Studii superioare fara examen de licenta
![](images/user_woman.png)
Am auzit ca sint unitati care angajeaza pe posturi cu studii superioare persoane care au terminat facultatea,dar nu au sustinut examenul de licenta.
E posibil asa ceva?
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
palmyrah2002 spune:
Liviu,multumesc!
Pentru bugetari sint alte reglemetari?
Pentru ca am purtat o discutie cu altcineva de la o unitate bugetara si mi-a spus ca sub nici o forma nu pot angaja pe post de studii superioare decit persoane cu examen de licenta!
Mercedes spune:
palmyrah2002- citeste cu atentie anunturile pentru concursuri in special la bugetari angajam absolvent de studii superioare cu licenta...
Sincer sunt tare curioasa cum se trece in cartea de munca functia pe care o detine o persoana absolventa de studii superioare fara licenta?
de ex economist cu licenta in cartea de munca apare economist
economist fara licenta in cartea de munca poate aparea ca un simplu contabil dar si asta in conditiile in care are la baza liceul economic sau ma rog un curs autorizat in domeniu
la juristi, consilier juridic nu stiu zau daca se poate numi cineva asa fara licenta
adivio spune:
Directia Generala de Munca si Protectie Sociala nu opereaza in cartile de munca posturi licentiate prevazute in contractele de munca incheiate cu absolventi de invatamint superior nelicentiati indiferent de institutia de invatamint superior urmata.
Adivio&Ioana-nazdravana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kariris/Kariris.jpg)
Kariris spune:
La angajare, pentru un post cu studii superioare, pentru incadrarea in cartea de munca se cere o diploma care sa ateste studiile respective, ori daca nu e un post care sa necesite anume studii de specialitate (economist, consilier juridic) trebuie oricum diploma de studii superioare ( ex. director departament resurse umane, nu-mi vine alt exemplu in minte) in cazul in care totusi e un post de conducere intr-un anume departament.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
Am o prietena care e studenta la istorie si e profa la tzara, angajata prin Inspectoratul scolar. are carte de munca si e trecuta ca necalificat, ceea ce inseamna salariu un pic mai mic, dar ii merge vechimea. de asemenea, nu are voie sa isi dea grade etc pana ce nu are licenta. dar totusi ia un ban chiar si fara licenta. bine, situatia asta nu se prea intampla prin oras, insa la tzara, din lipsa de cadre, au acceptat si asa.
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)