PRIETENII ne dau sfaturi ....

PRIETENII ne dau sfaturi .... | Autor: Maruta

Link direct la acest mesaj

ma pregatesc sa devin mamica ... daaaa asta de vreo 2-3 ani ... da eu ma pregatesc!

imi plac copiii mult de tot si cum am ocazia stau cu ei ... cat mai mult ... slava Domnului am nepoti gramezi (am 21 de veri primari) si prieteni care au copii ...

insa oricat de mult imi respect prietenii ... VAD anumite chestii ...

de exemplu:

una dintre prietenele mele si-a mai cumparat un televizor ... buun pana aici ... ce am observat eu e ca fetita lor, Andreea, care are 4 ani si 2 luni nu se mai misca din fata acelui TV ... a pus monopol pe telecomanda ... si daca incerci sa io iei TIPA (asta daca e masa' de fata)

i-am spus, subtil, prietenei ... "Florina nu ti se pare ca Andreea sta cam mult in fata TV-lui ?" ... iar ea imi raspunde de fiecare data: "Abia a venit de la cresa!" ... si asta in fiecare zi ...

cand sunt doar eu cu Andreea ... reusesc s-o cooptez in tot felul de activitati ... daca fac supa ... sta cu mine, discutam (e foarte vorbareata) ... imi aduce castroane, spala legume ... in orice caz e foarte "importanta" cand sta cu mine ... si e foarte haioasa cum incearca sa ma invete poezii .... pt eu sunt "cam tare de cap"; daca dam cu aspiratorul ... suntem foarte harnicute ... oricum ... concluzia e ca nu o las in fata TV-lui toata ziua ... doar la anumite desene!

buuuun, acum vorbim de Andrei (nepotel) ... cand merge cu ma'sa la plimbare ... iese un circ ... daca ii cere ceva si maica'sa n'are bani ... plinge, tipa ... si asta in contextul in care iese cu un singur copil!

Cand ies afara sa ma plimb imi stang gasca de copii ... si hai la plimbare ... desigur ca si eu am patit la fel ... adica tras catre magazin, inceput de bocit ... ei bine ... i-am tras frumos deoparte si i-am pus sa se caute in buzunare ... buzunarele goale ... "Aveti bani ?" ... ei foarte nedumeriti ... "Nu...", "Si cum vreti sa cumparati bomboane ?" ... asta a mers prima oara ... ii potolisem si am mers voiosi in parc ... la intoarcere Nanana (asta's eu) le-a cumparat niste bombonele ... si am mers acasa unde fiecare si-a primit bombonica ... fericire mare

alt Andrei ... baietelul unor buni prieteni ... are dintii cariati de la Tedy ... asa mi-au spus parintii lui ... credeti voi ca Andrei nu mai bea Teddy ??? gresit Andrei bea doar Teddy!

si acum dumiriti-ma si pe mine ... ca eu sunt depasita de situatie ... atunci cand nasti ti se pune un val peste ochi ? ne ia Dzeu mintile ??

eu iubesc acesti copii si stau destul de mult timp cu ei, mamicile lor au o asa mare incredere in mine incat am asistat la discutii ... "Mai bine iese cu Nanana decat cu tine care casti ochii la fotbal (in curtea scolii) si copilul cade din carut !"

astia's prietenii mei ii accept asa cum sunt ... dar ei de ce nu accepta sfaturi ???

oare nu-i mai frumos sa ai un copil cu care sa te intelegi, la care nu trebuie sa tipi, sa zbieri, sa-l altoiesti ??? daca eu dinafara reusesc sa fac lucru asta ... ei de ce nu reusesc oare ???

dar ce-i mai interesant e ca ei chiar sunt niste oameni deosebiti ... dar in relatia cu proprii lor copii fac multe greseli ... cel putin mie asa mi se pare

de sfaturi m-am lecuit ... pt atunci cand am auzit "Fa-ti un copil si-ai sa vezi cum e .." am incheiat orice alta discutie ... nu de alta dar e pacat sa strici o prietenie ... pt simplu fapt ca "fiecare isi creste copilul asa cum vrea!"

voi cum procedati cand cineva va da astfel de sfaturi ???

tineti cont ca de fiecare data am fost cat se poate de subtila si politicoasa ... scopul meu nu a fost de a jigni !

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul