Ajutorul parintilor
Nu stiu exact unde sa postez acest subiect, asa ca...
Prietenul meu e olandez si toata lumea ar vrea sa ne vada casatoriti, dar noi nu ne prea grabim.
Mama lui abia asteapta si ne tot intreba de fiecare data cand ne intalnim "Cand va casatoriti? Anul asta?"
Intr-una din zilele trecute m-am gandit ca daca nu luam noi agenda sa planificam casatoria, nu o face nimeni in locul nostru. Zis si facut. Ne-am gandit la decembrie, ca sa avem timp de facut economii. Dar apoi mi-a venit mie ideea sa fac lista de invitati, ca sa stim aproximativ cam cati bani trebuie sa economisim. Deci o intreb pe mama lui cam cati invitati ar avea ea si ii spun si ca daca lista e imensa, sa o amanam pana anul viitor.
La care ea spune: "Eu o invit doar pe verisoara mea si pe inca cativa, dar daca nu aveti bani, asteptati mai bine pana la anul. Si ca sa va fie voua mai usor, o sa-mi platesc jumatate din portia mea de mancare la restaurant". Am crezut ca pic de pe scaun.
In primul rand ca nu pretindem ajutorul nimanui si vrem oricum sa ne facem noi singuri totul. Nu e vorba nicidecum de cateva portii de mancare la restaurant. Dar ma gandeam doar ca daca e sa planificam sa zic 30 de perechi, sa nu ma trezesc cu 90, ca nu m-ar mira sa-si invite mama lui tot clubul de bowling si jumatate din Amsterdam. Sunt cu toti binevenit, dar sa stiu in linii mari cam in jur de cat sa ma "invart".
Stiu ca in Romania parintii sunt dispusi sa-si ajute copiii cu ce pot si oricat de mari ar fi acestia si la casa lor, tot mai primesc cate o mana de ajutor din partea parintilor. Fie si ca tin nepotii vara in vacanta. Iar nunta e un eveniment important, atat pentru parinti cat si pentru tinerii insuratei.
Eu daca aduc vorba de copii si de cat de scumpa e cresa aici, mama lui ridica din umeri si se face ca ploua. Si asta in conditiile in care are bani destui.
Ma intreb, nu pricepe sau doar se preface?