Intrebari despre CIC

Intrebari despre CIC | Autor: lulu75

Link direct la acest mesaj

1. In acest moment imi platesc singura asigurarile la Casa de Pensii, in vederea incasarii CIC-ului. La data nasterii voi avea 11 luni de contributie. De unde voi incasa banii? Intreb asta pt ca eu platesc contributia la Pitesti, dar locuiesc in Bucuresti

2. In acest caz se poate vorbi de concediu prenatal?

3. CIC-ul este 2 ani 7.800.000, pt ca am auzit ca in primele 4 luni e 9.200.000?

Va multumesc!

Luminita
21 saptamani
www.geocities.com/gcirceag (filmele mele pentru bebei si parinti)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

1. nu stiu
2. evident ca se poate
3. legislatia valabila in acest moment plafoneaza indemnizatia pt cic la 85% din salariu mediu .... adica 7.8 mil si dupa modelul anului acesta, probabil la anul va creste dar asta nu are legatura cu primele x luni din cic. probabil e o nentelegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

quote:
Originally posted by dandana

1. nu stiu
2. evident ca se poate
3. legislatia valabila in acest moment plafoneaza indemnizatia pt cic la 85% din salariu mediu .... adica 7.8 mil si dupa modelul anului acesta, probabil la anul va creste dar asta nu are legatura cu primele x luni din cic. probabil e o nentelegere!

Cate zile sunt de prenatal? Sunt obligatorii sau poti merge la serviciu pana nasc (s-ar putea sa ma angajez)?

Luminita
21 saptamani

Mergi la inceput

Daca nu sunt angajata cum pot beneficia de concediu prenatal, in sensul de bani ( de plata a lui)?

Luminita
21 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by lulu75
Cate zile sunt de prenatal? Sunt obligatorii sau poti merge la serviciu pana nasc (s-ar putea sa ma angajez)?

Prenatal = maxim 84 zile calendaristice (normal ca inainte de nastere) - OPTIONAL (adica NU obligatoriu)

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by lulu75

Daca nu sunt angajata cum pot beneficia de concediu prenatal, in sensul de bani ( de plata a lui)?

In cazul tau, de la Casa de Pensii.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Pentru mine DPN e posibil sa fie intre 10-17 august.
Daca concediul prenatal e de 84 de zile, ar insemna ca pot sa intru undeva pe la 1 iunie 2005, ceea ce ar insemna ca voi avea, in acel moment, deja 8 luni de contributie (din oct 2004, inclusiv).
In acest caz Casa de Pensii imi va putea acorda banii pe acest concediu? (Si cam cat ar fi aceasta suma?)
Si, ... inca ceva: daca nasterea va surveni in luna iulie (la exact 10 INCHEIATE de contributie) beneficiez de CIC?

Luminita
21 saptamani

Mergi la inceput

Mie mi-au spus la Casa de Pensii ca pot plati si anticipat pe mai multe luni. Daca platesc la inceput de luna in iunie (a 9 luna INCHEIATA de contributie) pt 3 luni in avans si intervine o problema medicala si nasc (sa spunem pe 10 iunie) ... mai beneficiez de CIC?

Luminita
21 saptamani

Mergi la inceput

Imi raspundeti si mie? Va rog mult!

Luminita
21 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Luminita, hai sa nu speculam. Daca la data nasterii ai cel putin 10 luni din ultimele 12 anterioare acestei date asigurate (asigurare contributiva) totul e Ok altfel nu e nimic Ok. Nu conteaza daca faci plati anticipate ci daca ai cele 10 luni ca si perioada. Cotizatia este una perioada este alta. Daca nasti prematur ti se scade perioada cuprinsa intre data estimata pt nasterea normala la termen si data efectiva a nasterii premature certificat medical! Restul sunt speculatii.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Mai am o intrebare: Care e suma care se plateste pentru concediul prenatal? Multumesc!

Luminita
22 saptamani

Mergi la inceput