E obligatoriu casa de marcat fiscala?

E obligatoriu casa de marcat fiscala? | Autor: chris

Link direct la acest mesaj

Am o mare nedumerire, si nimeni nu m-a lamurit pana acuma, toti si-au dat cu parerea dar nu stie nimeni sigur.
In timpul cat am fost in concediu de crestere copil, m-am apucat si mi-am deschis o firma, care se ocupa cu servicii de genul transfer de pe casete video pe DVD sau CD www.digital-x.ro
Activitatea o desfasor acasa, nu am magazin, iar la clienti ma duc eu cu cd-urie sau dvd-urile. Comanda se face la telefon sau e-mail, si eu ma duc la client sa iau si sa duc casetele video.

Intrebarea este: sunt obligata sa iau casa de marcat fiscala, sau pot taia clientilor factura si chitanta? Mi-am facut din acelea personalizate, si sunt in regula cu ele, dar nu stiu cu casa de marcat ce sa fac. Eventual, stie cineva in ce lege sau norme se specifica cand e obligatoriu sa am casa de marcat?

Merci.

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Casa de marcat fiscala este obligatorie in vanzarile cu amanuntul in magazine specializate sau nespecializate(orice categorie de comert). Bonul fiscal tine loc de factura fiscala. In cazul tau: nu ai magazin, depozit sau ceva de genul asta, eliberezi factura fiscala insotita de chitanta, deci TVA este evidentiat si poate fi dedus, deci NU ai nevoie de casa de marcat fiscala. Ai grija ca in contabilitatea ta sa nu lipseasca pe linga registrul de casa si jurnalele de vanzari si cumparari, completate la zi, si toate documentele contabile aditionale si esti ok. Pa

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Multumesc foarte mult pentru raspuns, dar se poate sa-mi spui si legea sau unde scrie asa ceva?
Oricum, m-am linistit ca in sfarsit imi raspunde cineva ceva concret.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobata prin Legea nr.64/2002, republicata.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Multumesc mult mult.
E cel mai tare forum din parcare!!!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Intreb si eu (poate este o tampenie, dar pe mine ma framanta asta!): in scenariul descris mai sus: merg la client si ii vand 1 CD, merg la altul si ii vand doua CD-uri, dau factura fiecaruia sau inregistrez in contabilitate la clienti diversi vanzarile pe ziua respectiva sau pe o perioada data?! Luminati-ma! Gratiela

Mergi la inceput

Scuze, completez: clientul nu doreste factura pentru 1 Cd, sau 2 sau pur si simplu nu-mi cere factura. Eu vreau sa fiu totusi in legalitate. Va pup! Gratiela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In mod normal ar trebui sa emiti factura +chitanta insa intre teorie si practica e o deosebire asa incat ar fi chiar aiurea sa faci astfel. In consecinta e suficient sa emiti o factura fisc. globala pe o perioada data si chitanta aferenta pt firma X. E ceva de ordin practic.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Marius, iti multumesc mult. Gratiela

Mergi la inceput