Cum se explica gasirea apei subterane cu crenguta?

Cum se explica gasirea apei subterane cu crenguta? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Vara trecuta un nene ne-a gasit sursa de apa, in zona montana, cu crenguta de Hickory (un fel de nuc salbatic american).
Cum vine asta?
I-a spus sotului meu ca nu exista nici o explicatie stiintifica dar nu imi vine sa cred. Este oare vorba de un camp bioenergetic sau ce altceva? Nu a fost o intamplare cu noi pt. ca toata lumea il cunoaste in orasel si a "gasit" peste 1000 de surse de apa pana acum.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Da, si eu stiu de chestia asta... am incercat si noi o data, se face un ic cu crengutza, in forma de V si se tine usor intre degete, sa se miste, cica spre locul unde este apa, noi nu am gasit apa nu cred ca este ceva stiintific, mai degraba capacitati senzoriale sau chestii de genul asta. Nu stiu insa daca lemnul conteaza.... cred ca nu, doar elesticitatea lui...zic si eu asa...dar sa asteptam si alte pareri


Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Tehnica de care vorbesti este cunoscuta de mii de ani. Totusi, a inceput sa fie aplicata si studiate posibilitatile ei intr-un mod organizat doar din secolul XIX, in special in Franta unde este cunoscuta sub numele de radiestezie

Ca definitie scurta, luata de pe un site ce se ocupa de domeniul acesta, radiestezia este metoda de determinare, localizare, pozitionare a unei surse subterane de zacaminte minerale, metalice, cursuri de apa, lacuri, izvoare (tot subterane), fragmentari ale scoartei terestre (tuneluri, grote, pesteri, beciuri ascunse, cit si stabilirea directiei spre navele de suprafata, de submersie, epave (nave, barci, balize) folosind o gama variata de instrumente specifice de indicare, ce traduc informatia perceputa de prospectorul radiestezist antrenat.

Asadar, prin metoda radiestezica se determina atit sursele naturale, cit si cele artificiale (beciuri, puturi de mina, tuneluri sapate etc.).

In prezent, este inclusa in marele domeniu al perceptiilor extrasensibile (ESP) si este folosita in multe domenii – nu are rost sa fac aici o descriere – daca te intereseaza domeniul, explicatii, teorii, aplicatii, poti da o cautare pe net la ESP si ai sa gasesti suficiente informatii.

Sau, de ce nu, intreaba ce te intereseza chiar pe nenea care a gasit sursa de apa. Ar fi interesant sa vezi descrierea lui....

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Va multumesc mult amandouara pentru raspuns. Foarte interesant rezumatul. Pe nene e cam greu sa-l mai gasesc dar imi spunea sotul ca aunci cand batranul a gasit sursa a incercat si el cu crenguta sa simta vibratiile in locul respectiv si ... nimic! Toata admiratia pt. cei priceputi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Exista si in RO Societatea Romana de Radiestezie (parca i s-a schimbat numele in Inforenergetica?!), organizeaza (sau organiza) cursuri, dar nu numai pt detectarea surselor de apa, pesterilor etc, ci si pentru gasirea oricarui obiect pierdut, om disparut, depistarea deficientelor energetice in organism (care pot conduce ulterior la degradari ale sanatatii) si chiar refacerea aurei, radiatii Hartmann... Se bazeaza pe energie si informatie (infor-energetica).

Am uitat sa spun ca radiestezistii lucreaza cu ansa, un instrument metalic in forma de V, cu capetele intoarse spre inafara, care se prind intre degetul mare si cel aratator. La fel arata si "batul" cu care lucreaza si oamenii simpli care gasesc surse de apa, numai ca pus pe orizontala si tinut cu ambele maini.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput