MUSULMANCE DIN SUFLET.... UNITI-VA! ( partea a 2-a

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

buna fetelor,

am descoperit de putin timp acest subiect dar mi-a trezit interesul.
nu sunt mulsumana dar ma intereseaza sa stiu mai multe despre aceasta religie si de aceea va citesc cu interes.

Coscos, as vrea sa te intreb ce te-a determinat sa schimbi religia.
scuze daca sunt indiscreta, dar vorbesti despre Coran cu foarte multa pasiune si as vrea sa inteleg ce te-a facut sa te intorci spre religia musulmana.
cunocs cateva fete casatorite sau pe cale de a se casatori cu musulmani; ele au facut aceasta schimbare fortate sau pentru a fi pe placul sotilor, lucru cu care, sincera sa fiu, nu sunt de acord.

multumesc pentru rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fungirl spune:

Buna ziua.

Draga Corina,te rog sa ma scuzi ca ma dres direct tie fara alta introducere.
Cred ca tu ma poti indruma unde trebuie.

O poveste destul de lunga si trista pe care am toata speranta sa ii pot atasa un final fericit.

Eu sint crestina si am un frate.
Frate care cu ceva ani in urma a plecat in Pakistan ,trimis de firma unde lucreaza, mai apoi in Iran si iarasi in Pakistan.
La prima venire acasa ,in apropiera unui Craciun,era tare distant fata de pregatiri si sarbatoare.
A refuzat mincarea de porc si bautura.Initial a spus ca s-a ales cu un ulcer minor si ca vrea sa evite tot ce-i greu.
Inainte de reintoarcerea sa in Pakistan ne-a anuntat ca el s-a converiti si ca este musulman.
A fost un soc pentru familie.
Parintii au plins,au blestemat,l-au implorat,l-au denigrat si ne-am despartit foarte reci.
Timpul a trecut,parintii s-au stins si m-am trezit singura.
Fiica-mea studiaza in afara tarii,sint vaduva si ultima persoana draga imi este un strain.
Da...strain pentru ca stiu ce mult ne-au durut cuvintele aruncate.
Anul trecut m-a sunat si a spus ca vine in vacanta in tara si ca tare ar vrea sa incercam sa stam de vorba ca pe vremuri si ca va veni cu sotia lui cu care s-a casatorit cu putin timp in urma.
Inchipuie-ti fericire si extaz pe capul meu.
La firma unde lucrez,patronul este musulman iar majoritatea angajatilor la fel.
Am inceput sa intreb,sa citesc,sa ma informez,am ajuns si in Colentina la o moschee.
Voiam ca intilnirea cu fratele si cumnata sa fie una radioasa si plina de intelegere.
Am inceput sa prind tainele islamului si sa-l vad cu alti ochi in afara de teroristi si arabi nespalati si analfabeti.
Am inteles ce-i cu shia si suni,ce este un imam,ce reprezinta rugaciunile si stilpii credintei islamice.
Am cumparat cadouri cu caracter islamic pentru ei si plingeam de bucurie.
Nu este usor sa ai o virsta si sa fii singur.
A venit marea intilnire,o cumnata cadra de frumoasa.Din pacate,fericirea nu a tinut mult.
Un cadou pentru fratele meu era o carte de hadise.
La vederea ei am crezut ca va plinge.Nu a spus nimic,si-a aprins o tigare ,a iesit pe balcon si a spus ca vrea sa fie singur.
Abia atunci cumnata mea mi-a spus ca ei nu citesc hadisele si ca fac parte din gruparea coranista.
Am avut un soc....nu stiam nimic despre ei.
Intrebarile au inceput sa curga dar,din pacate,fratele meu nu mi-a raspuns decit la ca apreciaza gestul dar cadoul hadiselor este o jignire.
M-am suparat si ne-am certat.Nu am vrut sa stiu nici cind pleaca si nimc altceva.
Acum 2 luni m-a sunat si am plins amindoi precum 2 copii.Ne iubim,sintem frati si am fost intotdeauna apropiati sufleteste.
Vine in tara in vara si m-a apucat euforia.
Din pacate cautind pe internet despre coranisti n-am gasit nimic in limba romana.
In engleza am gasit doar ca sint sectanti.
Uite ca D-zeu m-a ajutat si reincrpind cautarile cuvintul coranist m-a in drumat catre acest site.
Am citit si rasciti,am accesat linkurile date de tine...insa,nu am gasit nimic.
M-am inregistrat ca sa te pot contacta.Si Slava Cerului ca te-am gasit.
Am rugat un coleg arab sa-mi traduca din linkul dat de tine si se pare ca sint doar stirile zilei pe care le poti gasi pe orice pagina de net.
Ba chiar,eu Toma Necredinciosul,am apasat si pe casuta de limba engleza si la fel mi-a afisat.
Corina,din suflet te rog,ajuta-ma sa-mi inteleg fratele.
Am intrebat in stinga si dreapta si nimeni nu stie sa-mi spuna mai multe.
Da-mi un nume,o carte,un ziar,nu conteaza in ce limba,o dau la tradus,o grupare,da-mi ceva...vreau sa-mi regasec fratele.
Vreau sa ne intelegem dincolo de barierele religioase.
Colegii mei sunt de aceeasi parere ca ,coranistii sint doar o secta minoritara....nu-mi pasa,eu vreau doar sa stiu ce gindeste fratele meu si sa nu mai fac gafe.
Am incercat sa iti dau un mesaj privat....dar spune ca nu primesti asa ceva.
Chiar daca este minima sansa ca sa ma intilnesc vreodata cu un forumist,fac parte din categoria celor carora le este mai greu sa-si expuna public problemele.
Te rog Corina....ma ajuti?
Si daca vrei imi poti scrie pe bratianu_nicoleta@yahoo.com.

Multumiri anticipate,Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Es-selamu aleikum, fetelor!
Bine ati venit, Clyo si Fungirl. Sper sa gasiti aici ceea ce cautati.
Clyo, draga mea, eu sunt noua in Islam, convertita in intimitatea mea numai, pana acum, si inca ma mai documentez, invat. E mult de invatat despre islam, insa, nu dureaza mult si nu ai nevoie de multe cunostinte ca sa te indragostesti, pur si simplu, de religia asta minunata. Abia astept acum sa merg la moscheea din Constanta, sa imi fac marturisirea de credinta in fata martorilor si sa imi aleg numele de musulmanca.
Pe mine nu m-a indrumat nimeni catre islam; intr-adevar, am un prieten musulman, care insa nici nu stie ca sunt convertita, care nu tine sa ma convertesc, am ajuns la concluzia ca chiar nu vrea sa ma convertesc ( poate de aceea nici nu i-am spus pana acum de convertirea mea). Cert e ca relatia noastra s-a racit dupa ce am ales islamul, pentru ca mi-am pierdut increderea in el ca om si il vad cu alti ochi... dar asta e alta poveste.
Oricum, acum ma consider singura si tot ce stiu despre islam am obtinut din alte surse, nu de la el.
Sunt constienta insa de faptul ca, fiind musulmana, nu ma mai pot casatori decat cu un musulman, si, cum nu-mi doresc sa raman singura, ma cam trezesc cu teama ca n-am sa ma mai casatoresc vreodata ( ca unde sa gasesc eu - inca- un musulman aici?!). Dar, apoi ma gandesc iar Allah Ekber, si ma linistesc. Sunt convinsa ca nimic nu e intamplator in viata, si, daca mi-a fost dat sa sufar si sa pacatuiesc, am facut-o, dar acum caut pace si iertare si fac totul ca Dumnezeu sa mi le ofere, caci el e Cel Milostiv si Indurator.
Deci, raspunsul la intrebarea ta, Clyo, e destul de vag; e ca si cum ai intreba pe cineva de ce iubeste sau de ce se indragosteste de o persoana: nu se stie exact de ce, e pur si simplu iubire, e un sentiment de atractie, e ceea ce te face sa te simti fericit si in siguranta. Eu in islam mi-am regasit pacea, pentru ca pot sa vorbesc cu Dumnezeu fara intermediari, pot fi doar eu si El, pot crede in iertarea lui si numai a lui; stiu ca daca sunt buna, curata trupeste si sufleteste, frumoasa doar pentru mine si barbatul meu, daca ma rog si postesc, daca pentru orice pacat ii cer iertarea doar lui Allah, el ma iarta, fara sa ceara in schimb sacrificii de orice natura. Acest Dumnezeu descoperit prin islam iubeste oamenii asa cum sunt, pentru ca El ne-a facut buni sau rai, pacatosi si virtuosi, curati si perversi, insa pentru El conteaza alegerea noastra finala, pocainta si intoarcerea la El, nu jertfele, ci rugaciunile; nu ostentatia, ci intimitatea creata intre fiecare om si acest Dumnezeu minunat care singur asculta si iarta. Nu stiu daca ma fac inteleasa, insa sunt atat de ... prinsa, incat poate devin incoerenta. Sunt sigura insa, ca daca oamenii nu sunt pusi pe acuzatii, pot intelege.

Va pup si va doresc numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Draga Coscos,

multumesc mult pentru raspunsul tau si felicitari pentru credinta ta.
nu incetez sa ma minunez de dragostea ta fata de aceasta religie.
sa nu ma intelegi gresit, te rog: eu nu judec si nu acuz pe nimeni, parerea mea este ca important in viata este sa crezi intr-o putere absoluta; cum se numeste ea, este mai putin important pentr mine.
eu am avut ocazia sa aflu cate ceva des[pre islam, cu unele lucruri sunt de acord cu altele nu; acelasi lucru il pot spune si despre ortodoxism.
oricum, cunostintele mele actuale despre Coran sunt minime dar o sa mai am ocazii sa aflu mai multe.
in ceea ce priveste dorinta ta de a te casatori, sa stii ca in Romania traiesc destui musulmani si nu este obligatoriu sa-ti intalnesti alesul aici, nu stii unde te poarta viata.

toate cele bune.

Mergi la inceput

Es-sallamu Aleikum, fetelor!
Ce mai faceti voi? Vad ca e tare liniste azi pe aici!
Clyo, draga mea, tu ai dreptate, fiecare gaseste in orice religie ceva lucruri cu care e mai putin de acord; important e sa simti religia in suflet, si atunci vei sti ca acea religie e cea adevarata.
Eu asta am simtit pentru Islam. Aseara vorbeam cu un prieten musulman despre felul in care parintii mei incearca sa inteleaga alegerea mea, iar el exact asta mi-a spus, ca la orice om, religia e in sufletul sau. Parintii meu au fost mereu critici la adresa mea, probabil din cauza ca au dorit sa fiu cat mai buna si sa obtin ce-i mai bun. Insa acum, cand vad cat sunt de interesata de islam si cu cat patos vorbesc despre aceasta religie, spre mirarea mea, nu incearca sa ma combata, ci ma asculta, tatal meu chiar ma aproba. Bineinteles, i-am lasat mai intai pe ei sa citeasca unele carti despre islam, despre profet si despre relatia islam-alte religii, iar cand m-am intalnit cu ei, se simtea o schimbare, o intelegere fata de atitudinea mea. De-ar putea oamenii sa treaca peste prejudecatile lor si sa incerce sa vada in ceilalti dincolo de aparente sau de falsa imagine creata de terte persoane/surse, atunci cred ca am fi mult mai intelegatori unii cu altii, si mult mai fericiti.

Mai fetelor, unde dispareti cu toatele, asa...? Corina, Valentina, Gulshan ( stiu ca ai zis tu adio, dar eu inca mai sper sa te gasim pe aici!!).
Fungirl, tu inca mai astepti un raspuns de la Corina, nu? Hai ca apare ea acushica si cu raspunsu'n dinti
M-a miscat povestea ta ( de fapt finalul-aproximativ in care tu iti accepti fratele, pentru ca finalul-final eu nu pot sa il vad decat fericit); cred ca el totusi a reactionat destul de exagerat cand i-ai dat cartea de hadith, ar fi trebuit sa iti explice frumos un lucru pe care tu nu-l puteai ghici. Pana s-o cunosc aici pe Corina, nici eu nu stiam de coranisti. As putea sa iti spun in linii mari ce sunt ei si prin ce se deosebesc de alte branse musulmane, dar o las pe ea sa o faca, pentru ca e cea mai in masura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Aici sunt coscos!Nu scapati voi asa usor de mine
Bun venit "prospaturilor"sper sa gasiti aici raspunsurile pe care le cautati.
Ashea,acu sa intreb,pe tine coscos ca la corina nu stiu daca se aplica,exista in islam casatorie din dragoste?asa o pasiune nebuna,nu pot sa stea unu fara celalat si decid sa se casatoreasca?se poate?

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Coscos,de ce trebuie sa mergi tocmai la Constanta ca sa devii oficial musulmanca?Inteleg ca locuiesti in Bucuresti si este si aici moschee.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Beeeii, ma bombardarati cu-ntrebari!!
Valentina, imi pare bine ca nu plecashi (si tu), uite, Corina, nush ce-i cu ea, de disparu asa.. n-am io timp s-o caut pe DC, da' sunt sigura ca dezbate vreun sobect fierbinte.
O sa incep cu Irina: draga mea, poate o sa ti se para absurd, dar aici, in Bucuresti, io nu-mi prea fac timp pentru mine si sufletelul meu, decat in orele cand altii dorm dusi; asa ca, ma gandii io, singura posibilitate e s-astept pan' la vara, cand, in interes de serviciu o sa am drumuri la Constanta every weekend, si, macar doo ore rup si io odata sh-odata sa merg sa-mi vad de trebile mele si de sufletelul meu. SPER!! INSHALLAH!! ( cum spune Valentina: speranta moare ultima!)
Valentina, offf, ce intrebari pui! Sa stii ca se exista (si) in Islam casatorii din dragoste. Eu nu pun mana-n foc pentru cuplurile de musulmani ca toate s-au format din dragoste, pentru ca, in general, in tarile arabe, si mai ales in familiile musulmane, inca se mai practica acele casatorii decise ( ca sa nu zic impuse) de catre parinti. Am auzit insa ca, de fapt, parintii intervin numai in cazul petitului: adica, tinerii se vad, se plac, el isi anunta mama, tatal, rudele, etc, care rude/parinti contacteaza parintii fetei si impreuna se pun de acord asupra casatoriei. El nu vine la ea acasa singur, ci insotit de parinti. Inainte de casatorie nu exista relatie sexuala ( oficial), dar asta nu inseamna ca nu exista si iubire, no?
Cat despre musulmanii casatoriti in alte tari, de exemplu la noi? Astia sigur o fac din dragoste. Daca sunt toti asa cum stiu eu vreo cativa, carora le place sa "conduca" intr-o relatie, si totusi, se incurca cu romancutzele noastre, care stim cata personalitate au si ce aprige sunt, pai atunci, crede-ma, ca singurul motiv e indragosteala. Barbatii musulmani ( si in general, arabii si persanii) au un caracter foarte puternic si nu sunt prea romantici; le place sa isi dovedeasca dragostea facand ceva concret pentru femeia lor. Ei spun rar " te iubesc", insa ti-o arata mai des.
Dar, ca sa n-o mai lungim, raspunsul la intrebarea ta e DA, si pe musulmani, ca si pe ceilalti, ii pot apuca fierbintelile la inimioara si pot decide ca trebe musai sa fie cu persoana vinovata de starea de fapt, de ce nu? Insa, musulmanii, imi permit sa afirm ca, ei sunt mult mai responsabili intr-o casatorie decat ceilalti; ei isi respecta sotia ( atata timp cat merita) si fac totul pentru confortul ei si al copiilor ( ca fara copii nu se poate ).

Acu va pup, ma-ntorc la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

quote:
Originally posted by Coscos
[Valentina, imi pare bine ca nu plecashi (si tu), uite, Corina, nush ce-i cu ea, de disparu asa.. n-am io timp s-o caut pe DC, da' sunt sigura ca dezbate vreun sobect fierbinte.

sallam aleicum la toate fetele. bun venit celor noi si bine v-am gasit pe voi cele "vechi"
coscos, totdeauna mi-ai fost draga, dar acum esti o scumpa
n-am fost la "sobecte ferbinti" ci pur si simplu am fost "tare busi" si tare tare busi am mai cotizat rapid la cate un subiect la generale,dar abia azi. in rest cu ale mele treburi.

valentina bine ai revenit si tu.

da , clyo, coscos este de invidiat pentru patosul de care da dovada este clar unul dintre cei credinciosi. are dragoste si dorinta pentru a sti mai multe pentru a face lucrurile bine si asa cum trebuie. chiar daca noi suntem din branse atat de diferite de multe ori am picat de acord asupra unor aspecte de baza ale religiei noastre si mai mult, a atitudinilor referitoare la buna intelegere si acceptare a altor opinii si pentru asta este de apreciat. sa dea Alah ca toate bunele sa se adune.

in alta ordine de idei, imi exprim si aici regretul pentru ceea ce s-a intamplat in irak, cu rapirea celor trei jurnalisti romani. imi pare sincer foarte rau ca mi-e rusine din nou ca sunt asociata prin credinta mea acestor acte de terorism si violenta. sincer imi pare rau.

"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

quote:
Originally posted by clyo

buna fetelor,

am descoperit de putin timp acest subiect dar mi-a trezit interesul.
nu sunt mulsumana dar ma intereseaza sa stiu mai multe despre aceasta religie si de aceea va citesc cu interes.

Coscos, as vrea sa te intreb ce te-a determinat sa schimbi religia.
scuze daca sunt indiscreta, dar vorbesti despre Coran cu foarte multa pasiune si as vrea sa inteleg ce te-a facut sa te intorci spre religia musulmana.
cunocs cateva fete casatorite sau pe cale de a se casatori cu musulmani; ele au facut aceasta schimbare fortate sau pentru a fi pe placul sotilor, lucru cu care, sincera sa fiu, nu sunt de acord.

multumesc pentru rabdare.

uite, vezi clyo, nu stiu cat ai citit tu din mesajele anterioare dar si eu am spus acelasi lucru de multe ori. lucrurile fortate nu-si au rostul. pentru asta am incercat eu de multe ori sa arat si o fata nevazuta, nepermisa, a islamului. grupul din care fac eu parte este un grup minoritar, noi avem vederi mai "reformiste"-daca prin asta se intelege reintoarcerea la originea credintei islamiste si anume la COran. de ce spun asta, pt ca acesti soti care-si forteaza sotiile sa-si schimbe religia, sa impartaseasca un fel de viata nedorit sunt acei care nu spun tot, sunt acei care prefera ca sotiile lor si mai apoi copii lor sa ureze o ruta prestabilita, un destin care este pe placul sotiei sau nu. Coranul nu permite acest lucru. Coranul ne invata sa fim intelegatori cu ceilalti, sa ne purtam cuviincios si in special sa nu obligam pe nimeni la convertire, sa procedam prin discutii , prin convingeri pasnice si logice, prin dovezi istorice. dar alegerea sa apartina celui in cauza. este un pacat sa fortezi pe cineva sa-si schimbe religia. un mare pacat. acest lucru nu este placut in fata lui Allah si cine procedeaza asa va da socoteala in Ziua de Apoi.
se stie deja, din discutiile anterioare ca pentru noi, musulmanii coranisti, hadisele sunt legi formate de oameni care nu au valoare in fata legilor trimise de Allah, prin Profetul sau Mohamed si scrise in Coran. sunt interesant de citit pentru ca multe dintre ele sunt filozofii arabe profunde, au multe lucruri interesante si de bun simt, ele pot fi luate ca orice alta lectura pe care o poti accepta sau nu, in functie de adevarurile scrise.sunt numeroase exemplele pozitive dar din pacate sunt si mai numeroase cele negative frizand libertati date de Allah noua. din pacate, sub umbrela hadiselor s-au facut multe nedreptati si se vor mai face, atat timp cat nu se va intelege ca legile uname nu sunt mai presus de cele divine.
un exemplu este jihadul, razboiul sfant. oamenii hadiselor inteleg prin razboiul sfant lupta pana la moarte cu arme si orice mijloace posibile a celor care nu au o atitudine pozitiva in relatie cu islamul uitand ca Allah ne indeamna sa ne purtam bine cu crestinii, evreii si sabaenii iar ca razboi sfant, jihad, inseamna lupta prin convngere, prin invatare a legilor islamului si implicit al Coranului si a legilor sale catre alte neamuri si nicidecum lupta fizica. acesta este cu adevarat jihadul. asa s-a intamplat in indonezia unde marea majritate a populatiei este acum musulmana. batalie fara strop de sange, doar convingere prin buna purtare, prin bune exemple de conduita, etica si moralitate. toti musulmanii de pretutindeni se mandresc cu acest fapt, dar dupa cum se vede acum, nu toti iau aceeasi atitudine in fata celor invatate de la stramosii nostri in cultura islamica. politizarea religie este flagelul nostru, al tuturor, din pacate.
sunt tare trista pt ce s-a intamplat in irak, poate de aceea am simtit nevoia sa dau acest exemplu.

"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput