Imi vars si io nervii, dragii mei, ca tare m-am mai suparat Am vrut sa-i schimb pasaportul fiica-mii, ca-i expira. Ma uit pe site-ul ambasadei, vad ca-i trebuie actul elvetian valabil cel putin 6 luni. ma uit pe actul fetei mele, mai e valabil doar 3 luni. Scriu consulului un email si-l rog sa ma ajute (asta in conditiile in care pasaportul dureaza 130!!! zile). El imi spune sa iau de la autoritatile elvetiene o declaratie ca vor prelungi legitimatia fetei, si pe ce perioada. Sun la primarie, ma trimit la biroul de emigrari. Sun la biroul de emigrari, imi spun ca n-au auzit in viatza lor de-asha ceva si ca ei nu pot elibera asemenea adeverinte. Sun iarasi pe Domnul Consul si-l intreb daca nu se poate rezolva cu o adeverinta de la comuna cum ca fiica-mea locuieste aici + o foaie semnata de toti vecinii de pe strada cum ca o vad pe Malina locuind aici + o adeverinta de la scoala, cum ca frecventeaza scoala in mod regulat, fara absente. Domnu' Consul imi spune ca nu poate, ca de ce n-am inceput actele mai devreme (uitasem sa va spun ca deja am facut "greseala" sa platesc deja vacanta pentru vara 2005 inca de anul trecut). Aku tre sa astept sa-i expire legitimatia fetei (sfarsitul lui iunie), apoi sa cer pasaportul care dureaza 4 luni. Vacanta noastra e programata in august. Ce sa fac, oameni buni, ca-s disperata? Aveti vreo idee cum sa descurc nodul asta??? A! nu exista posibilitatea de "pasaport la urgenta" sau ceva de genul asta. Mi-au spus ca au un curier care ridica dosarele O DATA PE LUNA!!!!