munca la negru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirela72/Mirela72.jpg)
Am o fetita de 8 luni si sunt in CIC. Sefa mea ar avea nevoie de cineva in locul meu dar eu n-as vrea sa angajeze pe altcineva, eu m-as intoarce la servici dar as vrea sa fiu lasata dpdv lega in CIC si sa ma plateasca la negru. Chestia asta, patroana oricum o face cu toata lumea in sensul ca in cartile de munca suntem platiti cu salariul minim pe economie iar faptic luam in mana cam 8 milioane + bonuri de masa.
Intrebarea mea este : o sa-i renteze sefei sa ma plateasca asa? CIC cine-l plateste, ea sau statul? Va rog, raspundeti-mi urgent ca sa stiu cum s-o abordez.
Va multumesc.
Mire-mama de fetita frumoasa
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Cary spune:
CIC este platit de catre STAT,astfel:
-din CAS-ul tuturor angajatilor care se aduna pentru a se vira statului,se scade suma ta de CIC iar restul se vireaza in contul Casei de Pensii.
Cat priveste smecheria povestita sus,treaba sta cam asa:
-TU nu trebuie sa apari pe nici un stat de plata,ci doar cu indemnizatia respectiva!
-NU vei mai putea lua BONURILE de masa!!!
INTREBAREA MEA E:
-Daca intre tine si patroana apare un coflict si pe patroana o apuca BAZDACII,ce te faci daca ea da totul in vileag,cum ca TU iei si INDEMNIZATIE si BANI peste CIC???
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Eu iti propun sa:
1. Fi corecta ceea ce soliciti tu se numeste furt
2. Sa iti revendici si sa ti la drepturile tale oficiale adica atunci cand ai un contract de munca ai si drepturi si obligatii, dreptul de asigurare sociala si de sanatate fiind esentiale si...elementare ale bunului simt.
3. Sa incepem sa ne schimbam mentalitatea in sensul cunoasterii drepturilor si obligatiilor legale sa luptam pentru drepturile noastre ale fiecaruia dintre noi si sa ne asumam corectitudinea oblgatiilor aferente.
De aceea nu am raspuns pana acum.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirela72/Mirela72.jpg)
Mirela72 spune:
Draga Marius, n-am furat nimic de la nimeni in viata mea. Daca a munci intr-un sistem stramb inseamna sa furi atunci poti sa ma consideri hoata. As vrea sa pot sa fiu eu cea care poate schimba ceva, dar din pacate nu pot faca pe viteaza pentru ca as fi trimisa urgent la plimbare asa ca n-am decat sa ma adaptez daca vreau sa traiesc. Poate ca nu stii ce inseamna sa nu ai scutece decat pe azi si fabuloasa suma de 7.800.000 sa o iei peste 10 zile si sa-ti fie rusine sa te milogesti de parintii tai sa-i mai cumpere un pachet de pampers si sa-i ia si cateva iaurtele, cereale si portocale ca ti s-au terminat. Doamne fereste sa ti se mai imbolnaveasca si copilul ca trebuie sa-i dai si doctoritei 500.000 ca-ti vine acasa si zi-i mersi daca reusesti sa scoti reteta ca nu se elibereaza in nici o farmacie gratuite, noroc ca-s farmacist si ca am o fosta colega de facultate la o alta farmacie care tot pacalind "minunatul sistem" ma ajuta, ca plafonul dat de foarte corectul stat roman este de 60 milioane pe luna, adica ajunge pentru 2 zile. Nu incerc sa ma justific, am muncit foarte mult in viata mea, am terminat medicina veterinara si farmacia, pe a doua am facut-o muncind timp de 5 ani de zile de noapte (garzi de farmacie). Din pacate problema unui loc de munca bine platit si corect a ramas doar un vis, am senzatia ca m-am spetit degeaba, iar de firma mea nu poate fi vorba, n-am miliarde ca sa-mi deschid o farmacie. Ma staduiesc cum pot sa ii ofer fetitei mele pe care mi-a dorit-o enorm tot ce poate fi mai bun.
Mire-mama de fetita frumoasa
![](images/user_woman.png)
Cary spune:
Mirela scumpo,nu te supara pe Marius,nu a facut decat sa-si spuna punctul de vedere.
Toti vrem corectitudine,dar sistemul romanesc e foarte stramb,dupa cum bine ai constatat,toti vor portite de scapare.
De aceea ti-am pus si eu intrebarea:
-Ce te faci cand esti prinsa cu matza in sac???
RASPUNSUL:
Pierzi TOTUL!!!