Inchiriere masina la firma

Inchiriere masina la firma | Autor: impreuna

Link direct la acest mesaj

Daca eu ca si patron inchiriez masina personala la firma, pot sa o inchiriez gratuit sau cu o suma minima (100 000 pe an)???

Multumesc pentru pentru raspuns

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Inchirierea masinii personale societatii, este un contract cu titlu oneros(contra-cost). Se poate intocmi si contract de comodat(imprumut de folosinta) la notariat. Rostul lui este pentru a se putea deduce cheltuielile pe care le genereaza folosinta masinii, respectiv combustibil, piese de schimb si alte cheltuieli aditionale.

Multumesc pentru semnalare, am scris fara punct si virgula.
Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

adivio, da-mi voie sa te corectez...inchirierea nu este acelasi lucru cu comodatul.
Contractul de inchiriere este oneros, pe cata vreme contractul de comodat este esentialmente gratuit.

Deci, poti face contract de comodat pe masina, care se mai cheama si contract de folosinta cu titlu gratuit...

Inteligenta ma urmareste mereu, dar eu sunt mai rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

am auzit zvonul ca mai nou nu se mai poate intocmi contractul de comodat, ci doar de inchiriere, insa nu am gasit in legislatie unde se specifica acest lucru. voiam sa stiu daca mi se confirma zvonurile sau nu.
mersi de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Contractele de comodat pot fi in continuare incheiate cu societatile comerciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by adivio
Se poate intocmi si contract de comodat(imprumut de folosinta) la notariat.

Am si eu o rugaminte: spuneti-mi unde scrie ca e obligatoriu de facut la notariat. Multumesc anticipat pt orice raspuns , ma framanta de mult timp intrebarea....

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Nu este reglementatata obligativitatea incheierii contractului de comodat la notariat, dar exista situatii in care autenticitatea lui este pusa la indoiala. De exemplu, la trecerile de frontiera cu o masina condusa de o persoana, alta decit proprietarul, este necesar contract de comodat incheiat la notariat; la fel in cazul folosirii prin contract de comodat a utilitatilor( electricitate, gaze). De asemenea in cazul unui contract de comodat denuntat in instanta, este necesata autentificarea anterioara a imprumutului de folosinta.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Multumesc foarte mult, acum inteleg!
(Nu inteleg care-i faza cu comodat la electricitate/gaze, la ce-ar folosi, dar n-are importanta decat asa ca fapt divers...)

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput