Loc parcare langa bloc? Cum?

Loc parcare langa bloc? Cum? | Autor: Steluta

Link direct la acest mesaj

As dori si eu informatii despre cum se poate obtine un loc de parcare langa bloc. Adica sa ma duc la primarie, sa fac formele necesare, sa platesc locul, si sa vina la scara sa imi delimiteze un loc de parcare.

Noi ne-am mutat recent intr-un apartament la bloc. Dat fiind ca suntem "nou-veniti", avem o problema cu locul de parcare. Sa zic asa nu se prea aplica "legea": primul venit, primul ocupat. Daca o parcam pe "locul cuiva", ne trezim fie cu biletele pe parbriz, fie sunat la usa, ca sa ne mutam masina. Deja situatia asta ma exaspereaza cu atat mai mult, cu cat ceilalti si-au adjudecat locul de parcare, doar pe baza "vechimii".

Imi puteti spune ce demersuri trebuie sa fac la primarie?? Sau unde anume??

Multumesc mult!

Steluta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Initial creeata de Steluta

As dori si eu informatii despre cum se poate obtine un loc de parcare langa bloc. Adica sa ma duc la primarie, sa fac formele necesare, sa platesc locul, si sa vina la scara sa imi delimiteze un loc de parcare.

Noi ne-am mutat recent intr-un apartament la bloc. Dat fiind ca suntem "nou-veniti", avem o problema cu locul de parcare. Sa zic asa nu se prea aplica "legea": primul venit, primul ocupat. Daca o parcam pe "locul cuiva", ne trezim fie cu biletele pe parbriz, fie sunat la usa, ca sa ne mutam masina. Deja situatia asta ma exaspereaza cu atat mai mult, cu cat ceilalti si-au adjudecat locul de parcare, doar pe baza "vechimii".
Imi puteti spune ce demersuri trebuie sa fac la primarie?? Sau unde anume?? Steluta.

Din pacate, chiar daca iti platesti locul de parcare, s-ar putea sa ai probleme cu locul din cauza celor vechi, dar merita sa incerci. Trebuie sa mergi la ADP, sa vezi ce locuri sint libere in parcarea de linga bloc. Apoi, sa faci o cerere la asociatia de locatari, cum ca sint de acord sa ai locul respectiv de parcare (la mine desi erau locuri libere, neplatite, presedintele n-a vrut sa-mi semneze ca sa nu se certe cu vecinii). Cu hirtia respectiva, cu contractul de casa si eventual o copie dupa ea, cu talonul masinii (masina sa fie trecuta pe adresa respectiva) si cu buletinul, te duci la ADP-ul de care apartii. Cel putin noi asa am facut.

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Cit e taxa de parcare pentru o luna?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Multumesc Karina, pentru lamuriri. Totusi nu ma pot opri sa nu intreb de ce administratorul blocului are o asemenea putere de decizie?? Pana la urma trotuarele pe care se parcheaza masinile sunt ale domeniului public. Dar vom incerca sa vedem ce rezolvam.

Steluta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by palmyrah2002

Cit e taxa de parcare pentru o luna?
Multumesc!

Numai stiu exact, dar nu cred ca mai mult de 600.000 pe an.

quote:
Originally posted by Steluta

Multumesc Karina, pentru lamuriri. Totusi nu ma pot opri sa nu intreb de ce administratorul blocului are o asemenea putere de decizie?? Pana la urma trotuarele pe care se parcheaza masinile sunt ale domeniului public. Dar vom incerca sa vedem ce rezolvam.

Steluta.

Sincer, mie mi s-ar parea normal sa-ti dea doar o hirtie in care sa specifice ca stai intr-adevar in blocul respectiv, nu ai doar adresa in buletin. Dar la noi ca la nimenea... Asa ca ADP-ul nu ia banii, iar noi tot nu avem loc de parcare. In schimb isi pun tablite cu loc rezervat pt. masina cutare . Ca sa nu vorbesc de aia care parcheaza pe trotuar sau pe un alt loc care nu e rezervat si se supara daca le iei locul de parcare.

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Multumesc mult,Karina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

V-ati simti mai putin suparate daca toti si-ar plati taxa ADP si tot n-ati avea loc?
Cam asa se intampla in tarile civilizate. Te muti intr-un bloc nou, dar poti astepta chiar si 2 ani pana se elibereaza un loc din parcarea amenajata (platita, binainteles).
Auzisem anul trecut ca vor sa reglementeze situatia locurilor de parcare din jurul blocurilor. Mare minune daca s-ar intampla asta. Poate ca s-ar mai elibera ceva locuri. Dar e foarte posibil ca toti sa accepte sa plateasca si, la fel, ultimii veniti sa astepte. Sau, poate mai inteligent, vor scoate la licitatie locurile - tot corect mi se pare; vrei masina sub nas - platesti cat nu face.
Fara suparare, mi s-a intamplat si mie acum 8 ani cand m-am mutat (exact acelasi tratament: biletele pe masina, sunat la usa, etc) iar pana n-am pus mana sa platesc muncitori sa repare asfaltul si sa mute harburile abandonate care ocupau degeaba locurile n-am avut parte de tratament de membru cu drepturi depline. Dar acum am 2 locuri, na.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Sincer Adina atunci ar fi altceva. Dar ce sa platesti daca n-ai loc ? Nu prea inteleg. Crezi ca toti care acum stau bine merci pe locuri fara sa plateasca s-ar inghesui sa plateasca ?! Daca e pe gratis bine, daca nu, nu.
In fine, hirburile nu putem sa le aruncam ca se suie proprietarii in capul nostru, poate ne trezim si cu ceva proces pe cap. Tu ai avut noroc... La noi sint citeva masini care sint un fel de "anexa" la locuinta - acolo isi pun boarfele pe care nu vor nici sa le arunce, dar nici sa le pastreze

Chestia cu tarile civilizate ma cam deranjeaza. Chiar crezi ca tot ce e in strainatate e corect si bun ?! Om fi noi mai ramasi in urma, dar de ce tot timpul trebuie sa ne comparam cu ei ?

Karina + Bogdanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

V-ati simti mai putin suparate daca toti si-ar plati taxa ADP si tot n-ati avea loc?
Cam asa se intampla in tarile civilizate. Te muti intr-un bloc nou, dar poti astepta chiar si 2 ani pana se elibereaza un loc din parcarea amenajata (platita, binainteles).
Auzisem anul trecut ca vor sa reglementeze situatia locurilor de parcare din jurul blocurilor. Mare minune daca s-ar intampla asta. Poate ca s-ar mai elibera ceva locuri. Dar e foarte posibil ca toti sa accepte sa plateasca si, la fel, ultimii veniti sa astepte. Sau, poate mai inteligent, vor scoate la licitatie locurile - tot corect mi se pare; vrei masina sub nas - platesti cat nu face.
Fara suparare, mi s-a intamplat si mie acum 8 ani cand m-am mutat (exact acelasi tratament: biletele pe masina, sunat la usa, etc) iar pana n-am pus mana sa platesc muncitori sa repare asfaltul si sa mute harburile abandonate care ocupau degeaba locurile n-am avut parte de tratament de membru cu drepturi depline. Dar acum am 2 locuri, na.

pozele noastre

Dupa modelul tau, multumesc mult de idee, o sa pun mana sa platesc neshte muncitori sa demoleze blocul de vis a vis de mine si apoi sa repare groapa ramasa ca sa am si io loc cu dacia mea. Ce dreq sa fac daca o vreau sub nas...
Hai sa fim seriosi...

Steluta eu te sfatuiesc s-o lasi balta. Si eu sunt aproximativ in aceeasi situatie cu tine, desi am deja vechime de 5 ani in bloc, tot asa primu venit primu servit. Mai misto este ca in spatele celor care parkeaza primii oblic la trotuar vin cei mai de pe urma si parkeaza drept. Lasa masinile scoase din viteza si cu rotile drepte, iar a doua zi dimineata cei care au parcat oblic, si pleaca mai devreme ii imping pe ceilalti. Deci eu am ajuns sa prefer sa nu mai prind loc si sa parchez in spatele lor decat sa imping eu cate o darablaie de Opel nu stiu de care, de fro 3 ori mai greu decat o dacie... M-am gandit si eu la varianta cu primaria dar am niste vecini asa de amabili si de cumsecade ca ar fi capabili sa mi-o lase pe butuci. Asa ca parchez pe unde apuc... asta pana strang bani sa asfaltez...

Andreea 31 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by Karina

Sincer Adina atunci ar fi altceva. Dar ce sa platesti daca n-ai loc ? Nu prea inteleg. Crezi ca toti care acum stau bine merci pe locuri fara sa plateasca s-ar inghesui sa plateasca ?! Daca e pe gratis bine, daca nu, nu.
In fine, hirburile nu putem sa le aruncam ca se suie proprietarii in capul nostru, poate ne trezim si cu ceva proces pe cap. Tu ai avut noroc... La noi sint citeva masini care sint un fel de "anexa" la locuinta - acolo isi pun boarfele pe care nu vor nici sa le arunce, dar nici sa le pastreze

Chestia cu tarile civilizate ma cam deranjeaza. Chiar crezi ca tot ce e in strainatate e corect si bun ?! Om fi noi mai ramasi in urma, dar de ce tot timpul trebuie sa ne comparam cu ei ?

Karina + Bogdanel

pozele noastre

Mergi la inceput