![](images/user_woman.png)
Tocami am primit o amenda de la politie ca n-am viza de resedinta...
In zadar n-am recunoscut eu, ca ei aveau norma de facut si...
Va rog daca stiti cineva ce se intampla daca n-o platesc... nu ca as vrea eu sa fiu rau platnic, da' n-am 1.500.000 nici sa ma impusti... (bine ca a dat caldura si n-am nici pantofi asta-i problema doi, amenda imi trebuia mie).
Am inteles ca daca o sa-mi trebuiasca ceva de la financiar o sa ma deranjeze, in rest cum n-am nici macar bicicleta nu prea au ce-mi lua... (boii de la bicicleta) si ca se sterg dupa nu stiu cati ani. N-as vrea sa infund puscaria pt asta da' n-am de unde scoate banii astia acuma nici sa ma tai...
Va rog spuneti-mi careva care stiti sigur ce se intampla...
Raspunsuri
![](images/user_man.png)
DARAEL spune:
Daca vrei, poti sa ataci in instanta si sa spui ca amenda este nefondata , adica sa arati ca nu locuiesti acolo (chiar daca ai acel apartament in proprietate), preferabil cu un martor si atunci se anuleaza.... dar te costa taxele respective plus timpul pierdut, minim doua, trei infatisari la judecatorie.
Calea de atac poate sa-ti fie descrisa pe larg de un avocat (preferabil o cunostiinta care sa nu iti ia si el onorariu !) care poate sa-ti spuna si toate detaliile.
Iar varianta a doua, este sa platesti jumatate din suma in termen de X zile (nu mai stiu cate). Si sa-ti faci actele, evident !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danangie/danangie.jpg)
danangie spune:
Scuza ignorantza...cum adica nu aveai viza de resedinta?
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
bulinutza spune:
"taxele respective" pt atacat in instanta s-ar putea sa ma coste mai mult decat amenda....
quote:
Iar varianta a doua, este sa platesti jumatate din suma in termen de X zile (nu mai stiu cate). Si sa-ti faci actele, evident !
in termen de 48 de ore, adica de unde sa fac roste de bani pana maine...
![](icon_smile_sad.gif)
quote:
Scuza ignorantza...cum adica nu aveai viza de resedinta?
Adica am domiciliul din buletin la parintii mei in Botosani, si m-au prins "in vizita" in camera de camin a prietenului...
Chiar nu stie nimeni nimic? N-a mai avut nimeni probleme de astea?
Sau toata lumea de pe forum e la casa ei, in deplina legalitate cu toate, si cu suficiente resurse cat sa nu inteleaga disperarea cuiva care n-are 1 mil. sa plateasca prostia asta de amenda?
madic spune:
Am patit eu ceva asemanator acum cca 5 ani.
Stateam cu chirie in Bucuresti, iar proprietarii, din diverse motive, nu-mi facusera contract, deci nu aveam viza de flotant. Norocul meu era ca in acelasi bloc statea o matusa a mea, la care convenisem sa spun ca am innoptat in caz de ceva.
Intr-o dimineata, la iesirea din bloc erau 2 politisti, care m-au luat la intrebari, iar eu am spus ca statusem la matusa mea. Intr-un final am plecat, nu m-au pus sa semnez nimic, nu mi-au spus nimic.
Dupa un timp, pe adresa de la parinti, la Ploiesti, vine un proces verbal de amenda, care nu era semnat de mine. Stiu ca suma era destul de mare pt vremea aceea, asa ca m-am hotarat sa fac contestatie.
Am fost la sectia de politie de la care primisem amenda, dar acolo mi-au spus ca trebuie sa depun contestatie la judecatoria de sector, ceea ce am si facut.
Nu am platit nici un fel de taxe, a trebuit sa merg la o infatisare la judecatorie, cand s-a rezolvat totul. Sentinta a fost anularea amenzii si avertisment politistilor, pt ca desi prezenta si le-am aratat buletinul, nu m-au instiintat ca urmeaza sa ma amendeze si nu au verificat spusele mele.
E drept ca eu am avut acoperirea cu matusa.
Eu zic sa incerci, pt ca e posibil sa ai dreptate. Succes!
Madi si Mariuca (28.07.2003)
bulinutza spune:
...contestatie ma tem sa fac pt ca daca mai vin o data ma gasesc tot "in vizita"... desi cred ca ar tb sa le zica si lor cineva ceva ca au intrat fara sa le deschid... Chiar nu mai stie nimeni nimic in legatura cu amenzile?