Spam-ul!!!!
![](images/user_woman.png)
Ceau!!!!
Nici nu stiu cum sa incep,in mare ma intereseaza ce este considerat spam?
Eu am o afacere si doream sa o fac cunoscuta cat mai multor persoane prin e-mail.
Nu ma gandeam ca a face cunoscuta o afacere in mod simplu,neagresiv dinpotriva,elegant si concret.
Am citit destul de mult despre spam si tind sa cred ca mesajele publicitare de tipul celor care vroiam sa le trimit eu nu se incadreaza in acea categorie.
Sunt mesaje care au o adresa de expeditor clara,numele si prenumele expeditorului,nr. de telefon,adresa web si optiunea de dezabonare.
Eu gandeam e-mailul de genul:
O mica prezentare a afacerii in cateva cuvinte ,adresa de web si datele de contact.
Hai lamuriti-ma,este legal au ba?
Am citit si legea dar nu prea am inteles mare lucru.
Cica orice mail nesolicitat e considerat spam,pai atunci si daca scriu cuiva mail sa cer permisiunea de a trimite mail e tot spam...logic,nu?
E tare ambigua legea....hai lamuriti-ma va rog!!!!
Merci mult de tot!!!!!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
joxy spune:
depinde foarte mult si de unde ai adresele de mail. Daca sunt publice sau nu. (revin)
Cu respect,
G.
Choose life
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ionela-roxana spune:
Adresele de mail sunt adrese de mail publice,adunate din ziare sau de pe grupuri de discutii....in general de pe internet...pagini aurii,pagini albastre,portaluri.
Ceea ce ma interesa era daca un mail informativ intra in aceeasi categorie cu cele care ofera afaceri ilegale sau mai stiu eu ce idiotenii si care nu au decat o adresa de e-mail care nu ajuta cu nimik la identificarea expeditorului.
Dupa parerea mea sunt mailuri total diferite.
Astept un raspuns.
Merci mult de tot !
www.rastero.ro
ticka spune:
eu am lucrat la o firma care avea site-uri pe net. ce stiu e ca in momentul cand s-a ridicat problema spam-ului la nivel de legislatie, nu mai aveam voie sa trimitem mailuri la alte adrese decat cele pe care le aveam in baza de date, in regulile abonarii la site existand scris ca se pot trimite din cand in cand news-lettere, sau celor care au solicitat acest lucru abonandu-se la news-letter. cererea de abonare era inregistrata si la orice reclamatzie trebuia sa existe dovada de cerere de inregistrare. Altceva, cei care solicitau dezabonarea erau obligatoriu dezabonati si era interzis sa le mai trimiti mailuri.
completare: despre mailuri informative trimise pe adrese publice (adrese de ex din pagini aurii): Li se trimite un mail in care se intreaba daca doresc sa primeasca de la firma ta informatii comerciale (nu informatii de reclama!!!) (suntem firma xyz, care se ocupa de.... ati dori sa primiti de la ni oferta sau informatii comerciale, daca nu click pentru dezabonare.... ) cica e oarecum ok, nu e chiar spam. In caz de reclamatii raspunsul e ca adresa respectiva e publica in de ex. Pagini aurii.
Eu ma lupt acum cu un site (concurenta DC) care ma spameaza...am trimis si mailuri cu dezabonare, mi-au raspuns ca m-au dezabonat, dar totusi mai primesc mailuri, atnci am apelat la serviciul asistenta clienti si am "pastrat" convorbirea cu dansii, care din nou m-au asigurat ca de data asta ma dezaboneaza... dar in continuare astept mult promisa confirmare de dezabonare si nu am primit-o.
Ma mai documentez si daca aflu ceva nou revin.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">Mihaita al lui Felis
ionela-roxana spune:
ticka merci mult de tot...in mare este exact ce gandeam si eu!
Eu nu mizez pe cei care sunt deja membrii,eu vroiam sa atrag membrii noi...
Mai astept inca sa vedem ce si cum...chestia e ca am deja cateva mii de adrese adunate si vroiam sa incep sa trimit mailuri dar as vrea sa fiu sigura ca e ok.
Merci inca odata si daca mai stiti ceva va rog sa scrieti!!!
www.rastero.ro