Pentru ei, despre ei
Poate cineva ii cunoaste, sau sta pe aproape, ca sa ii poata ajuta cumva..., sau cel putin citim despre ei ...
""Nu mai asteptam nimic de la viata"
Batrani si bolnavi, pentru doi soti din Ghiroda fiecare zi nu este altceva decat un chin. Francisc si Elena Radin, in varsta de 73 si, respectiv, 72 de ani, locuiesc intr-o casa care aproape sta sa cada pe ei, la marginea comunei. Viata celor doi s-a schimbat radical in urma cu zece ani cand lui Francisc i-a fost amputat un picior in urma complicatiilor aparute din cauza arteritei de care suferea. Privindu-i acum pe cei doi batrani cu greu poti crede ca au cunoscut si zile mai bune. De altfel, nici ei nu isi mai amintesc cand au avut ultima data motiv de fericire. "Barbatul meu a lucrat pe la fabrici prin Timisoara, eu am lucrat cativa ani la C.A.P. Ne-am descurcat, totusi, dar acum este vai si amar de viata noastra", spune aproape plangand batrana. Credeau ca batranetile le vor fi mult mai linistite. De cand s-a imbolnavit batranul, insa, lucrurile au mers tot mai rau. Doi dintre cei trei copii pe care ii au s-au casatorit, s-au asezat la casele lor. Si ca si cum propria nenorocire nu le-ar fi de ajuns, cu ei in casa a ramas unul dintre fii, bolnav psihic. Baiatul nu le este de nici un ajutor, ba din contra. Pana in urma cu cateva luni, stalpul casei era Elena. A cazut insa si si-a fracturat soldul, iar de atunci este si ea imobilizata la pat. Acum cei doi batrani sunt ingrijiti de fiica lor, Viorica. "Ne descurcam din ajutorul meu social si din pensia lui tata. Ne este foarte greu. Am si eu un copil mic, iar banii sunt putini. In plus, tata nu primeste nici un leu, chiar daca e handicapat. Mama a lucrat prea putini ani si nu are nici o pensie. Casa cade pe noi, nu avem bani sa o reparam", spune fiica sotilor Radin. Iarna care se apropie este un cosmar pentru cele patru suflete care-si duc existenta in doua camarute. Acoperisul casei sta sa cada, iar in curte cateva crengi de copac reprezinta singurele lemne cu care familia Radin asteapta iarna. Iar sperante pentru a-si putea cumpara altele, nu au. "Totul ar fi altfel daca am avea putina sanatate. Pacat ca omul isi da seama cat de importanta este sanatatea numai atunci cand nu o mai are. Nu mai asteptam nimic de la viata, poate doar sa se termine mai repede", spune Elena Radin, stergandu-si o lacrima care i-a alunecat pe obraz...
Last Updated Thursday, February 17 2005 @ 09:59 PM CST"
http://www.ortodox.net/staticpages/index.php/destine
Ideea mortii absolute stã la baza smintelii moderne.
Petre Tutea