probleme in paradis
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Cred ca lui Mariagi nu-i este degeaba frica sa faca un copil . Cred ca are o nesiguranta vis a vis de sot, daca tineti minte postarile ei anterioare. Si cred ca are dreptate.
Maria, noi gandim din punctul nostru de vedere, fiecare cu problemele lui. Daca problemele tale nu-s rezolvate, gandeste-te bine. Un copil nu le rezolva. Daca tu vrei oricum un copil de la omul asta, fa-l cu orice risc.
Si...cand a treia mea fata va avea 10 ani, eu voi avea 54. Si pe cuvant, n-am greturi! Mi-am dorit asa de mult sa fac cu Tora un copil si ea la fel, incat ne-am dat seama ca varsta nu conteaza (ei, fireste, d-na Iliescu la 67 de ani exagereaza).
Curaj!
http://community.webshots.com/user/tora97
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mariagi spune:
Ovidiu,
am retineri acum,doar legate de unele schimbari in structura companiei unde lucrez,finaciare-ca orice om imi fac ganduri ca s-a scumpit laptele,pampers si alte lucrusoare pentru nou-nascuti..si mai apoi ganduri legate de problemele mai vechi ale mele de sanatate:operatia de anul trecut,sarcina extrauterina de acum 8 ani...nu as risca sa ma incumet la un bebelus daca nu mi-as fi rezolvat problemele anterioare cu sotul meu.stiu ca un copil nu rezolva ci complica,daca exista probleme,o casnicie..nu sunt genul care sa fac cu orice risc un copil.doar de dragul de a-l face.omul asta,sotul meu, mi-a fost alaturi cand am avut nevoie si am decis sa ne facem o familie impreuna.nu mai obisnuiesc sa iau decizii sub impulsul momentului.si pentru mine este important ca tatal copilului meu sa nu semene cu bunicul...se spune ca exista in viata un timp pentru toate..si daca timpul trece nu are rost sa incerci sa intorci ceasul..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tora97/tora97.jpg)
tora97 spune:
mariagi iti inteleg temerile, asta vis a vis si de ce a scris sotul meu mai sus... sufletul tau inca nu este pe deplin linistit
nu pot spune ca am luat decizia de a zamisli inca un pui prea usor. uneori, inca ma mai tem, fata de aceasta hotarire: avem 2 fete de virste diferite, in prag de pubertate. 2 fete care acum se iubesc, acum se fugaresc de ne vine sa ne urcam pe pereti. in plus noi doi inca nu ne cunoastem pe de a ntregul, facem acest lucru din mers.
nu ne este usor nici mie nici lui. caci pe linga problemele ridicate de mindre, trecem impreuna si prin "nebunia" sarcinii, apoi va urma adevarata nebunie. Dar daca rezistam acestor socuri, si este musai sa o facem, nu cred ca ne ar mai putea face ceva vreun rau
eu am inteles ca mai totul depinde de mine. asa ca ma inarmez cu infinita rabdare (nu stiu de unde fac rost de atita)refuz pur si simplu sa ma enervez, si infinita incredere ca totul va fi bine
citeodata imi pun problema ca s ar putea ca totul sa se duca pe apa simbetei, dar nu ma tem (prea tare): cumva Doamne Doamne ma va ajuta sa o scot la capat si in acest extrem de nefericit caz (Doamne fereste!)
so, daca tu vrei cu siguranta se va putea. insa intelesesem la un moment dat ca sotul era cel ce facea ca vrabia in praf, nedorindu si un pui. ce s a schimbat intre timp? sa l faca doar de gura prietenilor nu merita!
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
![](images/user_woman.png)
mariagi spune:
tora,
intre timp s-au schimbat multe.am inteles ca voi avea numai de pierdut daca nu las orgoliul la o parte.si el a inteles ca daca vrea sa fim o familie trebuie sa faca eforturi si el.si am simtit vizibila schimbare.el isi dorea un copil inainte sa inceapa "binevoitorii"cu parerile.eu am fost nehotarata..si din moment ce am discutata si decis de comun acord ca aruncam pastilele..la treaba!
vorbind serios,am un tremur in stomac de atunci.ce o sa fie cum o sa fie..pana la o limita gandesc ca e normal.dar ma repet,cu ajutorul Domnului sper sa trecem cu bine peste toate greutatile.nu e deloc sor,dar nu ma las eu invinsa..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/prettysunshine/prettysunshine.jpg)
prettysunshine spune:
Mariagi,curaj!Si eu am un baietel pe care-l cheama tot Cosmin si e in clasa intai.Iar noi incercam sa-l facem pe-al doilea.Dupa cum vezi,si noi ne-am hotarat mai greu,dar am facut-o.Sotul meu s-a hotarat cel mai greu,dar acum vrea si el inca un bebe.Sper sa si reusim,pentru ca eu am cateva probleme.Si,cu toate ca imi doresc atat de mult inca un copil,am momente cand ma intreb cum ne vom descurca si-mi este teama.Dar imi fac singura curaj,pentru ca daca gandesc asa,niciodata nu va fi momentul potrivit pentru inca un copil.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)