Dependenta de droguri o boala?
Nu stiu daca s-a mai discutat pe aceasta tema ...eu am dat la cautare si nu mi-a aparut nimik...de aceea deschi acest subiect!
Pot deveni drogurile o boala?
Din pacate am cunoscut suficiente persoane care se drogheaza sau s-au drogat si zic din pacate pt ca nu e nimik placut sa vezi cum intra in crize cand nu au droguri.Si din cei care i-am cunoscut jumatate au ajuns la inchisoare din cauza drogurilor!
Dar sa presupunem ca la inceput incerci din curiozitate.....si nu creaza dependenta din prima,si te gandesti..hai sa mai incerc o data ca nu se intampla nimik.........nu o sa devin eu dependent.........si uite asa mai inceerci pana cand realizeti ca deja ai nevoie de ele!In prima perioada nu e atat de dificil; sa te lasi de ele.....dar cei care s-au apucat nu renunta in prima perioada!Si trec un an,doi si deja devine o problema.....majoritatea incep sa fure din casa....sa vanda bijuterii.....parintii sunt ingrijorati....si oare nu devine asta o boala?Si de ce spun o boala...pt ca poate nu ati vazut cum este un drogat in sevraj.....te inspaimanti si ai vrea sa il ajuti....de ce sa ii condamnam.....da si-au facut-o singuri .....dar daca te gandesti ca poate sa iti fie prieten sau chiar o ruda iti pui altfel problema!!!Eu cred ca trebuie ajutati si sa nu fie eliminati din societate ...sa li se mai acorde o sansa.Asa spun si psihologii ....ca trebuie ajutati......sa nu li se aduca la cunostiinta de prea multe ori de greseala facuta...caci sunt si ei constienti.
Dar exista si extrema cealalta cand drogatii nu se lasa ajutati....cunosc doua cazuri:primul-tatal a incercat tot ce era omenesc...l-a dus in munti....la izolat de lume.....a mers o perioada s-a apucat din nou........a incercat si a doua oara.....cu bataia......a reusit si cu asta pt scurt timp..........si cand s-a apucat a treia oara.....a ajuns la inchisoare la 20 de ani!Oare nu e pacat?
Cel de-al doilea caz:Fata de profesoara....tatal la fel....avea tot ce isi dorea....s-a apucat de droguri.....a fost prin spitale in nenumarate randuri..ninic nu o putea aduce pe drumul cel bun.....a murit si tatal ei....nici asta nu a adus-o cu picioarele pe pamant........ajunsese sa se foloseasca de corpul ei pt a primi droguri in schimb.....nici acum nu a renuntat la droguri!!!
Ce credeti ca ar trebui facut?Care ar fi o modalitate de ai ajuta pe cei care se drogheaza?Credeti ca mai merita o sansa?
Sabina