Mare dilema, mare....
Lucrez de la 18 ani intr-o banca, acum am 28 ani. Am inceput de la a pune documentele altora in ordine, cafea pentru shefu si multe alte sarcini de junior.Au trecut aproape 10 ani de atunci, lucrez tot aici. Ceea ce imi place la mine
este ca nu ma las pana nu fac treaba bine pana la cel mai mic detaliu. Dupa ce am nascut, m-am intors la munca dupa 3 luni.... castig destul de bine, e un loc sigur si de viitor pentru altii. Mi se cuvenea postul de sef la mine in serviciu si totusi nu mi l-au dat, il pastreaza pentru altcineva. E strigator la cer de nedrept, si toate astea pt ca nu sunt pila nimanui, nu ma sfiesc sa spun lucrurilor pe nume chiar daca sefu' are alta opinie. Dar asta nu-i lucru bun si prea multa indrazneala deranjeaza persoane importante.
Acum vine dilema mea: de aproape 1 an de zile lucrez in paralel la o firma straina care are investii de 30 mil$ in Romania. Am reusit intr-un an de zile sa invat o groaza de lucruri plus ca mediul este cu totul la alt nivel (deplasari in strainatate, contacte cu oameni importanti).Salariul e de 2 ori mai mult, imi achita creditele la banca si imi da un procent din comisioane(fara stres poate fi cat salariul). Dar nu este locul sigur de la banca( sau cat de sigur poate fi), parca nu-mi ofera atata siguranta. Cu toate acestea,am capatat incredere in mine si am vazut ca ceea ce incearca sa mi se insufle la banca nu-i chiar realitatea. Am reusit sa castig increderea si aprecierea tuturor de la firma si totusi ceva ma retine sa-mi depun maine demisia. Cred ca sunt prea sentimentala.
Voi ce credeti? Ma framanta subiectul asta de vreo 2 luni si nu reusesc sa iau o decizie. Voi mi-ati fost aproape cam in orice situatie.
Raspunsuri
joxy spune:
Optimistul:
Ce e sigur in lumea asta ?
Daca nu te muti acum cat esti tanara si sexoasa, mai tarziu nu o vei mai face.
Profita.
Pesimistul:
Ai rata(e) la banca, o casa si o fetitza frumoasa.
Daca slujba nu este sigura...
Concluzia: totusi muncesti de 1 an... ar trebui sa cunosti cate ceva despre firma "noua"
Cu respect,
G.
Choose life
Ramonika spune:
si eu ma aflu intr-o situatie cam asemanatoare. adica sa aleg intre slujba in invatamant, cu program mai scurt, vacanta maaaareeeee, dar salariu mic si slubja cu salariu mai bun, dar fara prea mult liber.
chestia e ca in primul caz ai vacanta dar degeaba ai ca nu ai unde sa te duci ca nu ai bani, iar in al doilea ai bani de vacanta, dar nu ai timp sa te duci... 
asta e! e bine daca esti propriul tau sef! ![]()
Ramonika
si pisicile Vladutz Tigrutz
Alina Bubulina
Fetitza Maritza
Ramonika spune:
iaca mai nou am aflat ca nu tre sa luam nici un subiect prea in serios azi, de 1 aprilie... asa ca... o fi tzeapa... n-o fi tzeapa... 
Ramonika
si pisicile Vladutz Tigrutz
Alina Bubulina
Fetitza Maritza
grati.ela spune:
Buna! Sotul meu a lucrat in perioada 95-99 la BNR Braila. Am zis toti ca de aici poti iesi la pensie. Pentru Braila era un post superbun; era apreciat, castiga bine, aveam un apartament superb, ne luasem masina, tocmai nascusem si BOOM!! restructurarea...BNR Braila din sucursala devenea agentie; dintr-un efectiv de 112 angajati ramaneau 16. Erau 2 la biroul IT: seful si sotul meu, deci unul zbura. Care? Toata agonia a durat 2 ani dar, intre timp sotul meu a intrat in concediu de ingrijire copil si a cautat de lucru: in Braila nu erau posturi decat pentru nepoti, asa ca a ajuns in Bucuresti. A fost groaznica perioada urmatoare: 2 ani naveta, apoi mutat cu casa in Bucuresti; eu lucram la Universitate in Braila si a trebuit sa-mi gasesc de lucru in capitala - nu a fost greu dar nici usor, sa-mi castig o pozitie la noul loc de munca; apoi s-au mutat si parintii mei care nu au rezistat fara nepoata decat un an. Deci ce este sigur in zilele astea? Alege locul unde esti apreciata si motivata. Succes! Gratiela.
Briantis spune:
Pai daca mi se facea mie asa o propunere plecam .Oricum nimic nu e sigur pe lumea asta .Si mai e o vorba -cine nu risca nu castiga .
carmenutza spune:
si eu as pleca imediat......
depune-ti demisia si dupa modul in care vor reactiona sefii tai iti vei da seama cat esti de apreciata in banca.Poate in conditiile astea ti se va oferi postul de sef, poate iti vor propune sa-ti mareasca salariul....oricum nu ai nimic de pierdut....
Viata este prea scurta sa ratezi sansele astea care nu vin de multe ori.
cand vine trenul tau in gara trebuie sa fi acolo sa-l iei...nu sa stai sa astepti in aeroport.
Inteligenta ma urmareste mereu, dar eu sunt mai rapida!
Marina spune:
Bebi pe bune ca nu stii ce sa faci?
nu pot sa cred.
Am fost in fatza acestei dileme acum 6 ani si am plecat intr-o sapt fara sa ma uit in spate. De job-ul al sigur pot spune ca era intr-o mare companie care tocmai s-a privatizat si fostii mei colegi numai de invidiat nu sunt.
S-a dus vremea postului caldut si a pozitiei vesnice. Si oricum e stiintific dovedit ca pt randament max la aprox 3 ani tb sa schimbi ceva in job
bebi spune:
Nu e pacaleala mah
Acum mi-am dat seama ca am pus tocmai subiectul asta important pentru mine in asa o zi:)
Problema e asa: trebuie intai sa-mi achit creditele (cu banii de la noua firma) si apoi sa-mi depun demisia.In mod sigur ca-mi vor da functia pana la urma si poate si salariul. Dar, pt ca se considera fortare de mana, va fi foarte greu pentru mine si au metode sigure de descurajare. Ei au promis deja postul altcuiva care e transferata la noi in serviciu fara functie deocamdata. E debutanta, iar eu care am crescut practic serviciul asta nu-s buna.
Exclus sa mai stau cu 2 job-uri din mai multe motive: fata mea sufera ca ma vede doar cateva ore pe zi, sunt cam epuizata dupa 1 an in paralel si vreau sa pun serios lucrurile la punct dincolo. Mi-am mai luat o colega de la o firma care lucreaza cu banca si impreuna putem face treaba buna acolo. Firma nu se va inchide, iar eu am devenit om de baza acolo.
La banca, mi-au propus sa ma mute intr-un departament nou infiintat. Astept decizia de mutare (mai dureaza cateva zile) si daca nici acolo nu ma transfera cu functia de sef plec orice ar fi.
La noi, sefii au salarii bune si bonusuri, de aceea e mare bataia. Iar eu chiar o merit....
Multumesc mult ca mi-ati scris! Mai ziceti-mi, va roooog..
gio spune:
Aceiasi dilema o am eu, si habar nu am ce sa fac, pt ca nu am incercat nici una dintre variante, sa vad cum....
Sa ma duc intr-un job care nu are legatura cu fac. pe care am terminat-o, dar salariul e mai maricel si nici programul nu e ff rau.
sa ma duc in invatamant, pe sal mic-mic, dar cu vacanta mare, timp pt copil....stres cat casa (am colege care in 4 ore de scoala speciala vin acasa zombie)...
Tu daca deja ai lucrat in ambele locuri, iti poti face o parerea mult mai clara decat am eu in momentul de fata..ceea ce iti pot spune e ca daca ai o experienta (si tu ai slava domnului)relevanta si chef de munca, char daca nu merge la firma aceea, tot iti vei gasi in alta parte ceva comparativ (ca salariu macar).Asta e clar.
Da' de ce vrei sa pleci de la banca? Asta e intrebarea mea, ca eu am tot auzit o gramada de persoane care vor sa se angajeze acolo....din aceleasi motive enumerate de tine: stabilitate, salariu mare....
Daca nu esti apreciata cum trebuie pt ceea ce faci, nu e loc de stat oriunde ai fi, parerea mea!!! Nu cred in mituri gen serviciul ideal!!!!
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....