Diferenta dintre Alilestrenol si Utrogestan

Diferenta dintre Alilestrenol si Utrogestan | Autor: miruna28

Link direct la acest mesaj

Cine stie care este diferenta dintre Alilestrenon si Utrogestan ?
Primul medic la care am fost mi-a recomandat Utrogestan si cel de al doilea Alilestrenon.
Inca nu am vazut prospectele, banuiesc ca amandoua contin progesteron..si dotusi, diferente exista ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

e vorba de fapt de Alilestrenol si nu Alilestrenon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Iti trimisesem un mesaj lung ,dar vad ca nu apare!
uite ce am gasit pe net:
ALILESTRENOL
Producator: Terapia

--------------------------------------------------------------------------------
Prezentare farmaceutica: Comprimate continand alilestrenol 5 mg (cutie cu 20 buc.).

Actiune terapeutica: Progestogen derivat de 19-nortestosteron, activ pe cale orala, favorizeaza mentinerea sarcinii (in caz de deficit de progesteron).
Indicatii și mod de administrare: Iminenta de avort: 1 comprimat (5 mg) de 3 ori/zi 5-7 zile sau mai mult, pana la disparitia simptomelor, apoi doza se reduce treptat (daca simptomele nu reapar); avort habitual (cand sarcina este in curs); 1-2 comprimate/zi, mai multe luni (de la inceputul sarcinii pana la cel putin o luna dupa perioada critica); amenintare de naștere prematura; posologie variabila, pana la 8 comprimate/zi (cateva bile).

Reactii adverse: Rareori greata, voma, dureri pelvine, creșterea libidoului; este in general mai bine suportat decat alte progestogene (nu are efecte androgenice sau estrogenice, nu modifica functia corticosuprarenala, nu tulbura echilibrul electrolitic).

Contraindicatii: Afectiuni tromboembolice manifeste sau in antecedente, cancer mamar sau genital, sangerari vaginale neregulate nediagnosticate, insuficienta hepatica, icter familial, antecedente de sarcina cu icter idiopatic, cu prurit marcat sau cu herpes; prudenta la diabetici (poate scadea toleranta la glucoza)."

Iar pentru utrogestan,am gasit un link in franceza,destul de explicit(asa mi se pare)dar eu stiu prea putina franceza!
http://pro.gyneweb.fr/Sources/industrie/labo/besins/utrogestan.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Eu am luat alilestrenol in prima sarcina si nu am avut lapte sa-l alaptez pe primul copil. La a doua sarcina nu am mai luat decit vitamine si fier si am avut lapte. Acuma nu stiu daca e coincidenta sau nu lipsa laptelui, dar undeva in subconstientul meu s-a creat o astfel de lagatura, poate mai scrie si altcineva care a mai luat si totusi a avut lapte.

Romana, Cristian (22.06.2003) , Alin (25.06.2004) si burtica de 12 saptamini

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Alilestrenolul contine progesteron sintetic, iar UTROGESTANUL contine progesteron natural.Eu ,la prima sarcina ,am luat ALILESTR. si nu am avut problemele mai sus mentionate, insa acum stiu ca se recomanda in majoritatea cazurilor UTRO., fiind de generatie noua si fara posibile efecte de masculinizare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu am luat alilestrenol in sarcina si n-am avut nici un fel de probleme cu alaptarea si nici bb nu a fost masculinizat.

Alexia Maria cocheta

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Eu am luat Alilestrenol la prima sarcina si n-am avut probleme, am alaptat cu succes. Acum, la a doua sarcina, am luat Utrogestan.
Diferenta e ca primul e romanesc si de generatie mai veche, iar al doilea e strain si mai modern. Acum toti medicii informati prescriu Utrogestan. Te sfatuiesc sa iei Utrogestan.
Medicul meu de acum chiar mi-a zis referitor la medicamentele astea doua "Am mai evoluat si noi intre timp". Eu i-am spus de la prima intalnire ca am anumite probleme cu ovarele si la prima sarcina am necesitat Alilestrenol.

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Buna!

Eu am luat Alilestenol tot in prima sarcina, din cauza unor iminente de avort si mi-a mers f bine. Am avut lapte sa-mi iasa si pe urechi si bb e extrem de sanatos si deloc masculinizat.

Acum sunt insarcinata din nou si din cauza problemeleor anterioare doc mi-a dat Alilestrenol din prima clipa de cand mi-a iesit testul de sarcina pozitiv, preventiv, sa nu mai patesc ca la prima. Mie personal, mi-a mers tare bine cu Alilestrenol si CRED ca mi-a salvat primul copil. Am luat si Utrogestan o perioada, recomandat de alt doctor.. dar am renuntat la el. Doctorita mea spune ca are rezultate mai bune cu Alilestrenoloul si de aceea il recomanda. Problema e ca nu se mai gaseste, eu am gasit in Suceava la o farmacie mai micutza.

Parerea mea e ca fiecare sa aiba incredre in medicul care urmareste sarcina.

Pupici si sanatate maxima!
Claudia, Matei(1 an si 3 luni) si bb din burtica 14 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Multumesc pentru raspunsuri, sunt edificata acum.
Idee este ca mi-a recomandat Utrogestan 1 la 6 ore, intravaginal si e foarte greu al serv; se intamla ceva daca nu-l prea iau la 6 ore ci la 7,8 chiar 9 ?? Trebuie sa ma scol si noaptea........

Mergi la inceput