Urzici

Urzici | Autor: dyana

Link direct la acest mesaj

Am facut si eu prima oara :), ciorba de urzici si piure de urzici.

Ciorba de urzici

Am cumparat 3 gramezi mari de urzici. M-a costat 15.000 lei.
Mama mi-a dat bors.
Am pus apa in jumate de oala mare si am pus la fiert. Am adaugat ceapa taiata cand a inceout sa fiarba.
Intre timp am curatat urzicile si le-am spalat.
Ceapa o las sa fiarba 5 minute, dupa care am adaugat o gramada, din cele 3 , de urzici. Dupa 10 minute de fiert, am adugat o ceasca de orez si am lasat sa fiarba in continuare 20 minute.
Dupa aceea am adaugat bors, dupa gust. Sare.
Si rosii taiate, in bulion. Si o lingura- doua de ulei.
Am terminat adaugand patrunjel.
A iesit o minune.

Piure de urzici:

Pus apa la fiert, tot jumate de oala mare, sa zicem 2 litri jumate de apa.
Dupa ce incepe sa fiarba pun celelalte doua gramezi de urzici . :)
Separat, in alta cratita , pun o lingura de ulei si doua linguri de faina, pe foc. Si adaug apa fiarta de la urzici, adaug mereu, sa iasa o pasta. Apoi puun si urzicile fierte, sare si toc niste usturoi. Adaug o ceasca de smantana. Si gata.
O bunatate.
Numai eu am mancat piureul pentru ca a fost prea bun sa il las pe sot sa mai manance. :)

Pofta buna :)
Diana


Ideea mortii absolute stã la baza smintelii moderne.
Petre Tutea