sunt elena si am si eu o intrebare : ce pot face ca sa intru si eu in concediul de maternitate platit. se spune ca trebuie sa am 10 luni cotizate la stat dar eu nu ma incadrez deozrece pe carte o sa am doar 7 luni . si fara 3 luni nu o sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. se poate face ceva?
vreau si eu un sfat pt. ca nu mai am mult si o sa nasc si inca nu am, rezolvat problema.exista vreo solutie? daca stie cineva ceva sa ma ajute si pe mine !!!1 va rog!!!
Din pacate legea spune "zece luni premergator nasterii copilului".
Poate intra tatal in CIC, daca indeplineste aceste 10 luni de contributie. Indiferent daca si mama sta acasa cu bebelusul. Numai ca, nu poate munci in alta parte decat ilegal, fara carte de munca. Indicat este ca mama, in acest caz, sa-si dea demisia de la locul de munca si sa-si incheie un contract individual cu casa de pensii, pentru a nu pierde vechimea. Asta daca nu prefera cumva sa se intoarca la munca si sa-l lase intr-adevar pe tatic sa se ocupe de copil.
Nu se poate face nimic. Maternitate DA ingrijirea copilului NU. EXista concediul maternal care este mai util decat nimic. Dar atat.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro