indemnizatie direct de la casa de asigurari
Am un baietel de 4 luni si in prezent beneficiez de indemnizatie pt crestere copil pana la 2 ani.Problema mea este urmatoarea:in fiecare luna mi se spune ca nu au bani si sa vin altadata,asa incat de la data de 8 a lunii am ajuns pe 30.Probleme cu incasarea salariilor au fost permanent,dar acum nu mai este vorba de mine,ci de un copilas care nu stie sa astepte ca patronul nu are bani!Deci,as putea cumva sa iau acesti bani direct de la casa de asigurari,ca sa nu mai fiu nevoita sa astept pana o sa aiba seful bani?
Mihaela
Raspunsuri
marius spune:
Da e simplu. Anunta-i asa amical ca in cazul in care nu te pun in posesia banilor TAI, nu a lor pentru ca banii TAI sunt luati de la Casa de Asigurari, faci o plangere penala nu la CAS ci la Politia economica. Sa vezi ce viteza vor prinde. Partea amuzanta este ca virgula chiar poti sa si faci o astfel de plangere.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
mariussimiuc spune:
Scuza lor este ca "inca nu au venit banii de la CAS".Este posibil asa ceva? Eu stiam ca banii acestia se scad din datoriile lor catre CAS.Sau gresesc?Chestia e ca n-as vrea sa se ajunga pana la amenintari,ca ei in felul lor sunt baieti buni,dar toate pana la banii mei si ai copilului.Poate am s-o pot rezolva cumva pe cale amiabila.Totusi pastrez si ideea ta ca o ultima solutie.
Mihaela
gabi30 spune:
Buna ,
MIhaela asa patesc si eu.Mereu.Pana la aceasta data nu am primit inca pe luna ianuarie.Acelasi motiv il invoca si seful meu:nu au intrat banii de la CAS.Eu am sunat la contabilitate si intradevar asa e dar asta nu e motiv sa nu imi dea mie banii , nu?Problema cred ca este faptul ca firma fiind mica el are de incasat o mare parte din bani de la CAS , avand in vedere ca si nevasta lui care are carte de munca la firma este tot in CIC.
E ingrozitor de greu asa.Sa nu te poti baza pe un venit lunar.
Gabi
dandana spune:
aveti dreptate si ei au dreptate dar mai mare voi!
LEGE nr. 19 din 17 martie 2000
ART. 133
(1) Calculul si plata indemnizatiilor de asigurari sociale prevazute la art. 98 alin. (1) lit. a), b), c) si e) se fac pe baza certificatului medical eliberat in conditiile legii, care constituie ordin de plata, sau, dupa caz, pe baza cererii, insotita de documente doveditoare, in cazul indemnizatiei prevazute la art. 98 alin. (1) lit. d).
(2) Calculul si plata indemnizatiei de asigurari sociale se fac lunar de catre:
a) angajator, cel mai tarziu o data cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva, pentru asiguratii prevazuti la art. 5 alin. (1) pct. I si II;