Am intalnit oameni care au emigrat si acum tara de adoptie pentru ei este ACASA. Pentru mine nu-i deloc asa .. pentru mine Romania ( asa cum e ea .. cu bune si rele) este ACASA.
Si atunci ma intreb : sunt exeptii cei care se simt acolo unde sunt, acasa.. sau eu sunt o neadatata.. o exceptie????
Nu suntem complet inutili..cel putin servim de exemplu negativ pentru altii.
Raspunsuri
columbiana spune:
depinde de fiecare; pentru mine ambele sunt 'acasa": si aici- Canada- si Romania; doar ca al doilea "acasa" incepe sa se estompeze...si daca n-ar fi ramas o parte din cei dragi acolo, ar ramane doar amintiri intre altele; acum cred ca daca am alege miine o alta tara ca destinatie pentru o noua emigrare, si am reusi sa ne simtim bine si acolo, ar deveni alt "acasa";
spune-ne cite ceva despre tara unde esti, daca vrei; sunt sigura ca sunt lucruri interesante de vazut, ca are o cultura, istorie, civilizatie, populatie, unde gasesti ceva interesant, ceva sa te atraga si sa te faca sa te simti bine unde esti!
Ana
"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."
maraki spune:
Pt. mine " acasa " ramane Bucurestiul! Sant de 4 ani in Germania dar acasa simt ca este doar apartamentul unde locuim nu altceva.
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
cinta spune:
pentru mine acasa insemna acum vreo 3-4 ani locul in care ma simteam utila. locul unde simteam ca e nevoie de mine. ca pot sa contribui cu ceva. ca pot face o diferenta prin prezenta mea acolo.
acum, e un pic mai complicat. am schimbat 2 tari in care am locuit mai mult - 1 an in Indonezia si aprox. 2.5 ani Letonia]. cu revenirea dintre in Romania. insa desi mi-am facuta ici o viata noua, cu prieteni, cu bucurii si necazurile de rigoare, desi ma comport ca si cum as fi acasa, nu ma simt 100% acasa. nu pot spune ca m-am simtit mai acasa in Romania. desi mereu prietenului meu ii spun ca vreau acasa cand facem planuri sa vizitam Romania.
insa undeva in sufletul meu tanjesc dupa o tara mai calda. si mai tanjesc dupa Asia, pe care am lasat-o in urma. speram eu ca doar temporar. tot mai sper sa ajung acolo inapoi pt macar vreo 5 ani, ca sa imi satisfac eu setea de Asia de Sud Est.
va pup si fug acasa in Riga
cinta
danangie spune:
Si pentru mine,ambele sunt "acasa".Romania va fi intotdeauna pe primul loc.Dar aici am lucrusoarele mele,cumparate din banii mei,aici am spatiul meu unde nu mi-l poate invada nimeni,de aici a inceput libertatea mea in adevaratul sens al cuvantului.Fara parinti,socri.Aici ne-am faurit eu si viitorul meu sot casa,masa si o viitoare familie in trei daca ne va ajuta D-zeu.Dar oricum eu voi fi roman pana la moarte chiar daca traiesc aici.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
maraki spune:
Danangie, pai asta am spus si eu ...ma simt acasa doar in apartamentul nostru...
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
crism spune:
Pentru mine "acasa" este aici in US cu sotul si copii mei. Sunt plecata de la 19 ani si parintii mei sunt inca acolo, asa ca un frantel de inima este inca acolo, in Bucuresti. Totusi de aproape 8 ani de zile, mi-am facut casa aici, si daca ar fi sa ma intorc ar trebui sa ma readaptez culturii si chiar si limbii romane! 
SOLA SCRIPTURA! SOLI DEO GLORIA! SOLO CRISTO! SOLA GRATIA! SOLA FIDE!
adrienne12 spune:
O prietena romanca spunea ca acasa e America pt. ea pt. ca aici si-a cumparat casa si amenajat-o cum a vrut. Partial ii dau dreptate dar am casa si in Buc si aici. Ma simt acasa in ambele locuri si daca mi-as cumpara si o casa de vacanta intr-o a treia tara probabil ca m-as simti acasa si acolo.
flori76 spune:
Avand in vedere ca suntem doar de un an si jumatate aici,pentru noi "acasa" este in Romania.Acolo avem casa noastra,parintii,sora,prietenii.Nu stiu ce va fi pe viitor,dar deocamdata asta simtim.
Pupici dulci.
"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo
noi
iepurash spune:
Deci totusi nu sunt singura care e departe de "acasa"![]()
Nu suntem complet inutili..cel putin servim de exemplu negativ pentru altii.
Idora spune:
Pt mine Romania este ACASA.La fel cum zicea si Maraki, in Suedia ma simt acasa doar in apartamentul pe care l-am aranjat asa cum am vrut eu si pentru faptul ca sunt impreuna cu alesul meu.