In ultimul timp am tot auzit cu totii acest fenomen revoltator. Am auzit cu totii despre fete cuminti care au fost pacalite si silite sa presteze servicii sexuale, am auzit de proxeneti care aduna fete care nu au avut niciodata activitati sexuale si le da unor clienti pe un pret foarte mare pentru prima ei experienta sexuala.
Cele de sus sunt numai cateva exemple, lista poate continua si nu am avea destul loc in care am putea enumera cazuri si cazuri cu toate foarte infioratoare.
In alte tari exista centre in care aceste victime sunt primite si ajutate sa-si revina psihic din aceste exeriente pe care cred ca o femeie si le poate inchipui cel mai bine.
De obicei aceste centre sunt formate din voluntari care-si dau cateva ore din timpul lor pentru a le ajuta pe aceste fete, de asemenea sunt sustinute de donatii din partea unor oameni carora le pasa.
Ce face Romania in acest sens si ce facem noi oamenii de rand, noi comunitate in acest sens, cum ajutam?
Recunosc ca pana acum nu am donat si nu am voluntariat in/si pentru nici unul dintre aceste centre.![]()
Gandesc ca noi, comunitatea, putem sa ajutam in vreun fel aceste fete. Daca suntem prea ocupati pentru a voluntaria 2-3 ore pe saptamana, luna, etc, poate ca putem sa aducem o mica contributie materiala putinelor centre care exista in Romania. Daca suntem prea saraci ca sa contribuim material, putem sa ne petrecem 2-3 ore pe saptamana, luna, etc, pentru a le ajuta pe aceste fete sa vada ca viata poate fi si altfel.
Ce parere aveti voi?
Cum ati putea ajuta?
Doriti sa ajutati?
As dori sa atrag atentia tuturor ca eu nu ma refer decat la victimele traficului de carne vie, nu la prostituate care aleg aceasta activitate ca pe o meserie.
Ideea acestui subiect mi-a venit de la un alt subiect intitulat "Prostitutia - o meserie" unde eu nu am putut sa le includ pe aceste victime in discutia generala despre prostituate.