Nulitatea apelului
![](images/user_woman.png)
Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu o sentinta data de Curtea de Apel de la Alba. In data de 17.01.2005 am avut proces, iar sentinta a fost "nulitatea apelului". As dori sa stiu ce inseamna si ce pot face...
Multumesc mult.
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!
Raspunsuri
adivio spune:
Daca sentinta a fost data in urma acestui apel, inseamna ca dosarul nu a fost complet, au lipsit probe sau alte acte la dosar si atunci apelul este lovit de nulitate. Cu alte cuvinte nu a fost indeplinita procedura legala. De ce nu intrebi avocatul?
Adivio&Ioana-nazdravana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
adivio... stai pe aproape. Multumesc pentru multe raspunsuri date. Apreciez (nota personala).
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![](images/user_man.png)
liviu`s spune:
Art. 306 din Codul de procedura civila. - Recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal, cu exceptia cazurilor prevazute in alin. 2.
Motivele de ordine publica pot fi invocate si din oficiu de instanta de recurs, care insa este obligata sa le puna in dezbatere partilor.
Indicarea gresita a motivelor de recurs nu atrage nulitatea recursului daca dezvoltarea acestora face posibila incadrarea lor intr-unul din motivele de casare a hotararii.
Cretoiu A. spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri !!!
Motivele pentru procesul de la Curtea de Apel Alba le-am trimis prin posta cu consfirmare de primire. Am primit confirmarea de primire inainte de data procesului... Sau trebuiau depuse personal la Curtea de Apel ?!?! Ce alte motive ar putea duce la nulitatea apelului ?!
Multumesc !
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!
ceacuochidelotus spune:
nu-ți vor folosi păreri generale sau citate din codul de procedură civilă dacă vrei cu adevărat o opinie întemeiată; o astfel de opinie nu se poate elabora decât dacă se cunosc toate datele cauzei, inclusiv conținutul apelului și celelalte elemente. Dacă la Curtea de Apel s-a judecat un apel trebuie să ți se comunice sentința și acolo vei găsi motivele pe care s-a întemeiat instanța. Dacă te interesează în mod real problema contactează un avocat pentru o consultație de îndată ce primești sentința.