Pot plati asigurarea pentru a primi CIC?

Pot plati asigurarea pentru a primi CIC? | Autor: adriana_mihnea

Link direct la acest mesaj

Buna!

Am o prietena care este in luna a sasea. Se pare ca a ramas gravida chiar in prima saptamana de munca.
Deci, nu va avea minim 10 luni platite la asigurari pentru a beneficia de noua indemnizatie CIC.
Vrea sa stie daca poate plati ea din buzunar restul asigurarii pana la 10 luni pentru a putea lua indemnizatia CIC, fara sa fi muncit 10 luni inainte de nastere. Ar trebui sa plateasca pentru vreo 2-3 luni.
Este posibil?

Multumesc mult,

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Din pacate nu se poate plati retroactiv. O sansa exista, poate: ce a facut inainte de a fi angajata?

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Asta e ideea: nu a mai lucrat deloc inainte, deci are doar 6 luni de munca.
Daca nu se poate plati, este o situatie mai ciudata pentru ea: nu va putea primi ajutor de la stat. Pacat!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

In prenatal cred ca se poate intra (cele 126 de zile) pt ca e nevoie de un min de 6 luni cotizate.
si eventual sa poata face rost de la un dr de o chestie unde sa scrie ca are mai putin cu o luna sarcina pt ca legea spune ca se considera dpn-ul chiar daca bb se naste prematur (asta ramane la latitudinea dr daca se poate face asa ceva..dar in Romanika de ce nu?)

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

era o posibilitate de a se plati o alta asigurare (nu are legatura cu cea de la servici) la casa de pensii pentru femeile care nu aveau servici, si aceasta se putea plati si retroactiv. nu stiu exact cum ii spune la acest tip de asigurare si nici daca acum mai este in vigoare, dar anul trecut sigur era. cel mai bine este sa te interesezi la casa judeteana de pensii sau sa ceri un raspuns de la minister.
multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

In cazul in care primesti un raspuns afirmativ, te rog frumos sa ne spui si noua, daca poti.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput