Reiki

Reiki | Autor: irinel61

Link direct la acest mesaj

Am aflat in ultimile zile despre aceasta metoda.
E cineva dintre voi care a fost initiat in aceasta metoda?
O recomandati sa o fac si eu?
Ce efecte a avut asupra voastra sau asupra persoanelor pe care ati aplicat-o?
Cu cine a fost facuta initierea ?Eventual un nr. de telefon al Maestrului respectiv.
Cat a costat?

As vrea sa-mi raspunda la ultimile doua intrebari cei care locuiesc in Bucuresti.
mersi mult.

Subiectul a fost postat initial la www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=69" target="_blank">Cabinetul Psi - consultatii de psihologie. Cum nu exista pe forum o sectiune gen "Cabinetul Para-psi" am mutat subiectul la sectiunea www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=1" target="_blank">Discutii generale pana cand autorul primeste cateva raspunsuri... sau pana ii gasim un loc mai potrivit.

Q

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Acu' aud prima oara de reiki dar am gasit doi maestri in Bucuresti:
http://reiki.7gen.com/directory/index.cgi/Europe+%28East%29/Romania/Bucuresti/Bucuresti

vlad
ps.Q, am impresia ca e o chestie de minte, suflet, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Primel spune:

,
Mai intai cateva informatii despre mine si ce inseamna Reiki... Intr-un alt mesaj iti voi povesti cum am ajuns eu la Reiki, cat de important este sa-ti gasesti un Maestru potrivit si multe altele...
In iulie 2004 am fost initiata in Reiki Traditional(Usui Shiki Ryoho),in Romania. Vin pe linia Maestrului Dumitru Hristenco, fiind initiata de unul din Maestrii Domniei-sale, in Craiova. Nefiind din Bucuresti, m-am straduit sa gasesc pe cineva potrivit la mine in oras.Asa ca am gasit si mai tarziu aveam sa realizez cat de important e acest amanunt. Mai multe despre Maestrul Dumitru Hristenco vei gasi la adresa http://www.dhristenco.home.ro/2003/. Il poti contacta si, daca Domnia-sa nu are timpul necesar, iti va recomanda cu siguranta pe unul din Maestrii sai.
Daca vrei sa stii ce inseamna Reiki vei gasi multe informatii utile care sa te ajute si la adresa de mai jos http:http://www.reikitraditional.ro/xcms/zro/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=128
iti voi posta si eu cate ceva tot din aceasta adresa, urmand sa cauti tu pe mai departe...
"Reiki este o combinatie a doua silabe, prima dintre ele - REI - insemnand universal, cosmic, dumnezeiesc, spiritual, sfant, iar a doua - KI - avand intelesul de energie, forta, forta vitala omniprezenta. Combinand aceste doua silabe putem intelege sensul adevarat al Reiki: Energie Spirituala, Energie Universala, Forta Vitala Universala.Aceste expresii nu sunt deloc nou-nascute, energia vietii fiind cunoscuta pe toate continentele. In China se numeste chi, la hindusi prana, la egipteni ka, la greci pneuma, in India barakka. Hippocrates o numea "forta tamaduitoare a naturii", Paracelsus numia, Hermes Trismegistos telesma, Dr. Wilhelm Reich orgon, cercetatorii rusi amintesc de energie bioplasmica, stiinta moderna vorbeste despre o energie cosmica si acest rand ar putea continua. Toate aceste denumiri au caracteristicile/intelesurile lor proprii, se deosebesc intre ele prin locul si perioada in care au fost folosite, formand insa o familie; ele vorbesc despre aceeasi forta. Reiki nu este altceva decat forta omniprezenta, de aceasi varsta cu omenirea, mereu cunoscuta si dintotdeauna prezenta pe Pamant. Ea este una singura si este indivizibila. Reiki nu este o religie dar vorbeste despre baza tuturor religiilor stravechi, adica despre Dragoste. Este prezent in toate fenomenele existente, cu sau fara suflet. Pentru ea totul traieste si trebuie respectat.
Chiar datorita acestei caracteristici, Reiki este mai mult decat o metoda naturista, ea este una dintre caile de a deveni om.
Cum functioneaza Reiki? Simplu si natural. Actioneaza holistic, in unitatea fizic-emotional-mental, eliminand haosul si cauzele bolilor. Ne ajuta sa respectam si sa iubim propria noastra persoana. Ne ajuta sa invingem prapastia pe care am creat-o intre noi si anturajul nostru si restabileste armonia divina/primordiala.
Reiki actioneaza asupra fiecarei persoane intr-un mod diferit si isi face efectul acolo unde este necesar si in felul in care este cea mai mare nevoie de ea. Reiki creeaza echilibru, ne ajuta sa descoperim si sa intelegem cauzele bolilor, sprijina procesele de vindecare, amelioreaza durerile si elimina stresul. Ea reface echilibrul fizic si emotional, indeparteaza gandurile si sentimentele negative, contribuie la eliminarea sentimentelor de frica si de suparare. In acelasi timp creste creativitatea, ajuta si armonizeaza dezvoltarea personalitatii si contribuie la imbunatatirea relatiilor interumane.
Reiki nu este o credinta sau o religie, nu are dogme, legi, interdictii sau conditii, poate exista libera si poate accepta orice mod de a vedea lumea si orice alta invatatura. Ne ajuta la toate si nu ne impiedica in nimic. Este una dintre cele mai frumoase, cele mai clare cai, care te conduce prin autocunoastere la descoperirea lumii, pentru ca Reiki este o reflectie asupra lumii. Reiki inseamna Viata."(Benedek László Zoltán )

www.craiova.ro/argos

"A gresi e omenesc; a ierta este divin." Alexander Pope

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Nu stiu mare lucru despre tehnica Reiki dar este singurul remediu contra durerii mai putin clasic pe care l-am aplicat cu succes! Cunosc citeva posturi pentru relaxare si contra durerii de cap, de coloana si abdomen!

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinel61 spune:

Multumesc "tata lu toma" si "primel" adresele astea le-am gasit si eu,dar eram curios sa stiu de la cineva care chiar a fost initiat in reiki .
"primel" daca vrei continuam pe e-mail sau aici(asa afla mai multi despre aceasta metoda)
Cu Hristenco am vorbit luni,si a ramas sa mai vorbesc si vineri.
La ora actuala ma intereseaza parerile de la cei care au fost initiati si care au si aplicat aceasta metoda.

mersi mult

Mergi la inceput

Acum incerc sa-ti mai raspund la intrebari... Costurile sunt in functie de fiecare Maestru. Oricum, costurile din tara noastra nici nu se pot compara cu cele de pe aici, de ex.
Referitor la recomandarea de a practica Reiki, asta stie fiecare dintre noi cand vine momentul pentru ceva mai bun, daca se potriveste sau nu. Vei simti asta intuitiv. Oamenii ajung in moduri diferite sa practice Reiki. Unele persoane practica Reiki dupa ce au reusit sa se vindece prin aceasta metoda, epuizand initial toate metodele medicinii clasice. Altele aud despre, cauta si in final, se initiaza. Si lista poate continua...

www.craiova.ro/argos

Mergi la inceput

prefer sa vorbim pe forum, asa pot afla si alte persoane care la un moment dat ar putea fi interesate...
Prima data cand am auzit de Reiki a fost anul trecut. Sotul meu era plecat din tara, si intr-unul din mail-uri mi-a povestit despre Reiki. Citise o carte despre aceasta metoda si, in urma lecturii, era foarte entuziasmat. Oricum despre Reiki el stia de mai mult timp... Eu nu am stiut ce sa zic, eram incantata de ceea ce imi povestea, dar, din pacate, nu reuseam sa inteleg prea bine ce este Reiki, cum ajungi sa practici Reiki, nici nu stiam ca trebuie mai intai sa te initieze un Maestru. La intoarcerea sotului in tara (primavara anului trecut) am inceput sa fim mai atenti in jurul nostru si, „ca din senin“, am inceput sa vedem tot felul de seminarii Reiki, organizate de diversi maestri. Primul seminar la care am luat parte m-a facut suspicioasa, neincrezatoare etc. Insa noi eram inca in stadiul de "bajbaiala", asa ca nu ne-am dat batuti si am continuat sa cautam. In iulie aveam sa fim initiati in Reiki si de data aceasta nici macar nu se punea problema de scepticism si alte cele...
Eram ferm hotarata (hotarati) ca vreau asta si ca Maestrul este acum potrivit asteptarilor mele.
Asa ca, odata initiata ( in gradul I) mi-am aplicat zilnic autotratamentul Reiki(la gradul intai poti sa-i tratezi pe altii aplicand palmele in diverse pozitii si te poti trata si pe tine; in afara de asta, trebuie retinut ca Reiki nu inseamna doar o metoda de vindecare, ci si o metoda de evolutie spirituala). In cazul nostru,dupa primul grad, efectele reiki s-au resimtit printr-o armonie extraordinara cu cei din jur, echilibru si armonie intre noi, o stare cu mult mai buna si din ce in ce mai buna a psihicului, s.a.m.d. Pot spune ca am inceput sa stau din ce in ce mai bine cu intuitia, telepatia... In privinta diverselor afectiuni am observat ca mi-am tratat o sinuzita pe care o aveam de multi ani. Doar am observat ca nu mai am vechile probleme legate de sinusuri. La fel s-a intamplat cu o tuse provocata probabil tot din cauza sinuzitei. Tuseam indiferent de sezon de cand eram studenta...Am facut tot felul de analize sa descopar cauza si deja ma obisnuisem cu tusea asta... Din toamna anului trecut am observat ca nu mai tusesc. Oricum, acestea reprezinta o parte din ... sa le zic "problemele" rezolvate. Reiki m-a ajutat si ma ajuta si la capitolul perceptie, memorie,creativitate etc.
Cand aveam sa le impartasesc parintilor mei aceasta experienta si cand le-am facut si cateva demonstratii tatal meu deja isi exprima dorinta ca vrea si el sa fie initat. Insa pentru fiecare dintre noi lucrurile vin exact la timpul lor, atunci cand trebuie si cand avem mai mare nevoie, fie la modul constient sau inconstient.

www.craiova.ro/argos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucova spune:

Am auzit ca o sedinta de Reiki e 50 de euro si sunt necesare cel putin patru sedinte(cred ca asa se numesc, adica cursuri), dar cred ca depinde de fiecare maestru.

mera

Mergi la inceput