Am pus si ieri subiectul asta, nu stiu de ce n-a aparut, asa ca reiau.
Pun mai jos un extras dintr-un comunicat de presa pe care l-am primit la serviciu, poate intereseaza pe vreo categorie de parinti.
"Ca urmare a scrisorilor adresate Primului Ministru, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, prin care Organizatia Salvati Copiii si-a manifestat dezacordul referitor la decizia Guvernului de a include īn categoria veniturilor impozabile indemnizatiile pentru īngrijirea copilului bolnav si pentru concediul de risc maternal, domnul Ionut Popescu, Ministrul Finantelor Publice a decis ca acest tip de venituri nu se vor impozita. Astfel, īn ordonanta de modificare a Codului Fiscal adoptata de Guvern saptamāna trecuta, indemnizatiile pentru īngrijirea copilului bolnav si pentru concediul de risc maternal au fost incluse īn categoria veniturilor neimpozabile. "
Toate cele bune,
Simona
Au fost neimpozabile defapt sunt si acum neimpozabile ceea ce inseamna ca raman neimpozabile. Titlul topicului nu este corect.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Daca ma iau dupa ce scrie in textul comunicatului de presa inteleg ca au fost impozabile, nu stiu de ce, nu stiu de cand. Altfel de ce s-ar fi facut un demers legislativ, care s-a si solutionat, daca reglementa o situatie reglementata deja. Nu stia de asta nici organizatia cu pricina si nici ministrul finantelor?
Simona
Va datorez scuze! Sunt astenica si rationez greu in perioada asta, iertati-ma va rog!
A fost o tentativa de a le trece din neimpozabile in impozabile, dar a fost sesizat la timp acest aspect si au ramas, asa cum era si firesc, la neimpozabile.
Simona