Propuneri

Propuneri | Autor: nic23

Link direct la acest mesaj

Ca urmare a subiectului ...cu bune si rele, deschid acest subiect cu speranta ca nu se va simti nimeni ofensat.
Vreau sa facem aici o lista de propuneri de imbunatatire, care poate va inspira pe cineva si... cine stie de unde sare iepurele...?

Voi incepe eu cu ce am vazut aici in Olanda:
1) in unele magazine, in primarii, poste si alte locuri in care lumea
sta si asteapta sa-i vina randul, exista acele sisteme care usureaza oamenilor acele minute de asteptare. Nu stiu cum se numesc, dar functioneaza cam asa: intra clientul, apasa pe buton si trage un bon de ordine. Apoi urmareste pe acele tabele electronice amplasate la vedere daca i-a venit randul sau trebuie sa mai astepte. Daca nu i-a venit randul, poate sa ia loc pe un scaun si sa citeasca revistele sau pliantele puse la dispozitie de unitatea respectiva.
Ma gandeam intr-o vreme daca nu ar fi o idee buna sa incerc sa import asemenea sisteme. (Mai ales cand stau in Romania cu orele vara la cozi, in picioare, lipita de alti oameni straini). Daca e cineva interesat pe aici, ma documentez si revin cu amanunte. Poate asa ar disparea cozile de la platit de facturi si alte cele.

2) Inca ceva care imi place mie aici este faptul ca sunt foarte multe locuri de joaca pentru copii, foarte dragute, viu colorate si care asigura siguranta copiilor. Nu trebuie sa ai un parc foarte mare ca sa faci un loc de joaca. Acum, daca tot vine primavara, poate isi face cineva o firma de construit jucarii pentru parcuri si curti sau asa ceva. Si poate ia si o subsidie e la stat...? Ca cele cu care am crescut noi au cam ruginit inte timp...

3) Si daca tot sunt aici, in Olanda copiii au posibilitatea sa se joace mai in toate magazinele si locurile de asteptare. De exemplu, in sala de asteptare de la medic, intr-un coltisor asezi o masuta, 2 scaunele mici, cateva lego si cateva cartulii de copii. Asemenea colturi sunt aici nelipsite. In unele magazine au si televizoare cu casete video pt. copii, iar in alte magazine iti lasi copilul intr-un loc special amenajat, in grija lucratoarelor de acolo si il iei cand pleci acasa. Pentru cele mai fricoase: ti se pune o stampila pe mana si nu are cum sa-ti ia altcineva copilul. Iar cand acesta se plictiseste, esti chemat sa ti-l iei.

Sigur ca acestea sunt cunoscute si in Romania, dar nu chiar peste tot.
Deci daca mai aveti idei...oricat de mici si neinsemnate...

Pa,