Baterii acumulatori + incarcator
Mi-am luat un incarcator cu 2 acumulatori AAA de 800 mAh fiecare.
I-am pus la incarcat mai bine de 25 ore. Incarcatorul are 2 leduri care se aprind in momentul punerii in priza a incarcatorului.
Bun... Dar am mai luat doi acumulatori de rezerva, de la alt magazin, tot AAA, dar de 750 mAh fiecare, tot Ni-MH.
Problema e ca i-am pus la incarcat si pe acestia, exact la fel ca si pe primii, in acelasi incarcator, dar de data asta, se aprinde doar ledul din dreapta la incarcator si banuiesc ca in aceste conditii nu se va incarca decat o baterie din cele doua.
Ceea ce nu este bine.
Poate va ganditi ca nu am montat corect acumulatorii in incarcator. Am repetat operatiunea asta de 5 ori si tot asa, doar un led aprins.
Am luat bateriile celelalte, care s-au vandut odata cu incarcatorul si se aprind ambele leduri.
Ce credeti ca ar fi baiul?
Diferenta de la 800 la 750 mAh?
Eu am incercat sa folosesc si bateriile proaspat desigilate, cumparate separat de incarcator. In aparatul foto digital imi arata ca ar fi incarcate.
Ce ma sfatuiti?
Raspunsuri
joxy spune:
de obicei, 1 led = charging si 1 led = ready.
descarca-i in aparat... si pune-i mai apoi la incarcat sa vezi ce spune.
Incarcatorul s-ar putea sa fie pentru cei de 800mAh si daca nu detecteaza 800 (ci 750) sa considere ca nu sunt incarcatzi.
In acest caz, nu te poti lua dupa LED si dupa ceas. iti recomand o incatcare de maxim 10-12 ore la cei de 750mAh.
Cu respect,
G.
Choose life
adi2003 spune:
quote:
Originally posted by joxy
descarca-i in aparat... si pune-i mai apoi la incarcat sa vezi ce spune.
Choose life
Asa am sa fac, mai vad apoi cum se comporta dupa ce sunt descarcati complet.
Ca sa mai adaug cateva informatii, pe instructiunile incarcatorului scrie:
model-capacitate - timp de incarcare
AAA 600 mAh 16h
AAA 700 mAh 22h
AAA 750 mAh 23h
AAA 800 mAh 25h
In acelasi incarcator se pot pune si acumulatori tip AA, dar timpii de incarcare difera in functie de nr mAh.
Tipul incarcatorului este: GP Power Bank
Multumesc
EmmaT spune:
Adi eu prima oara acumulatori...i-am tinut aproape 30 de ore...am zis ca sunt defectii... beculetele erau tot rosii..si pe ei scria:se incarca in 18 ore...la magazin vanzatorul a spus in maxim 8 ore sunt incarcati ( este vb de 4 acumulatori 2100+incarcat GP)acum se incarca normal in 16-18 ore....
Emma
adi2003 spune:
Deocamdata nu ma pot pronunta daca e in regula cu acumulatorii cumparati separat de incarcator (cei de 750mAh). Acestia sunt de rezerva.
Am folosit de noi, incarcatorii de 750mAh, pana s-au consumat.
Apoi am pus in aparatul digital acumulatorii de la incarcator de 800 mAh. Inca acestia nu s-au consumat.
Intre timp am incarcat vreo 30 ore acumulatorii de 750mAh. Tot un led s-a aprins la incarcator, de la inceput pana la sfarsit.
I-am testat in aparat si functioneaza, dar nu i-am tinut mult, ce-i drept. Pentru ca astept sa ii folosesc pana la capat pe cei de 800.(care daca-i pun in incarcatorul lor original, am 2 beculete aprinse).
m34 spune:
Incarcatorul tau este tip "overnight charger", adica instalezi acumulatorul si il lasi peste noapte la incarcat. Daca sunt necesari timpi mai mari de 16-20h pentru incarcare, ar trebui luat alt incarcator ce ofera un curent mai mare la incarcare.
Daca ai posibilitatea, masoara tensiunea pe fiecare acumulator dupa 25h de incarcare (sau mai mult) si vezi daca exista diferenta intre cei doi acumulatori.
In orice caz, incarcatorul trebuia sa se comporte la fel cu cele doua seturi de acumulatori, mai ales ca diferenta de capacitate intre ei este mica.
Daca ai posibilitatea, iti recomand sa iti cumperi un incarcator rapid. Dai mai multi bani pe el, dar incarcarea este monitorizata cu procesor si prelungeste viata acumulatorilor. Eu mi-am luat unul rapid GP, care incarca independent intr-o ora pana la 4 acumulatori AA sau AAA cu NiCd sau NiMH.
EmmaT spune:
M34 te rog imi poti da si mie mai multe informatii despre incarcatorul rapid???
Multumesc
Emma
adi2003 spune:
Ieri, facand mai multe poze pe-afara, mi s-au descarcat acumulatorii GP de la incarcatorul GP. Zic, nu-i bai, ca mai am de rezerva acumulatorii "Panasonic" pe care ii pusesem 30 ore la incarcat. I-am lasat mai mult la incarcat cu 7 ore,decat scrie in instructiuni,ca sa fiu eu sigura ca s-au incarcat. (dar cu un led aprins)
Dar cum nu poti fi sigur niciodata pe nimic, schimb acumulatorii, ii pun pe cei Panasonic si reusesc sa fac doar o poza. Dupa care bateriile nu mai au putere sa mai faca poze.
Ce dragut zic, exact cand vroiam sa pozez niste magnolii inflorite.
Venind acasa, imi vine ideea sa ii duc la fratele meu, la incarcat, care are un incarcator universal pt toate tipurile de baterii, dar model mai vechi.
Acuma sunt curioasa daca acumulatorii Panasonic se vor incarca la el sau pot sa-i arunc de tot.
Explicatia pe care am gasit-o, e ca s-ar putea ca incarcatorul GP sa nu fie compatibil cu alte tipuri de acumulatori.
Intrebarea mea este: Cumpar alti doi acumulatori GP, de tip AAA, asa cum imi trebuie in aparat, sau cumpar un alt tip de incarcator?
M34, poti sa-mi spui exact ce incarcator pt baterii AAA (NIMH)imi recomanzi? Ca sa stiu ce sa caut. Merci!
EmmaT spune:
Adi eu la incarcator si acumulatori am garantie 1 an.... tu nu ai ? sau a trecut mai mult?
Emma
adi2003 spune:
Pai si eu am garantie 1 an la incarcatorul si acumulatorii GP. Dar acumulatorii Panasonic/fara garantie ce-i drept...nu cred ca sunt compatibili cu incarcatorul GP. Asta am inteles eu dupa ce i-am incercat. Si nu-s luati decat de o luna.
EmmaT spune:
Acum incarcatori s-au incarcat putin mai repede decat de obicei...se poate ca in timp sa se incarce mai repede?
Emma