Cum sa-l conving ? ...
Raspunsuri - Pagina 4
Rufus spune:
Uite doua idei:
- sperie-l; unui copil i se poate intampla orice ; de exemplu, in Prosport-ul de azi, este cazul unui fotbalist caruia, din senin, i-a murit fetita de 1 luna. Spunea ca noroc ca mai avea un copil de 4-5 ani, ca altfel se omora si el; suna nasol ce-ti spun, dar multi se tem de asa ceva si, mai ales, gasesti tu un prilej si o formulare ca sa pice bine.
- daca-i un tip deschis, cu chef de distractii, explica-i cam cum arata o reuniune de familie cu copii, nepoti, etc. Daca exista ceva la care visez eu cand trec anii, ei bine, lucrul asta este. Poate si el.
http://community.webshots.com/user/tora97
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Rufus
Uite doua idei:
- sperie-l; unui copil i se poate intampla orice ; de exemplu, in Prosport-ul de azi, este cazul unui fotbalist caruia, din senin, i-a murit fetita de 1 luna. Spunea ca noroc ca mai avea un copil de 4-5 ani, ca altfel se omora si el; suna nasol ce-ti spun, dar multi se tem de asa ceva si, mai ales, gasesti tu un prilej si o formulare ca sa pice bine.
- daca-i un tip deschis, cu chef de distractii, explica-i cam cum arata o reuniune de familie cu copii, nepoti, etc. Daca exista ceva la care visez eu cand trec anii, ei bine, lucrul asta este. Poate si el.
Sustin, mai ales prima idee.
Din pacate stiu ce spun, in copilarie mi-a murit fratele.
Apropo de asta, cititi finalul din "Balanta", de Ion Baiesu; unde personajele principalele poarta o discutie vis-a-vis de facut copii: "sa facem doi, ca nu se stie". (aproximativ)
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
mir2 spune:
draga Giulia,imi cer scuze daca nu vei fi de acord cu mine, insa nu mi se pare o abordare corecta a problemei, in felul in care o faci.in primul rand ar trebui sa fiti de acord amandoi in privinta celui de al doilea bebe si fara amenintari de genul celor sugerate mai sus.nu cred ca daca DOAMNE FERESTE!,s-ar intampla ceva cu fetita ta, cel de-al doilea copil ti-ar compensa durerea.pierderea o vei simti toata viata si nimic nu te va face sa-i inlocuiesti dragostea daruita.dupa cum nici copiii nu-ti vor sterge din memorie, viata petrecuta alaturi de mama ta.tu spui ca vrei al doilea copil pt. ca te simti singura de cand a murit mama ta.asta este legea firii,insa copiii nu-i faci ca sa inlocuiesti pe cineva,ci pt. a darui dragoste.ei nu ne sunt datori cu nimic si ar trebui sa-i aducem pe lume doar in masura in care avem sa le oferim tot ce au nevoie.il inteleg foarte bine pe sotul tau si parerea mea este ca ar trebui sa discutati cu calm si sa puneti in balanta tot ce puteti oferii unui copil sau doi.daca nu ai ajutor, in afara ca iti va fi greu, vor suferii si copilasii,daca nu ai timp sa ii iubesti si sa te joci cu ei.de multe ori dragostea este mai importanta decat faptul ca a mancat nu stiu ce trufandale sau doar cartofi.un copil bagat in seama mai mult, inseamna un copil care rade mereu si mananca cu pofta.in orice caz, este vorba de un copil si nu de o pereche de pantofi de rezerva,daca ti se rupe o pereche, o ai pe cealalta.fii calma si incearca sa intelegi si ce vrea jumatatea ta.intr-un cuplu e firesc sa se auda doua pareri,indiferent daca sunt aceleasi sau nu.
numai bine si sa faceti cea mai inteleapta alegere.
Androix spune:
Mir, Mamagiuliei mai vrea un bebe nu ca sa inlocuiasca pierderea mamei ei si ca sa nu se mai simta ea singura, ci ca sa nu ajunga si Giulia sa se simta singura. Nu sunt de acord cu tine.
Giulia, eu mai am o sora cu care nu m-am inteles tocmai bine in copilarie iar acum nu pot spune ca ne doboara dragostea, dar ne ajutam si e cu totul altceva sa ai un frate. Sotul meu este singur la parinti. Nu pot spune ca este marcat de asta, nici egoist nu a iesit asa cum ai fi tentat sa crezi despre un copil care se bucura de toata atentia si dragostea parintilor. Datorita experientei mele din copilarie intotdeauna mi-am dorit sa am trei copii : daca doi nu se inteleg, exista al treilea care sa-i uneasca si sa-i impace. Sotul meu nu se opune si daca o sa ne ajute Dumnezeu sa ne luam o casa mai mare poate ca o sa-i si facem.
Sfatul meu este sa mai lasi totusi putin timp intre cei doi copii. Inteleg ca poate nu se va intampla imediat ce veti incerca dar incearca sa mai ai putina rabdare si mai ales nu mai deschide subiectul asta in fiecare zi. Si intr-adevar las-o si pe Giulia sa ceara o fratioara sa vezi atunci cum o sa reactioneze. E adevarat ca mai este ceva pana atunci.
Si acum o sa-mi primesc rosiile cu demnitate. In ultima instanta as mai face si de capul meu, adica daca nu pot si nu pot sa-l conving la-s pune in fata faptului implinit. Asta e!
Si mai ai un argument mai in bascalie mai in serios: nu vrei cupil, nu mai pupi sex... Parca copiii erau scopul sportului extrem, sau ma insel...? Nu-mi veniti aici cu argumente ca voi alte scopuri aveti ca nu va cred
Andreea 31 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
Mihaela R spune:
Daria, eu cred ca trebuie sa schimbi strategia, nu neparat argumentele.
Mai asteapta putin. Balantele pot fi usor convinse daca stii cum sa pui problema. Poate sotul tau e coplesit de ceea ce a insemnat, pentru voi, pina acum, un copil - chiar daca nu recunoste in fata ta, sau poate ca nici nu constientizeaza acest lucru.
Readu discutia despre acest subiect intr-un moment mai special - intr-un week-end, poate cind plecati amindoi undeva, sau, ma rog, ceva de genul acesta, cind sinteti amindoi calmi si departe de toate problemele zilnice.
Cit despre a face un copil fara acordul lui, "din intimplare", nu stiu daca e o idee stralucita. Fara a supara pe nimeni.
Eu una n-as ierta asa usor, daca as fi in locul lui, o asemenea "intimplare", pentru ca urasc minciuna, si nu mi-ar place ca partenerul de viata sa ma puna in fata faptului implinit - pentru ca mi se pare ca ii tradezi increderea. Parerea mea.
Sfatul meu, cum spuneam mai sus, "ataca problema" cind momentul e prielnic.
mir2 spune:
quote:
Originally posted by Androix
Mir, Mamagiuliei mai vrea un bebe nu ca sa inlocuiasca pierderea mamei ei si ca sa nu se mai simta ea singura, ci ca sa nu ajunga si Giulia sa se simta singura. Nu sunt de acord cu tine.
Giulia, eu mai am o sora cu care nu m-am inteles tocmai bine in copilarie iar acum nu pot spune ca ne doboara dragostea, dar ne ajutam si e cu totul altceva sa ai un frate. Sotul meu este singur la parinti. Nu pot spune ca este marcat de asta, nici egoist nu a iesit asa cum ai fi tentat sa crezi despre un copil care se bucura de toata atentia si dragostea parintilor. Datorita experientei mele din copilarie intotdeauna mi-am dorit sa am trei copii : daca doi nu se inteleg, exista al treilea care sa-i uneasca si sa-i impace.
Andreea,asa este, am gresit cand am spus de motivul Giuliei.am citit printre randuri.insa dupa cum si tu recunosti, ai fost marcata de lipsa unui al treilea frate sau sora.poate ca parintii tai nu au avut destul timp ca sa va explice cat de minunat e sa ai o sora, sau poate nu si-au dat seama ca nu sunteti cele mai bune prietene din lume.la asta ma refeream cand am spus ca e bine sa ai timp pt. ai putea oferii puiului tau toata dragostea.cat priveste dorinta ta de a avea trei copii,iti spun ca mai bine te opresti la doi.am destule exemple in jurul meu, in care trei frati e deja prea mult pt. unul din ei.e o regula ca doi frati sa se inteleaga si sa nu se inteleaga cu al treilea.iar cu facutul de copil fara stirea barbatului,da-mi voie sa-ti spun ca nu mi se pare corect,asta daca iti pasa intr-adevar de el.
Cristina_C spune:
Spune-i ca, dupa ce voi doi nu veti mai fi, vor ramane tot doi oameni in urma voastra .
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
szivarvany spune:
Ufff, inca nu am ajuns mai departe, ca doar asa`s io, fara rabdare, dar vestea buna e ca dpdv medical am primit ok. Inainte sa merg la consultatie, mi-a spus sotul ca daca primesc o veste mai nasoala sa nu ma pierd cu firea, iar cand am iesit si i-am spus ca sunt ok a fost chiar bucuros. E si asta un semn, i-am zis io
Ce ma bucur ca mi-ati raspuns !!! Mi-ati mai dat sperante !!!
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii
Rufus spune:
Bai, nu mai inteleg nimic: de cand barbatii nu mai vor copii, de trebuie ia o pauzarile sa se roage de ei? De cand "depusul icrelor" nu mai este un spirit de competitie? Doamnelor, v-ati pierdut abilitatile?
(M-am asezat ghemuit, in pozitie de aparare; puteti sa ma impuscati; astept!)
http://community.webshots.com/user/tora97
Diana25 spune:
Buna!
Vreau sa-ti spun ca esti o norocoasa pt ca avetzi o fetitza si poate pe viitor inca un bebe..cine stie???? Eu sunt casatorita de aproape 3 ani si nu l-am convins pe sotul meu sa avem un copil ca de doi nu prea incape vorba, deocamdata.
Eu imi doresc f mult un copil iar el nu pt ca "nu ne permitem financiar".
Ce te sfatuiesc eu este sa asteptzi un pic ca pt ca din moment ca a fost de acord odata sigur va fi si a doua oara.
Nu fi suparta gandeste-te ca totul va fi bine. Nici nu stii cat de mult mi-as dori si eu ca sotul meu sa vrea macar un bebe cat mai repede.
Avetzi grija de voi si bucuratzi-va de fetitza voastra si asteptam o veste buna cat mai curand.
Numai bine