani asa) isi inseala prietena. Ea mi-a devenit prietena buna intre timp. Ea il iubeste, el ii spune ca o iubeste, ca vrea sa se mute cu ea etc. Azi am vorbit cu alt prieten bun de al meu care mi-a spus ca stia ca tipul asta s-a despartit de fata asta.
Ce sa fac? Ca ea sufera foarte tare din cauza lui. Sa-i spun ca o inseala sa nu-i spun?
Va rog am nevoie de sfaturi!!
Va pupic cu mult drag.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
BraveGirl spune:
Cum ai afat ca o insala? Ti s-a confesat el? Si cum spune el ca o iubeste dc o insala? E f usor sa spui ,,te iubesc". Mai greu e sa si arati asta.
Da-ne mai multe detalii despre ei. De cd sunt impreuna, de cine esti tu mai apropiata: de el sau de ea.
Corina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
flafi spune:
Sunt impreuna de 2 ani de zile. Toata lumea stie ca o inseala, pentru ca se afiseaza peste tot cu celalata. Initial noua ne-a spus ca s-a despartit de tipa asta, dar eu am inceput sa ma intalnesc cu ea si ea imi spune ca nu e adevarat sa sunt impreuna, ca s-au certat la un moment dat, dar nu sunt despartiti.
Va dati seama ca nu am putut sa-i spun ca de fapt el umbla cu alta si pe ea o minte cu nerusinare ca munceste pana tarziu, ca are treaba la ma-sa acasa etc. Saraca a inceput sa nu-l mai sufere pe un prieten comun, din cauza ca asta ii spunea mereu ca e la el.
El imi este prieten f vechi, de ani de zile. Pe ea am cunoscut-o din cauza lui si am inceput sa ne intalnim, ca e fata foarte de treaba si ma inteleg super cu ea. E foarte frumoasa, desteapta, in fine, nu inteleg de ce ii face asta!
Sunt foarte afectata de situatia asta. Am constiinta incarcata. Pentru ca vorbesc in fiecare zi cu ea, ea mi se confeseaza, si eu stiu de fapt ce o raneste pe ea.
dar cum sa-i spun fara sa o ranesc mai tare, fara sa creada ca ii vreau raul?
Ma macina f tare situatia asta.
Or stand by me
BraveGirl spune:
Din cate spui tu eu cred ca ea banuieste ca e inselata dar prefera sa nege. E mai simplu asa. Daca ar avea certitudinea ca e inselata ar fi pusa in situatia de a face o alegere. Si poate nu este pregatita sa renunte la el. Se amageste singura. sunt convisa ca atunci cd el ii spune ca e f ocupat ea il crede pt ca vrea sa creada. Eu asta cred pt ca am fost si eu in situatia asta. Eram inselata, semnele erau evidente dar eu negam. Cd nu avea el scuze plauzubile ca sa nu ne vedem ii gaseam eu.
Corina
AngeliquedeS spune:
Corina are dreptate. Si in plus, daca ii spui ei ca el o inseala, s-ar putea ca pe el sa il ierte in cele din urma dar pe tine s-ar putea sa nu te ierte. De el nici nu mai vorbesc. Si uite asa, strici relatia cu amandoi. Eu spun ca cel mai bine este sa nu te bagi, pentru ca din afara nu poti stii niciodata peste cate este dispus sa treaca un om implicat intr-o relatie. Poate ca ea il iubeste atat de mult ca s-ar putea sa treaca peste, dar peste faptul ca tu incerci sa ii deschizi ochii nu cred ca o sa treaca. Asa e omul, ce sa ii faci.
Pupici,
Angelique
http://community.webshots.com/user/kristina_deppner
flafi spune:
Poate voi aveti dreptate. dar eu am constiinta incarcata ca sunt martor la toate astea. prietenii lui il lauda pentru maiestria cu care le prosteste pe amandoua, iar mie mi se pare inuman.
fata asta are 30 de ani, asteapta sa o ceara de nevasta, vrea o familie, vrea un viitor, iar el isi bate joc de tot.
Iar eu ma simt vinovata ca sunt un spectator.
Or stand by me
estera spune:
flafi daca te afecteaza asa de mult situatia asta, parerea mea e ca ar trebui sa vorbesti cu el, daca ti-e prieten de multa vreme cred ca poti sa-ti permiti sa discuti despre acest subiect cu el. Afla care e pozitia lui. In functie de asta ai sa poti sa-ti dai seama daca e bine sa te implici mai departe sau nu. Eu una am fost mereu sincera cu prietenele mele. Le-am spus mereu pararea mea si nu s-au suparat pe mine pt ca stiu ca le vreau binele. Si le-am demonstrat asta de fiecare data cand au avut nevoie de mine. Fac orice pt cei la care tin. Iar atunci cand se iveste o situatie conflictuala,(ceea ce se imtampla foooooarte rar), ma lupt pana in panzele albe sa rezolv problema si sa-mi apropii din nou prietenii.
Succes flafi. Sper sa iei decizia corecta.
http://photos.yahoo.com/narcesteh
Estera
cinta spune:
Flafi, am fost in situatia in care relatia dintre mine si fostul nu mai mergea. si am incercat de multe ori sa ii pun punct. insa a durat mai bine de jumatate de an pana am reusit sa o rup cu el. pt ca de fiecare data cand luam initiativa respectivul venea dupa mine. ma cauta si ma convingea sa ma intorc la el. iar eu ca proasta asta faceam. si el imi spunea cum ma iubeste el si cum fara mine nu are nici un tel in viata si ca fara mine existenta lui nua re sens. cum ca eu sunt inspiratia lui, etc...
si ce crezi? dupa ultima incercare nereusita de data asta de ma face sa ma intorc la el, vine mnealui si imi povesteste cum el de luni bune de zile este, de fapt, implicat intr-o relatie cu o alta tipa. mi s-a facut greata. probabil ca si la mine au fost semne evidente si nu am vrut sa le vad.
insa cel mai mult m-a durut ca prietenii lui au stiut si l-au incurajat. ar fi trebuit sa stea deoparte. ori sa imi spuna ce se intampla. fac mentiunea ca la momentul respectiv lucram in aceeasi organizatie, dar eu in Letonia si el in Estonia. iar acesti asa zisi prieteni erau colegii nostri din aceeasi organizatie. nu mai spun ca pe ascuns pregateam o vizita surpriza de ziua lui. iar viza imi era pregatita ins ecret de chiar una din tipele cu care ma inselase!!! deci imagineaza-ti situatie. noroc ca am iesit din asa poveste intr-un final.
concluzia mea: nici in ziua de azi nu pot sa uit cat de umilita m-am simtit din cauza a ceea ce s-a intamplat. si mai ales ca ei stiau si il sustineau [daca el era cu mine insemna multe vizite in letonia, mai putina implicare la birou, mai multe batai de cap pt ei, bleah].
as fi fost fericita ca cineva sa ma scuture si sa imi spuna ce se intampla. sa nu ma lase sa ma fac de ras. nu m-am facut de ras la propriu, dara sa m-am simtit dupa.
mai tarziu, un prieten din tara a fost aici pt o perioada. si cu relatie stabila acasa. nu o cunosc pe prietena. dar stiu ce inseamna o relatie la distanta si stiu si ce inseamna sa fii mintita. asa ca dupa cateva luni, cand mi s-a aprins mie beculetzul ca s-ar putea ca sa fie ceva necurat pe undeva, i-am spus transant respectivului ca eu nu apreiez astfel de situatii. si ca nu am sa mint pt el. asa ca ori isi asuma riscul, ori, daca chiar nu se poate abtine [ cica chestie de metabolism la unii barbati] sa faca bine si sa o faca fara ca eu sa prind de veste.
in concluzie: si eu cred, cum zicea si Estera, ca inainte de toate trebuie sa ai o discutie cu prietenul respectiv. in care sa ii explici dilema morala in care te afli. nu ii da voie sa se transforme in victima sau sa iti ceara sa nu te bagi. in momentul in care te-a facut martora acestei situatii, te-a implicat el insusi in aceasta istorie. si spune-i si cat si um sau daca esti dispusa sa minti pt el la nesfarsit.
cere-i sa rezolve situatia. sa fie barbat. si sa te respecte, daca iti este prieten cu adevarat.
subliniaza ca si ea ti-a devenit prietena. si ca in numele prietenii lungi dintre voi ai preferat sa vorbesti cu el intai. insa daca situatia nu se schimba, iti vei asuma rolul de prietena pt fata respectiva si ii vei deschide ochii.
cat despre amicii care il felicita... nu pot decat sa te sfatuiesc sa stai departe de astfel de indivizi. o astfel de atitudine nu cred ca este de dorit in cercul tau de amici. poate fi contagioasa prin unele puncte esentiale.
cinta
pupezica spune:
E f neplacuta situatia.Cred ca as avea intai o discutie cu el, in care i-as spune ca daca nu-i va zice el tipei cum e situatia ii voi spune eu.Ulterior, dc el tot nu-i spune, spune-i tu tipei, chiar dc exista riscul sa nu te creada, sa se supere initial, mai ales dc ati devenit prietene.Mie, in locul ei, as prefera sa mi se spuna, si chiar m-as supara pe o asa zisa prietena care imi ascunde lucrul asta.Are 30 ani, e suficient de matura sa judece corect.
bafta!
flafi spune:
Va multumesc din suflet pentru parerile voastre, am nevoie de asta ca sa pot lua o hotarare. Azi am incercat sa dau de tipul asta, dar vad ca nu imi raspunde. Cred ca ii voi trimite un mail.
Eu nu vreau sa pierd relatia cu nici unul din ei, dar eu daca as fi in locul ei as vrea sa stiu.
Va tin la curent cu ce se intampla. Imi este mai usor sa vorbesc cu voi decat cu ceilalti prieteni ai mei, deoarece baietii ma sfatuiesc sa nu spun nimic, iar fetele ma sfatuiesc sa ii spun. Doamne ce greu e....
Or stand by me
flafi spune:
Nu stiu daca intereseaza pe cineva sau nu, dar pe mine m-a cam dat peste cap aceasta situatie si metalitatea barbatilor.
I-am trimis un mail prietenului asta al meu sa se hotarasca ce vrea ca o raneste pe fata aia si ea il iubeste si merita mai mult de atat.
Stiti ce mi-a raspuns? Ca si el o iubeste si ca stie ca merita mai mult...
Ok!Ce nu e in regula cu asta?
Cum dracu poti iubi pe cineva si sa inseli persoana aia? Cum o poate face cu atata naturalete? Merita oare acest barbat sa fie iubit?
Or stand by me