Cat de suspendat imi e contractul????

Cat de suspendat imi e contractul???? | Autor: aissa

Link direct la acest mesaj

Buna! Sunt in CIC de 3 luni, pe baza unei hotarari de incredintare in vederea adoptiei pe 3 luni. Asa cum am mai zis si alta data, eu la munca de salarii ma ocupam. Acum ca au plecat gasesc motive sa mi-o plateasca.
Problemele care au aparut:
1. Prima de 8 martie (se da in limita prevazuta de lege pt.neimpozabila, a fost de 1 milion) - in alti ani si altor persoane care au fost in CIC li s-a acordat. Mie, acum, nu. Pe motiv ca eu nu mai figurez ca salariata...
2. Fondul de participare a salariatilor la profit - nu s-a acordat inca, dar urmeaza in curand. Problema e ca ma tem ca nu voi primi nici din asta, desi se refera la activitatea de anul trecut. In alti ani s-a acordat si persoanelor plecate din societate, pensionate/transferate nu conta, darmite celor in CIC. Acum inteleg ca au facut o adresa catre ITM in care intreaba daca e ok sa acorde celor plecati/pensionati/in CIC. Asta tot pe mine ma are in prim plan.
3. Prelungirea perioadei de incredintare - la asta Rozi mi-ai mai raspuns stiu, dar ma gadesc ca poate imi dai exact acum articolul sa li-l bag pe gat. Deci, eu am avut incredintare in vederea adoptiei pe 3 luni, care expira pe 17 martie. Intamplarea face ca pe 18 martie sa fim deja chemati la comisie, banuiesc pentru incuviintarea adoptiei ca nu au ce ne reprosa. Problema e ca, asa cum stii bine ca ma asteptam (acum vb. cu Rozi, direct, ma scuzati) cei de la mine de la serviciu cred ca nu mai beneficiez de CIC dupa cele 3 luni. Stiu ca mi-ai zis ca se prelungeste de drept perioada de incredintare, stiu ca sunt persoane care au terminat cele 3 luni de mult... si nu au probleme. Dar ai mei sunt tare fricosi si problema e ca au sunat la CAS si au dat acolo de o "poeta" - expresia apartine sefei mele - care le-a zis ca nici pana acum nu beneficiam . Apoi, dupa ce sefa mea le-a citit din lege unde scrie ca beneficiez a zis ca da, dar problema mea ramane. Trebuie sa le dovedesc ca dupa expirarea celor 3 luni eu beneficiez in continuare de CIC. Ajutooor!

Acum intrebarea adresata celor ce ma pot ajuta. Vreuna din problemele de mai sus e reala din pdv al angajatorului? Scrie undeva ca daca esti in CIC ti-ai schimbat sexul si nu mai esti femeie sau nu se mai pune ce ai robotit anul trecut cand firma a obtinut profit???? Sau e vrajeala pura cum banuiesc eu?

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Imi place intrebarea ta... (de la subiect) :)

Iti voi da doar citatul cu prelungirea perioadei de incredintare, despre celelalte am discutat deja, sa mai auzim si alte pareri :)

Inainte de a cita din legi, ma gandesc ca la tine situatia e nitel... altfel. Adica la tine scrie clar ca perioada de incredintare e de 3 luni, de aceea te-au chemat la comisie (probabil) a doua zi. M-am uitat la mine si nu scrie nici o perioada, doar "hotaraste, pentru minorul..., stabilirea masurii de incredintare in vederea adoptiei familiei.." Fara nici un termen...

Dupa cum stii si tu, legislatia in domeniu e varza, oamenii sunt si mai ametiti. In legea noua (273/2004) perioada incredintarii e de exact 90 de zile, nu mai mult, nu mai putin, ceea ce e diferit de pana acum (exprimare: "cel putin 90 de zile"):
"Art. 28. - Încredintarea în vederea adoptiei se dispune de către instanța judecătorească de la domiciliul copilului pentru o perioadă de 90 de zile."

Dar raspunsul pt tine se afla la art 31:
"Art. 31. - (4) Cererea de încuviintare a adoptiei adresată instantei judecătoresti prelungeste de drept perioada de încredintare până la solutionarea cererii prin hotărâre judecătorească irevocabilă."

Deci tu trebuie sa faci cerere la judecatorie in prima zi de dupa expirarea perioadei de incredintare (care la tine e determinata). Eu am inteles ca cererea o poti face si tu, nu numai DPC-ul. Trebuie sa te interesezi daca poti depune dosarul incomplet la judecatorie, adica sa faci cererea la termen, sa ai o dovada ca ai cerut incuviintarea adoptiei, si abia apoi sa completezi actele. Cu hartia aceea sa mergi la serv.

Deocamdata, la atata ma duce mintea, dar poate imi mai vin idei.

Multa bafta iti doresc si sunt alaturi de tine!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mersi, mersi!
Acum cat despre a face eu cererea nu ma bag, Rozi, ca nu vreau si n-am de ce sa trec peste DPC. Asistenta a zis clar ca ei fac si actiunea in instanta, asta dupa ce duce dosarul pentru aviz la Oficiul pentru Adoptii. Si chiar a zis ca ea duce dosarul original, pe cand alte sectoare care au dus deja dosare in instanta prezinta copii. Ma rog, merg pe mana lor ca nu ma deranjeaza.
Iar aseara mi-a zis ca la serviciu voi prezenta hotararea, sau ce o fi, de aviz favorabil, pe care o voi primi de la comisie saptamana viitoare.
Cat despre faptul ca am 3 luni mentionate, am copiat textul exact la subiectul cu adoptii. Nu stiu, in orice caz sunt tot pe legea veche. Poate doar ca au specificat termenul fix conform noii legi, habar n-am.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput